Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kameralny kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 18.07.2007 15:13

Jacunio napisał(a):
kwaberski napisał(a):Nie polecam Campu Slatina na wyspie Cres.

O w mordę, a ja się tam wybierałem... :(
A na Cresie widziałeś może jakieś inne ciekawe kampingi?...

PozdraV
J.

Witam,

Ja z kempingu Slatina wyleczyłem się w przeciągu 20 minut (tyle tam spędziłem), mozna się nabawić klaustrofobii i usmażyć na wydzielonych parcelach, które mozna porównać do spacerniaka w więzieniu.

Polecam natomiast Cikat w Mali Losinj (40 km od Slatiny). Wysokie sosny, brak parceli, rozbijasz się gdzie chcesz i ten chłodzący powiew.

Pozdrawiam
Robert
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.07.2007 18:17

O! Dzięki za sugestię!
A kiedy tam byłeś? I może jakieś szczegóły n.t. kampingu?...

PozdraV
J.
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 18.07.2007 19:14

Wróciłem w piątek.
Kemping jest wielki obecnie ok 40 ha z przyczepami i mobilhome do wynajęcia. Nad wodą tarasy z parcelami (trzeba mieć rezerwację lub zmieścić się przed zarezerwowanym terminem), pozostały teren płaski, wszystko w cieniu sosen. Kemping posiada stronę i nawet jest napisana prawda na jego temat. Kemping leży na półwyspie z dużą ilością ścieżek spacerowych. Do miasteczka 20 minut czerwonym szlakiem - nie trzeba jeździć samochodem, niedaleko jest konzum (jest też market na kempingu).
Ogólnie mi się bardzo podobało. Nie wiem co chciałbyś jeszcze wiedzieć?

Pozdrawiam
Robert
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.07.2007 19:41

Brzmi naprawdę nieźle.
Sanitariaty OK? Czy było tłoczno?
I... czy nurkowałeś może z maską? Jak tam wygląda dno morskie? Jakieś ładne muszle, kraby, ośmiornice?...

PozdraV
J.
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 18.07.2007 20:05

Sanitariaty ok jeszcze zależy które bo jest ich kilka - są i lepsze i gorsz - ale ważne że sprzątane kilka razy dziennie. Tłoczno nie było i miejsca do rozbicia sporo - byle nie w pobliżu boiska bo strasznie kurzą.
Kilka razy maskę założyłem, ale nie wypuszczałem się zbyt daleko. Kraby są, ryby różne kolorowe też, dno kamieniste z roślinkami i łachami piasku? mułku białego?

Naprawdę polecam

Robert
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.07.2007 20:32

Wielkie dzięki! :papa:

PozdraV
J.
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 18.07.2007 22:57

Rubinio napisał(a):Ja z kempingu Slatina wyleczyłem się w przeciągu 20 minut (tyle tam spędziłem), mozna się nabawić klaustrofobii i usmażyć na wydzielonych parcelach, które mozna porównać do spacerniaka w więzieniu.

Polecam natomiast Cikat w Mali Losinj (40 km od Slatiny). Wysokie sosny, brak parceli, rozbijasz się gdzie chcesz i ten chłodzący powiew.

Pozdrawiam
Robert

Nie przesadzaj... Byłem na Slatina rok temu. Moim zdaniem camp rewelacyjny. Dzięki parcelom jest kameralnie i można się odgrodzić od sąsiadów. Wszystko w cieniu - więc nie wiem dlaczego piszesz o smażeniu się...Do tego sanitariaty bardzo ok.

PS.
Jacunio - gdzieś jeszcze wisi moja relacja z zeszłego roku.
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 18.07.2007 23:01

aquavitae napisał(a):
Szopisko napisał(a):
aquavitae napisał(a):Na szczęście jeszcze nie wróciłem będę tam od 2 września :-)

No to się spotkamy - my wpadamy tam około 27.08. - chłodne piwko będzie czekało ;)

Zastanawiam się czy rezerwować miejsce - pod namiot? Niby to już po sezonie więc nie powinno być problemu...

Pijak - dzięki za zdjęcia, szczególnie jedzenia ;) - już nie mogę się doczekać!

O rany dopiero mogę odpowiedzieć, dzięki za zaproszenie także od razu z samochodu 2 września wieczorkiem wpadam na camp z prośbą o obiecane zimne piwko ( na sępa ponieważ w lodóweczce napewno mi się nie zmieści... ), a jak mi czasu niestarczy to wpadaj sam na taras z rodzinką w niedzielę wieczorkiem. Będę Avensisem ( albo szary kombi - poprzedni model, albo kawowy lift - nowszy model ) w każdym razie na numerach BI...
pzdr
Przemek

:D No to się umówiliśmy na browara ;) Chłodne karlovacko będzie czekało :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2007 23:20

Szopisko napisał(a):jeszcze wisi moja relacja z zeszłego roku.

Jest tu: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=13706&highlight=
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.07.2007 06:48

Szopisko napisał(a):
Rubinio napisał(a):Ja z kempingu Slatina wyleczyłem się w przeciągu 20 minut (tyle tam spędziłem), mozna się nabawić klaustrofobii i usmażyć na wydzielonych parcelach, które mozna porównać do spacerniaka w więzieniu.

Pozdrawiam
Robert

Nie przesadzaj... Byłem na Slatina rok temu. Moim zdaniem camp rewelacyjny. Dzięki parcelom jest kameralnie i można się odgrodzić od sąsiadów. Wszystko w cieniu - więc nie wiem dlaczego piszesz o smażeniu się...Do tego sanitariaty bardzo ok.

PS.
Jacunio - gdzieś jeszcze wisi moja relacja z zeszłego roku.

Mam nadzieję, że w rzeczywistości kemp jest nieco lepszy niż pisze Rubinio :( ja palnuję pobyt własnie na tym kempingu... już (dopiero 8) ) we wrześniu.
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 20.07.2007 10:43

ally napisał(a):
Mam nadzieję, że w rzeczywistości kemp jest nieco lepszy niż pisze Rubinio :( ja palnuję pobyt własnie na tym kempingu... już (dopiero 8) ) we wrześniu.

Tutaj masz moją relację z zeszłego roku
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=13706&highlight=

Kamp wg. mnie rewelacyjny. Nie chce się powtarzać co do jego zalet, wiadomo też, że każdy oczekuje czegoś innego. Pojechałem tam zachęcony przez znajomego (który w Cro był kilka razy) i ten kamp jest u niego na podium ;)

Jednego tylko nie wiem - ile osób jest tam w środku sezonu, byłem na przełomie sierpnia i września - więc był luz. Skoro jedziesz we wrześniu - będzie ok.
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 20.07.2007 15:41

Ja tam byłem na początku lipca i był zajęty może w 25% pewnie i w szczycie sezonu nie ma tłoku.

Pozdrawiam
Robert
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 21.07.2007 12:34

Relację czytałam :D
Nic pozostaje pojechać i przekonać się czy kemping będzie dla mnie odpowiedni. :D
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 03.08.2007 12:10

był ktoś ostatnio na kempie Slatina? Czy w niedzielę - pojutrze mam szansę znalezienia tam miejsca na przyczepę? Czy tłok na max?
labirynt
Autostopowicz
sladenovici

Nieprzeczytany postnapisał(a) labirynt » 08.08.2007 09:28

aquavitae napisał(a):Ja jadę do Sladenovici ( wybitnie kameralne miejsce ) i camp tymbardziej wydaje mi się kameralny :-) www.sladenovici.info

Natomiast osobiście mogę polecić camp Vrila w Trpanji wprawdzie byłem tam w roku 2000, ale niesądzę, aby nagle pojawiły tam się tłumy. Jedynym minusem były tam nocne wycia szakali i czasami jak zawiewał wiatr - raz na kilka dni czuć było spalenizną - tyle, że wtedy cały Peljesac ( koniec sierpnia ) płonął i jedyna droga nań i z to był statek z Ploce i wszędzie śmierdziało spalenizną ;-) Myślę, że jakies info znajdziesz w necie, ja o nim wtedy ( 7 lat temu ) przeczytałem w róży wiatrów Pascala - czy to jeszcze istnieje, hmmm?
Przemek

camping wygląda rewelacyjnie. i ceny niezwykle przyjazne.
czy byłeś już tam kiedyś? jak wygląda zejście z campu na plażę? jest bardzo strome? jadę z dwójką dzieci i młodsze z nich - wiem to!!! :roll: - będzie marudziło wracając z plaży: "bo gorąco, bo zmęczone, bo wysoko" itd... dlatego szukam campingów położonych bardziej przyjaźnie dla mojego marudy. dwa lata temu byliśmy pod Maslinom. camping super, ale ten płacz, gdy wracaliśmy z plaży... chyba pod Dubrownikiem było słychać, ze się zbliżamy... :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi