Mam zamiar w końcu zabrać się do zrobienia jakiegoś filmiku z materiałów nakręconych z wakacji.
Czy możecie polecić, jakiś prosty i darmowy program, najlepiej w języku Polskim.
shrek napisał(a):Mam zamiar w końcu zabrać się do zrobienia jakiegoś filmiku z materiałów nakręconych z wakacji.
Czy możecie polecić, jakiś prosty i darmowy program, najlepiej w języku Polskim.
Miril napisał(a):Może nie obsługuje 64 GB ?
VonJa napisał(a):Miril napisał(a):Może nie obsługuje 64 GB ?
producent zapisał w specyfikacji z powinno to gadać ze sobą http://www.manta.com.pl/pl/mm9359
"Nośnik pamięci: karta microSD (maks. 64GB, klasy 10)"
Najszybciej sprawdzisz kamerkę wsadzając do niej inną kartę ...choćby tymczasowo wyciągniętą ze swojego smartfona.
UwTw napisał(a):VonJa napisał(a):Miril napisał(a):Może nie obsługuje 64 GB ?
producent zapisał w specyfikacji z powinno to gadać ze sobą http://www.manta.com.pl/pl/mm9359
"Nośnik pamięci: karta microSD (maks. 64GB, klasy 10)"
Najszybciej sprawdzisz kamerkę wsadzając do niej inną kartę ...choćby tymczasowo wyciągniętą ze swojego smartfona.
kamerka widzi starą kartę SD z telefonu... można oglądać i cykać foty... więc coś z kartą SD jest nie tak
shrek napisał(a):Mam zamiar w końcu zabrać się do zrobienia jakiegoś filmiku z materiałów nakręconych z wakacji.
Habanero napisał(a):Sprawdź jeszcze nową kartę w innym urządzeniu.
sdolas napisał(a):Jest taki
Windowsowy Movie Maker
Bardzo go sobie chwalę, film który wstawiłem xx postów wstecz składałem właśnie w tym programie.
Prosty, intuicyjny, wbrew pozorom ma większość potrzebnych narzędzi, bez problemu działa na kiepskim sprzęcie, czego nie można powiedzieć o wspomnianych wyżej kombajnach.
sdolas napisał(a):Wiola
To musiałaś nie tą opcję pliku wyjściowego wybrać
Można w nim zdefiniować sobie swój własny format indywidualny, narzucić rozdzielczość i ilość klatek.
Możesz zerknąć na mój film, jest zapisany w FHD i 29 klatkach, jakość super, zero klatkowania
WMM obciął mi jedynie ilość klatek, bo oryginał mam 60kl, a zapis 29kl.
To był celowy wybór bo taki plik odtworzę na każdym sprzęcie
Ja jednak na sporym TV nie widzę jakiejś dużej różnicy między oryginałem a tym co wyszło z WMM
Chyba że kręcisz w 4K, to niestety tego już WMM nie obsłuży, po przejściu do FHD będzie strata.