Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamerki samochodowe [samochodowe czarne skrzynki]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 15:00

FUX napisał(a):Trzeba było proponowane Prestigio brać; ekranik jest zamykany.

mam to Mio 358 od 4 dni i po tym czasie poza zaletami (jakość nagrywanego obrazu jak i dźwięku ok, uchwyt bajka łatwy montaż i demontaż, długi kabel i łatwość pociągnięcia go tak, żeby go nie było widać do tego są dołączone uchwyty więc to na plus, bo kabla praktycznie nie widać, ale kamera ma też swoje wady o których poniżej i chyba muszę się z Tobą FUX zgodzić bo to, że wyświetlacz się pali non stop to jest bez sensu i wkurza mnie strasznie ( i to jest według mnie wada tego rejestratora nr 1 która w moich oczach go dyskwalifikuje) kolejna (raczej upierdliwa)a której kompletnie nie rozumiem to całe to oprogramowanie dorzucone na płytce (wersja oszczędnościowa bo płytka malutka, jak i cały zestaw, nawet Mio kabelka miniUSB nie daje wiem że gówno nie pieniądze 15zł, ale wypadałoby dorzucić) po jakiego grzyba to dają i piszą że działa od WindowsXP, Vista, Windows7 i wyżej jak u mnie ani na WindowsXP, ani na 7 i Windows8 to badziewie nie chodzi, bo brak sterowników avi i mov?? istny szajs bo przez AllPlayera działa wszystko (niezależnie od systemu) więc sterowniki są, ale badziewiaste Mio Menager ich nie widzi i chce niewiadomo jakie, ale nic odebrałem 4 dni temu, więc zaczynam się zastanawiać nad odesłaniem i kupnem czegoś innego .

Alessandro u Ciebie chodzi cały ten menager, bez problemów czy też ściągałeś jakieś sterowniki jak tak to podrzuć linka skąd i jakie.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 30.03.2013 15:07

to możliwe tylko u ruskich
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.03.2013 17:01

Raptem ze dwa razy wyciągnąłem kartę z rejestratora.
W MBP mam z boku slot, filmik się zgrywa na komp i po zawodach. Bardzo prosta sprawa.
Ale jakości nagrywania z Nikona D7k położonego na desce rozdzielczej nie pobije... :wink:
Efekt super!
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 30.03.2013 17:02

W kwestii świecącego się ekranu w 358.
Nie wiem o czym piszecie, po 10 sekundach u mnie się podgląd wyłącza i miga tylko czerwona dioda.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 17:10

GREG_G napisał(a):W kwestii świecącego się ekranu w 358.
Nie wiem o czym piszecie, po 10 sekundach u mnie się podgląd wyłącza i miga tylko czerwona dioda.

Widocznie jest jakieś takie ustawienie...ja do tego nie doszedłem bo nawet nie interesowałem się tym !
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 17:11

GREG_G napisał(a):W kwestii świecącego się ekranu w 358.

OK doszedłem jak wyłączyć ekran podczas jazdy faktycznie miga tylko dioda, a kamerka nagrywa, o to mi głównie chodziło bo krew mnie zalewała jak on non stoper świecił, zostały mi te upierdliwe sterowniki co niby ich nie mam żeby odpalić Mio Menagera, ale to już pikuś bo i tak filmiki oglądam za pomocą all playera
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 18:11

Czyli jak się włącza tę opcję ?
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 18:32

alessandro1977 napisał(a):Czyli jak się włącza tę opcję ?

czyli robisz tak wchodzisz w menu i szukasz czegoś co zwie się "wyłącz ekran aut". i to kółeczko służące do zaznaczania musi być na samym dole czyli na pozycji "Włącz" lub 30s, albo 3min jak masz to kółeczko przy opcji "Wyłącz"to podczas jazdy wyświetlacz świeci się non stop jak zaznaczysz coś innego to wyświetlacz się wyłącza w zależności od tego co zaznaczyłeś.

A Mio Menager Ci chodzi bo już mi się znudziło kombinowanie ze sterownikami???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 18:43

barti75 napisał(a):

Szczerze powiedziawszy nawet go nie instalowałem póki co bo potrzebny mi nie jest...
Dzięki za info... :wink:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 18:58

alessandro1977 napisał(a):
barti75 napisał(a):

Szczerze powiedziawszy nawet go nie instalowałem póki co bo potrzebny mi nie jest...
Dzięki za info... :wink:

ja zainstalowałem powalczyłem ze sterownikami i odinstalowałem bo to zbędne jest jak all player czyta wszystko, aha jakbyś chciał podłączyć kam do tv to lepiej robić to przez kompa tzn karta w lapku a potem do tv poprzez np all player, lub miniUSB od kam do kompa znajduje Ci kartę jako dysk i potem przez normalne HDMI do tv , jak podepniesz bezpośrednio kam do tv przez mini HDMI to jedna wielka lipa wychodzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 19:20

barti75 napisał(a):................

Przydatna informacja - dzięki bo ja jeszcze tego nie podłączałem...a jak jakość nagrań ?
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 19:28

alessandro1977 napisał(a):
barti75 napisał(a):................

Przydatna informacja - dzięki bo ja jeszcze tego nie podłączałem...a jak jakość nagrań ?

jak puszczasz sygnał przez kompa tak jak pisałem wcześniej to wygląda u mnie ok (55cali tv projekcyjny Sony) na LCD (46cali) już ciut gorzej sprawdzałem też u córki w pokoju na 42 calach też LCD i chyba tam najlepiej było, ale to moje subiektywne odczucia, ale w porównaniu do filmów z telefonu(xperia z i iphone 4) to niebo a ziemia na korzyść Mio, ale jak samą kamerkę przez miniUSB czy miniHDMI podepniesz do tv to kaszana totalna, kamera sama w sobie chyba nie odtwarza HD i po podłączeniu do odbiornika następuje rozciągnięcie obrazu i pewnie dlatego taki syf wychodzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2013 19:48

Rzeczywiście...można wyłączyć podświetlanie...mimo, że nie przeszkadzało mi to - teraz jest zdecydowanie lepiej... :D
Dzisiaj już podróżowałem tylko z migającą czerwoną diodą :D
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 28.04.2013 17:08

Witam,
planuję zakup ale gdzieś czytałam, że Mio 358 nie chce działać na wszystkich kartach micro SD. Zauważyliście jakieś problemy? Z jakich kart korzystacie?
Chciałam też zapytać ile materiału mieści Wam się na karcie (oczywiście w zależności od posiadanej karty) np. na 1GB wchodzi 5 min nagrania?

Z góry dziękuję za info :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2013 17:26

Nie zauważyłem żadnych problemów a mam 3 karty...jedną 16 GB oraz dwie 8 GB...minimum 4 class :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi