Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kamerki samochodowe [samochodowe czarne skrzynki]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 13.03.2013 17:20

alessandro1977 napisał(a):Wad jeszcze nie zdążyłem poznać bo zbyt krótko mam to urządzenie

Wadą jest zbyt czuły czujnik wstrząsowy (ale może nasze drogi są zbyt dziurawe?).
alessandro1977 napisał(a):...w razie czego, wyjmujesz kartę z ciekawym materiałem i wkładasz następną...jeżeli zabierasz z sobą wszędzie laptopa to po prostu, to co ciekawe to zgrywasz i tyle...

W trybie działajacego czujnika wstrząsów wystarczy stuknąć w kamerkę palcem i plik z ciekawym nagraniem zostanie zabezpieczony przed nadgraniem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2013 17:50

No, o tym to nie wiedziałem i dzięki za podpowiedź...pewnie drogi mają na to wpływ a co do ochrony przed nadpisaniem to rzeczywiście - wystarczy uderzyć w kamerkę :)
Dla mnie jednak wart swojej ceny choć jednak to sporo kasy... :?
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 13.03.2013 18:05

Ale co to dokładnie znaczy z tymi drogami w praktyce - wjedziesz w co drugą dziurę i czujnik wykrywa i zabezpiecza każde nagranie z kolei? 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2013 19:50

sicret napisał(a):Ale co to dokładnie znaczy z tymi drogami w praktyce - wjedziesz w co drugą dziurę i czujnik wykrywa i zabezpiecza każde nagranie z kolei? 8O

Tak bo samochód poddawany jest wtedy wstrząsom...do kamerki masz dołączoną płytę z menedżerem Mio Mivue i tam pokazuje Ci z której strony na samochód działały siły...
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 13.03.2013 20:46

Nie rozumiemy się.
Wiem, że jest czujnik.
Wiem jak działa kamera.
Wiem, o co chodzi.
Chodzi mi O PRAKTYCZNĄ odpowiedź na JAKIE to dziury to reaguje, że jest takie czułe: każdą, średnią, d.pną, skrzywienie felgi - czy co dokładnie (choćby tak poglądowo)?
A może masz opony niskoprofilowe, może ciśnienie za duże - nie wiem, nie napisałeś tego, nie mam pojęcia? :(
Bo z treści posta można zrozumieć - również - że na KAŻDĄ dziurę reaguje, a chyba tak nie jest?
...czy jest, bo w końcu nie wiem? 8O
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 13.03.2013 21:24

dzięki alessandro i waldis za wszelkie info trochę też poczytałem i jak przed południem byłem zdecydowany na Mio to teraz mam już totalną rozkminę pomiędzy dwoma modelami a mianowicie:

nr 1 za 359zł
nr 2 za 390zł

i jak do południa nr 1 był faworytem, po przeczytaniu kilku artykułów oglądnięciu testów, to już nie wiem 8O , choć wielkość przemawia raczej za 1 bo różnica cenowa w zasadzie żadna, to jakoś tak bardziej mi się widzi 2. :mrgreen:
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 13.03.2013 21:49

Z tych dwóch to wziąłbym... trzecią, czyli Mivue 358 :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2013 21:57

sicret napisał(a):Z tych dwóch to wziąłbym... trzecią, czyli Mivue 358 :)

Ja też, mimo, że trzeba dopłacić bo podobne miałem jakiś czas temu dylematy... :)
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.03.2013 09:57

ok wielkie dzięki za wszelkie informacje, mimo że decyzji jeszcze nie podjąłem to zapewne nie zdecyduję się dopłacić prawie 300zł na model 358 i zdecyduję się na którąś jakie podałem, może i nawet byłbym skłonny kupić tą 358, gdyby oferowała 2x więcej w porównaniu do 338, ale nie widzę sensu dopłacać prawie drugie tyle do czegoś co nie oferuje 2 razy więcej niż model niższy.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 15.03.2013 22:54

Ja mam taką i jest ok
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2013 18:21

mirass napisał(a):Ja mam taką

Realówka ?
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 16.03.2013 21:07

Nie ,rtvagd :D
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 17.03.2013 16:04

sicret napisał(a):...Chodzi mi O PRAKTYCZNĄ odpowiedź na JAKIE to dziury to reaguje, że jest takie czułe: każdą, średnią, d.pną, skrzywienie felgi - czy co dokładnie (choćby tak poglądowo)?...

Trudno odpowiedzieć. Dużo zależy m.in. od prędkości. Wjedziesz w średnią dziurę z większą prędkością i już na ekranie pojawia się symbol kłódki (znaczy zabezpiecza), potem z mniejszą w większą dziurę i nic się nie dzieje. Zabezpieczonych filmów nie da się usunąć z poziomu kamery. Trzeba przełożyć kartę do innego urządzenia i wtedy usuwać. Czujnik można wyłączyć jak kogoś denerwuje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2013 16:33

waldis napisał(a):Czujnik można wyłączyć jak kogoś denerwuje.

Dokładnie tak jest...ja ze względu na nasze drogi wyłączyłem go :?
Jak trochę pouzupełniają ubytki to włączę ponownie bo to dobra funkcja :D
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 17.03.2013 17:53

No to trochę kijowo z tym czujnikiem: chcieli dobrze, a wyszło jak zwykle :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi