Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamerki samochodowe [samochodowe czarne skrzynki]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.03.2013 20:23

GREG_G napisał(a):Obrazek[/URL]

a jak ładnie się prezentuje taka mała kamerka obok lusterka - praktycznie nie zwraca się na nią uwagi.

coś słabo wyszło Ci dodanie tej foty jakoś taka mała, tak miało być czy coś się nachrzaniło przy dodawaniu???
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.03.2013 20:26

To jest złudzenie optyczne, czy tak mocno zostaje ograniczona widoczność prawo skos?
U mnie takiej sytuacji nie ma...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2013 20:30

Ja mam dokładnie w tym samym miejscu :)
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 20.03.2013 20:34

FUX napisał(a):To jest złudzenie optyczne, czy tak mocno zostaje ograniczona widoczność prawo skos?
U mnie takiej sytuacji nie ma...

myślę że fotę strzelił ktoś z tyłu, bo widać ze zdjęcia, że auto jest w ruchu, no chyba że kolega taki artysta że na tempomacie goni i zdjęcia cyka, obojętnie jak zrobione zostało to zdjęcie to ni jak ma się ono do wstawiania zdjęć w rozdzielczości 800x600, chyba że GREG_G skopiował nie tego linka i wkleił miniaturę i po prostu tak ma być, lub jak pisze FUX jest to złudzenie optyczne :lol:
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 20.03.2013 20:48

złudzenie optyczne, zdjęcie zza zagłówka. fotka mała bo mi się coś.....
kabar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabar » 29.03.2013 10:26

Cześć wszystkim . Powiedzcie mi proszę jak zasilany jest model MIO 358 . Starszy 338 widziałem , że ma wejście z ładowarki w formie wtyczki "jack" , niestety nie mogę się doczytać czy 358 ma również "jacka" , czy może przez mini USB ? I w takim przypadku czy jest to 12V czy 5 V jak przystało na ładowanie przez USB . Pytanie może śmieszne , ale mam w samochodzie porozprowadzane zasilanie z końcówkami mini USB z obniżonym napięciem . Bardzo nie lubię kabelków wiszących od gniazda zapalniczki , więc zasilam wszystko na stałe gniazdka .
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 29.03.2013 15:04

MIO 358 zasilana jest miniUSB (5V). Do kamerki jest dołączony kabel chyba z 3 metry.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2013 17:58

GREG_G napisał(a):Do kamerki jest dołączony kabel chyba z 3 metry.

...który daje bardzo duże możliwości w kwestii estetycznego prowadzenia go... :wink:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 29.03.2013 23:07

alessandro powiedz mi jak w tym ustrojstwie (Mio 358)wyłączyć ten wyświetlacz bo lekko mówiąc wkur..... mnie że on non stop się świeci jak jadę( która to opcja w tym pseudo menu), i po 3 dniach takiego użytkowania cały zestaw wylądował w schowku
kabar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabar » 30.03.2013 00:03

Dzięki . Ta odpowiedź mi pasuje , gdyż przy wstecznym lusterku też mam gniazdo USB na 5 V . Przeważyło szale , teraz trzeba już to kupić , bo z tego co pisaliście wcześniej to chyba MIO polecacie najbardziej jako rozsądny stosunek jakości do ceny , choć wcale nie małej . Dzięki .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 08:03

barti75 napisał(a):alessandro powiedz mi jak w tym ustrojstwie (Mio 358)wyłączyć ten wyświetlacz bo lekko mówiąc wkur..... mnie że on non stop się świeci jak jadę( która to opcja w tym pseudo menu), i po 3 dniach takiego użytkowania cały zestaw wylądował w schowku

Chodzi Ci o nagrywany obraz ? Nie wyłączysz tego bo cały czas się nagrywa...na tym rzecz polega, jak wyłączysz to nic się nie nagra 8O
Chyba, że źle Cię zrozumiałem ? :?
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 08:11

alessandro1977 napisał(a):Chodzi Ci o nagrywany obraz ? Nie wyłączysz tego bo cały czas się nagrywa...na tym rzecz polega, jak wyłączysz to nic się nie nagra 8O
Chyba, że źle Cię zrozumiałem ? :?

chodzi mi oto, ze jak odpalam samochód to kamerka się włancza, nie można zrobić tak, że o nagrywaniu informuje tylko ta dioda , po cholerę się pali cały wyświetlacz jak podczas jazdy i tak nie nie patrzysz a mnie t po prostu wkurza
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 30.03.2013 09:07

A to się nie da wyłączyć? 8O
Bo faktycznie jakby mi miało walić po oczach szczególnie w nocy, to... bez sensu! 8O
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.03.2013 09:14

Trzeba było proponowane Prestigio brać; ekranik jest zamykany.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 10:28

sicret napisał(a):A to się nie da wyłączyć? 8O
Bo faktycznie jakby mi miało walić po oczach szczególnie w nocy, to... bez sensu! 8O

Nie da się wyłączyć...mi to w nocy nie przeszkadza jednak bo po oczach nie razi...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi