Przeczytałem to co napisaliście
Moim zdaniem nie do końca jest ogólnie zrozumianym co to jest kamerka
sportowa i do czego służy
Powiedz mi zatem skoro źle zrozumiałe o co Ci chodziło ?
VonJa napisał(a): Wiem jedno...że Twoja kamerka za 3-4 lata będzie technologicznym "umarlakiem" a zarejestrowane (i zmontowane) moją kamerką wspomnienia będą wciąż żywe.
Co to znaczy Twoja lepsza czy gorsza ?
sdolas napisał(a):Blu jak to blu, od bana do bana
Może coś więcej ? Bo jak na razie nie spróbowałes podejść do tematu rzeczowo
a tu tak napisałeś już nie pamiętasz ? :
sdolas napisał(a):Wspominając o onanizmie próbujesz wciągnąć w dyskusje nie na temat.
Materiały które linkujesz i oczekujesz ich oceny, nie mają nic wspólnego z kamerami sportowymi o których mowa w tym wątku.
Podobnie jest z wspomniananą obróbką nagranego materiału, tu dyskutujemy o kamerach sportowych, czyli jednak bardziej o sprzęcie
shrek napisał(a):Zgadzam się z VonJa
Że kamerka to tylko narzędzie w rękach operatora.
Sam się o tym przekonałem podczas ostatnich wakacji. Myślałem że jak kupię dobrą kamerę sportową, to nagram super filmiki, takie które oglądałem w internecie. Prawda okazała się trochę inna, a to złe światło, a to za szybkie obracanie się z kamerą i wiele innych niedociągnięć które popełnia początkujący.
Kamera to YI4k
Jeżeli Ty masz kamerkę sportową w rękach to spróbuj zrozumieć tych co mają ją na kasku, na kierowicy. Gdzie możliwość kontroli jest niewielka przy szybko zmieniających się warunkach.
VonJa napisał(a):Można jechać szybko rowerem dalej stojąc w miejscu. Dokłądnie co 2-3-4 miesiące producenci atakują nas nowościami technicznymi - pęd bez końca. A zapominamy o właściwym celu.
świetny tekst puszczasz oczko, a konkretnie ?
Nie wiem lepiej ale chętnie się nauczę
Analizuję swoje filmy (może o tym nie wiesz), wiem jakie ustawienia są wg. mnie najlepsze ale może o czymś zapomniałem ? Kupuję co roku nową kamerkę albo zachwycam się nowymi technologiami ? gdzie to wyczytałeś ? Gdzieś tak napisałem ?
VonJa napisał(a): Pozwolę sobie jeszcze użyć matafory do tego co powiedział #bluesman (absolutnie nie złośliwie) - zjeżdżając szybko wspomnianym rowerem warto czasem otworzyć oczy i zobaczyć że się jedzie w ślepą uliczkę. Dokłądnie co 2-3-4 miesiące producenci atakują nas nowościami technicznymi - pęd bez końca. A zapominamy o właściwym celu.
Absolutnie nie czuję się autorytetem by komukolwiek udzielać rad
Nie czujesz sie autorytetem ale rad udzielasz ? Jak rozumiesz otwarcie oczu, jazda w ślepą uliczkę. Bądź tak miły i wytłumacz o co ci chodzi bo jestem mniej inteligentny więc jak dla mnie warto się podszkolić !
Mam 2 kamerki sony przy czym ostatnią od 3 lat
Jest takie powiedzenie mądrego warto posłuchać
Więc czekam na takie rady co robie źle, chetnie się nauczę
yzedef napisał(a):Co do forumowicza bluesman to nie zwracaj na Niego uwagi... on lubi szukać dziury w całym i prowokować, ot taka Jego natura .
p.s. Gratuluje podejścia
Może jednak coś konkretnie ?
Jeszcze jedno, na rowerze jeżdżę dla przyjemności, a film nie jest celem jest do tego dodatkiem bym mógł go dla siebie przywołać jako obraz który widziałem zbyt szybko i nie ostro. Czemu jest tak trudno zrozumieć, że ktoś kolejny raz postrzega świat inaczej i nie jest przez to gorszy i ułomny ? Do tego trzeba mieć empatię