Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kameralny kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 08.07.2007 19:33

Na szczęście jeszcze nie wróciłem będę tam od 2 września :-)

Aquavitae. Wróciłeś już może? Jestem ciekawa jak wrażenia z tego miejsca, bo w necie prezentuje się bardzo dobrze :D
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 08.07.2007 19:36

Pijaku człowieku drogi z tym jedzonkiem to żeś mi humor poprawił :-)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.07.2007 19:48

:D Dzięki za informacje.
Czyli ocena na plus. Mam pytanko... jakieś zdjęcia? Jak daleko jest do jadrańskiej?Czy w pobliżbujest sporo domów, czy wygląda to tak jak na zdjęciach na stronce???Jak z plażą, tj. czy można pójść trochę dalej (czy wybrzeże na to pozwala: jakieś ściezki czy przejscia przez kamienie?)

Aquavitae.
Czyli jedziemy w tym samym czasie :D Z tym, że ja w tym roku wybieram się na północ:Cres i Krk. Więc również i Twoją relację chętnie poczytam i pooglądam fotki.
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 08.07.2007 20:17

Oj ma wielką ochotę na Cres i Losinji już od kilku lat, ale niestety nigdy nie wpadł mi w oko apartament położony na samej plaży tak jak ten w Sladenovici ( położenie z uwagi na dwulatkę ) i z wyżywieniem - młoda ma alergię i trzeba jej gotować we własnym zakresie, jak jeszcze doszłoby warzenie strawy dla nas to dziękuję ;-)

Przemek
p.s. poza tym jakoś tak bardzo lubię południową dalmację...
pijak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 08.07.2007 21:21

Plus zdecydowanie :)
Choć.. gdybym sie miał rozbić tam na srodku placyku a nie nad morzem - byłoby zdecydowanie słabiej. Własciwie pod namiot to tylko to jedno miejsce było fajne - ale kwestia gustu. Pamiętam jak 2 lata temu myslałem o zatrzymaniu się na campingu Divna po przeczytaniu postów na forum a jak dojechałem na miejsce zobaczyłem namiot na namiocie więc uciekłem. Na koniec mieliśmy niemiłe zdarzenie: przyjechali Czesi rozstawiający sie tam od kilku lat i zapragnęli się rozbić na naszym stole... . Szczęśliwie było to dzień przed naszym wyjazdem, więc z realizację pomysłu musieli ten dzień poczekać.

Jadranka jest powyżej - na camp jest długi stromy zjazd (świeżo wylany asfalt bez dziur) - myslę że jakieś 100 metrów ponad. Jak się trochę wypłynie ładnie ją widać. Hałas z drogi dochodzi, ale nie przeszkadza.

Pochodzic wzdłuż brzegu może być trudno, raczej ścieżki nie ma. My w tym roku zabralismy ze sobą pływadełko z silnikiem elektrycznym licząc na to że będzie łatwo znaleźć w pobliźu małe dzikie plaże, ciekawsze miejsca do nurkowania, ale brzeg w tych okolicach okazał się średnio ciekawy :( Skały schodzą do wody, brak małych zatoczek.
Jest ścieżka 'na skróty' przez górkę do Slano. Pasą się na niej 2 osiołki, które przychodzą czasem na camping wyjadać pozostawione jedzenie :).

Przeczytałem raz jeszcze to co napisałem o cenach i chyba wymaga to uściślenia: 90 kun było za dobę za wszystko a 60 za jedzenie od osoby. Mały płacił pół czyli 30 kun :) My zrobiliśmy błąd (jak teraz oceniamy). Nie znając się specjalnie na tamtejszej kuchni zażyczyliśmy 'to co wszyscy'. Co będzie to bedzie. Trochę ze względu na młodego bo jakbyśmy zaczęli wybierać to tego to on nie lubi, tamtego też nie... a tak co zostało przygotowane to do zjedzenia. Tymczasem Ivo namawiał nas: co bedziemy chcieli zjeść to zrobi. Warto sie wcześniej przygotować :)
Aaaa i w cenę tej obiadokolacji są wliczone już napoje - niezależnie od ilości, przez cały dzień.
No i atmosfera. Obiadokolacje zaczynały się koło 8 wieczorem, jeszcze jasno, nakrywane na tarasie, towarzystwo międzynarodowe, zapada zmierzch, wyspy, zachód słońca. Kończyliśmy zwykle po 10 rozmowami z innymi współbiesiadnikami - przewinęli się w tym czasie Czesi, Słowacy, Słoweńcy, Litwini, Rosjanie, Niemcy, Hiszpanie i Norwegowie :)

Gdybym miał tam jechać do apartamentu to bliżej wody chybabym nie znalazł. Polecam.

Wrzucam kilka fotek z placu i plaży. Parking jest na toaletach :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 08.07.2007 22:05

Utwierdziłeś mnie, że dokonałem dobrego wyboru, zwłaszcza jeśli chodzi o ten apartament, można będzie z wody nie wyłazić cały dzień, mam tylko nadzieję, że małej się jadran spodoba :-) a i dzięki za radę jeśli chodzi o jedzenie...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 09.07.2007 06:44

Pijak. Bardzo dziękuję za zdjęcia i odpowiedź. Myślałam, że jadranka jest nieco dalej - przynajmnie tak patrząć na mapę. No ale co tam, juz jestem do dochodzacych hałasów przyzwyczajona :D
Przepraszam, że tak męczę ale czy masz jeszcze jakies inne zdjęcia z samoego kempingu bo tak mało widać na tych które wkleiłes. Rozumiem, że to zdjęcie na którym widać przyczepę to jest włąsnie lokum stałe dla osób które przyjeżdzają do tych przyczep - troche mało tam miejsca...

P.s.
Zdjęcia jedzonka bardzo bardzo apetyczne :D

Aquavitae.
Hmmm ja też jakoś tak zazwyczaj skłaniam się ku poł€dniowej czesci HR ale w tym roku chcemy po pierwsze zobaczyć coś nowego a po drugie jest to blisko co nam na rękę obecnie. Poczekamy zobaczymy. Obawiam się tylko o pogodę, bo z tego co mi wiadomo w rejonie Pelejesaca nie padało od 2 miesięcy więc kiedys i tam deszcze przyjda... a szansa na deszcz na północy jest zdecydowanie większa :(
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 09.07.2007 06:51

Pijaku drogi odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie, czy jest sens brać tam rowery?
pijak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 09.07.2007 07:16

ally napisał(a):Przepraszam, że tak męczę ale czy masz jeszcze jakies inne zdjęcia z samoego kempingu bo tak mało widać na tych które wkleiłes. Rozumiem, że to zdjęcie na którym widać przyczepę to jest włąsnie lokum stałe dla osób które przyjeżdzają do tych przyczep - troche mało tam miejsca...

@Ally - lepszych zdjęć terenu nie mam :(
Na stronie campu jest panorama 360 st. zrobiona ze srodka placu. Jak dodać do tego przyczepy i samochody.. :D
2 lata temu trafiłem w płn chorwacji na camping gdzie było całe miasteczko z domków campingowych - ustawionych tam na stałe - a każdy miał swoje 'podwórko' zrobione z czego sie da wręcz: mat słomianych, szmat, materiałów, brezentów. Tu jest ich zdecydowanie mniej ((koło 5 chyba) ale też widać trend 'grodzenia się'.

ally napisał(a):w rejonie Pelejesaca nie padało od 2 miesięcy więc kiedys i tam deszcze przyjda... a szansa na deszcz na północy jest zdecydowanie większa :(

jak tylko przyjechaliśmy - ok. 13 czerwca to była ogromna burza, potem ani kropli do końca pobytu

ally napisał(a):Pijaku drogi odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie, czy jest sens brać tam rowery?

@Aquavitae - powiem.. że nie wiem. Ja bym nie znalazł tam dla siebie terenu do jazdy - ale ja mało używam. roweru. Jak jeździsz po górkach to jest kamienista dróżka do slano - koło 1 km i w Slano płaski deptak wzdłóż całej prawie zatoczki (no chyba że tam do sklepu po zaopatrzenie). Dla mnie: na raz czy dwa - bo więcej to nudno. Po campingu nawet ktoś rowerkiem posuwał - nawet przepraszał po polsku ;) ale czy był zadowolony - nie wiem. Inna opcja to przejażdżki jadranką. Jadąc przez Słowację (w cro też ale mniej) mijaliśmy tłumy takich co pedałowali przez takie góry, że ja się samochodem męczyłem..
jamrys
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamrys » 09.07.2007 11:45

Tylko Lili Jagodna na wyspie Hvar
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 09.07.2007 20:30

jamrys napisał(a):Tylko Lili Jagodna na wyspie Hvar

:lol: fakt to fajne miesjce. Choć znam i takich którym się nie podoba.
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 09.07.2007 22:35

aquavitae napisał(a):Na szczęście jeszcze nie wróciłem będę tam od 2 września :-)

No to się spotkamy - my wpadamy tam około 27.08. - chłodne piwko będzie czekało ;)

Zastanawiam się czy rezerwować miejsce - pod namiot? Niby to już po sezonie więc nie powinno być problemu...

Pijak - dzięki za zdjęcia, szczególnie jedzenia ;) - już nie mogę się doczekać!
kwaberski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwaberski » 18.07.2007 12:16

Nie polecam Campu Slatina na wyspie Cres.
Jest to olbrzymi moloch/kołchoz,
gdzie o miejsce w miare blisko morza jest naprawde trudno, a intmnośc zapewniją wydzielone niskimi krzakami kwatery przypominające kwatery na cmentarzu, gdzie w słoneczny dzień, wobec braku wiatru i cienia robi się patelnia nie do wytrzymania. Plaża jest całkiem ładna ale jest do niej daleko (5 minut) i panuje na niej spory tłok. Zaznaczam, że byłem tam na poczatku sezonu (przełom czerwca i lipca). Nie wyobrażam sobie co tam się dzieje w sierpniu.
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 18.07.2007 12:31

Szopisko napisał(a):
aquavitae napisał(a):Na szczęście jeszcze nie wróciłem będę tam od 2 września :-)

No to się spotkamy - my wpadamy tam około 27.08. - chłodne piwko będzie czekało ;)

Zastanawiam się czy rezerwować miejsce - pod namiot? Niby to już po sezonie więc nie powinno być problemu...

Pijak - dzięki za zdjęcia, szczególnie jedzenia ;) - już nie mogę się doczekać!

O rany dopiero mogę odpowiedzieć, dzięki za zaproszenie także od razu z samochodu 2 września wieczorkiem wpadam na camp z prośbą o obiecane zimne piwko ( na sępa ponieważ w lodóweczce napewno mi się nie zmieści... ), a jak mi czasu niestarczy to wpadaj sam na taras z rodzinką w niedzielę wieczorkiem. Będę Avensisem ( albo szary kombi - poprzedni model, albo kawowy lift - nowszy model ) w każdym razie na numerach BI...
pzdr
Przemek
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.07.2007 14:06

kwaberski napisał(a):Nie polecam Campu Slatina na wyspie Cres.

O w mordę, a ja się tam wybierałem... :(
A na Cresie widziałeś może jakieś inne ciekawe kampingi?...

PozdraV
J.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi