Jeszcze raz link do filmiku...
greenrs napisał(a):Przyznam, że różnica jest wyraźna.
Ja z kolei znalazłem takie: Tracer LIMBOO lub trochę droższy Opticam A4. Obydwa full HD.
barti75 napisał(a):te kiero napisał(a):alechandro napisał(a):Jestem użytkownikiem tej kamerki od kilku miesięcy i wiem, że dokonałem dobrego wyboru...wszystko pasuje mi w niej - jakość zapisu, gabaryty oraz te wszystkie dodatki...ze swojej strony szczerze polecam akurat tę...
a możesz alechandro napisać jaką dałeś tam kartę i na ile wystarcza czasu nagrania oraz czy w tej kamerce jest coś takiego jak zapis zdarzenia (pod wpływem wstrząsu) z uniemożliwieniem nadpisania takiego zdarzenia (nie wiem jak nazywają się konkretnie te funkcje);
U mnie karta sandisc ultra32 Gb przy max rozdziałce styka na jakieś 9godz nagrywania
jest zapis zdarzenia i takie zabezpieczone pliki nie są nadpisywane
długośc filmików możesz ustawić albo na 3 albo na 5min
woka napisał(a):Ja z kolei poszukuję ( nie koniecznie ale dobrze by było) rejestratora który by robił zdjęcia złodziejowi.
Mam dom na wsi i czasami bywa, że ktoś coś mi ukradnie. W wzrokowej odległości nie ma sąsiada więc dla złodzieja "hulaj dusza". Interesuje mnie takie ustrojstwo żeby wrażliwość czujki swoim zasięgiem włącz-wyłącz sięgała co najmniej 5 metrów. Oczywiście zdjęcia winny być dobre.
Zasięgałem wiedzy na ten temat. Ktoś doradzał montaż kamer połączonych z siecią komórkową. Koszt montażu kamer i rejestratora około 3500-4000 zł. Ja jednak nie potrzebuję podglądu kiedy chcę, potrzeba mi zdjęcia na gorącym uczynku. Takiego z datą, godziną. Ustrojstwo winno być zasilane z baterii, akumulatorka.
Może ktoś wie .....
walp napisał(a):Zgadza się różnica jest, ale też Mio 358 jest ok. 250 zł droższy. Coś, za coś.
greenrs, Twoje propozycje tez godne uwagi, bo obydwie kamerki w zbliżonej cenie do Geniusa
(Tracer nawet tańszy), a rejestrują w rozdz. HD.
alechandro napisał(a):barti75 napisał(a):........
Widzę, że i Tobie przypadła do gustu...
woka napisał(a):Ja z kolei poszukuję ( nie koniecznie ale dobrze by było) rejestratora który by robił zdjęcia złodziejowi.
Zasięgałem wiedzy na ten temat. Ktoś doradzał montaż kamer połączonych z siecią komórkową. Koszt montażu kamer i rejestratora około 3500-4000 zł. Ja jednak nie potrzebuję podglądu kiedy chcę, potrzeba mi zdjęcia na gorącym uczynku. Takiego z datą, godziną. Ustrojstwo winno być zasilane z baterii, akumulatorka.
Może ktoś wie .....
bluesman napisał(a):
Jako sprzęt do wszystkiego (zwłaszcza roweru) kupiłem sportowa kamerkę Sony HDR AS 30 niestety poza obrazem nie jestem zadowolony zwłaszcza jeżeli chodzi o proponowane akcesoria wszystko trzeba dokupić, ceny kosmiczne i nie da się samej kamerki bez obudowy (za wyjątkiem uchwytu na głowę) zamontować. Nie nagrywa też w pętli. Jako rejestrator niespecjalnie chyba by się sprawdziła
demi-duox napisał(a):barti75, z tego co napisałeś wynika, że przeciwko złodziejom drewna wystarczyłyby same te tabliczki na płocie.
demi-duox napisał(a):Kwestia finansowa to jedno ale jak byś się poczuł gdybyś na zdjęciach zobaczył sąsiada, który w życzliwości swojej przyszedł pod Twoją nieobecność sprawdzić czy nikt się nie włamał do domu, a za fatygę urwał sobie kiść aronii?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi