napisał(a) Marko66 » 05.07.2019 11:31
ogorek napisał(a):W GoPro jest takie Voodoo że wyciągasz baterię i wkładasz
A jak to nie pomaga to wyciągasz kartę i odpalasz bez karty a potem z kartą !!!
Niestety nie zawsze. Moja GoPro 4 silver w zeszłym roku w czasie przygotowań do wyjazdu (1 dzien przed) na Krk też się bardzo długo ładowała i była cała gorąca. Po czym nie chciała w ogóle wystartować. Na miejscu robiłem różne cuda wyczytane na oficjalnej stronie GoPro i innych, np.: wyjęcie i włożenie baterii, to samo z odczekaniem 1 minuty, albo wkładanie baterii przy naciśniętym przycisku "on", włożenie kamery do lodówki na kilka godzin a nawet do zamrażarki (takie porady też były
) i niestety nic nie pomogło - chociaż zastosowałem conajmniej 20 różnych metod. A najgorsze było to, że po tych wszystkich próbach zdecydowałem się na próbę instalacji systemu od nowa, ale wymagało to formatowania karty pamięci i moje filmiki z poprzedniego roku poszły w p.. rzestrzeń kosmiczną. A kopie, które miałem na kompie przypadkowo usunąłem w czasie porządkowania dysku. Zostało mi tylko kilka filmików, które zapisałem w innym folderze. I tu mógłbym powtórzyć oklepana hasło o tworzeniu kopii zapasowych ....
Tak więc zostałem bez kamerki i mogłem tylko żałować, ponieważ w kilku miejscach trafiłem na super widoki pod wodą np. tu:
- Zatoka z ciekawymi widokami pod wodą
w zatoczce pod pionową ścianą skalną liczne rozgwiazdy i inne stworzenia morskie (chodzi oczywiście o miejsce oznaczone współrzędnymi, a nie wypożyczalnię łodzi, która jest po drugiej stronie zatoki)
Po powrocie zostały mi jeszcze tylko 3 dni gwarancji i na szczęście zdążyłem - plusem jest to, że sklep na M (ten drugi) wymienił mi sprzęt na nowszy (wersja 5 black), który ma np. sterowanie głosem (w języku angielskim) i nie potrzebuje dodatkowej obudowy wodoszczelnej do 10m. Mam nadzieję, że w tym roku będą filmiki podwodne z okolic Ravni i Drenje (wschodnia Istria).