Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kameralny kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nabelu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabelu » 06.05.2007 20:30

My wybieramy się 7 lipca. Mile wspominamy Orebic na Peliesjaczu. Piękna miejscowość i parę miejsc do zwiedzenia. Wcześniej byliśmy w ostatniej miejscowości Chorwacji w Monulacie. Chociaż kamping nie najpiękniejszy, ale za to dobre miejsce wypadowe do Czarnogóry. Wolałabym jednak znaleźć coś własnie na południu. Mimo, że droga przez Bośnię trochę trudniejsza, to jednak warto. Wciąż jednak nie mogę namieżyć tej miejscowości, bo informacja, że jest pomiędzy Ploce a Dubrownikiem niewiele mówi. To jest 100km.
pijak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 06.05.2007 20:48

nabelu napisał(a):Wciąż jednak nie mogę namieżyć tej miejscowości, bo informacja, że jest pomiędzy Ploce a Dubrownikiem niewiele mówi. To jest 100km.

W adresie jest podane Slano - to chyba jest ichniejszy powiat i raczej najbliższa większa miejscowość. Wygooglałem: http://www.worldcitydb.com/sladenovici_363132.html
i tu: http://nona.net/features/map/placedetai ... vi%C4%87i/
pozdrawiam :)
pijak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 06.05.2007 20:53

2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 31.05.2007 14:57

W samym KRKu kamping BOR u rodziny, czysty, zamykany na noc, kameralny, piękne widoki, czysto i cicho jak jakaś pijacka grupa z Polski nie przyjedzie (jak byliśmy to Czesi i Niemcy wytrzymali jedną noc). Ale od razu wyjasniam to nie my. Nie chcę podawać regionu Polski bo zaraz będzie że antagonizmy rozpętuję.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 13.06.2007 14:40

Polecam Kamping BOR na KRKu. Czysty i kameralny.
espeso
Cromaniak
do nabelu

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 14.06.2007 12:26

mam prośbę o fotki jeśli można z campu Drazica. Chciałabym się tam wybrać ale szczerze mówiąc na ich stronie niewele widać.
Jak na plaży i czy miejsce jest wystarczająco odludne :) no i czy jest trochę cienia? jak ciasno stoją namioty?
byliśmy na kamoingu który był usytuowany na stku i zrobione były półki na namioty , bardzo fajny patent daje możliwość odosobnienia :)
damb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) damb » 18.06.2007 12:25

Zwiedziłem ten kamping w sierpniu 2005r Było wręcz tłoczno, namioty stały jeden obok drugiego .Na ziemi leżała pajęczyna przedłużaczy.Trzeba naprawdę lubić jak każdy każdemu zaląda do namiotu,każdy ma radio lub telewizor nastawiony na własny program .Na Pagu w okolicy miejscowości Novalja znalażłem trzy kempingi
http://www.turno.hr/en/camping_strasko_pricelist.html
http://www.metajna.com/skovrdara/preis.htm -naprawdę kameralny,jedyny minus brak prądu (co niekiedy zmienia się w plus bo nikt nie uszczęsliwia otoczena własną muzyką)
i opisany powyżej Drazica
Wszystke są oddalone od siebie ok 10 km tak że można je samemu obejrzeć i wybrać najlepszy dla siebie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2007 13:57

Ten mały- kameralny, ale ze zdjęć widzę że to "patelnia" :?:
galerik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) galerik » 18.06.2007 19:55

hej wszystkim. czy mogę liczyć na pomoc w znalezieniu fajnego campingu na wyspie Hvar od strony otwartego morza? Jeszcze nigdy nie byłam w Chorwacji, może lepiej jednak z drugiej strony wyspy? i czy jest duży problem z samochodem i jaki koszt promu?

dziękuję i pozdrawiam
galerik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) galerik » 24.06.2007 13:20

:) Witam znowu. Chciałam zapytać co myślicie o Primošten? Czy to dobre miejsce na pierwszy raz w Chorwacji? Długo szukałam miejsca, i dalej nie wiem czy to dobry wybór. Czy ktoś zna w tej okolicy jakiś fajny camping? W marę kameralny i oczywiście żeby nie było "patelni".

Pozdrawiam
nulka1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) nulka1 » 28.06.2007 15:01

Mam sprzeczne informacje na temat kampingu Sirena koło Omisu. Czy można powiedzieć, że to kameralny kamping? Gdzieś wyczytałam, że to aż 2000 miejsc.
Chyba będę musiała z niego zrezygnować.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2007 17:26

http://www.autocamp-sirena.com/

Powierzchnia 1,7 ha a więc raczej kameralny, mniejsze to takie w ogródkach przydomowych.

http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html
nulka1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) nulka1 » 29.06.2007 06:41

Dzięki, jestem uspokojona. 2000 osób na 1,7 ha raczej się nie zmieści, to znaczy z namiotami i samochodami. Ten będzie dobry. Przydomowe kampingi mają jednak dużo ograniczeń, a to co najważniejsze raczej nie poznalibyśmy tam nowych ludzi.

Pozdrowienia
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.07.2007 12:05

aquavitae napisał(a):Ja jadę do Sladenovici ( wybitnie kameralne miejsce ) i camp tymbardziej wydaje mi się kameralny :-) www.sladenovici.info

Aquavitae. Wróciłeś już może? Jestem ciekawa jak wrażenia z tego miejsca, bo w necie prezentuje się bardzo dobrze :D
pijak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 08.07.2007 12:41

ally napisał(a):
aquavitae napisał(a):Ja jadę do Sladenovici ( wybitnie kameralne miejsce ) i camp tymbardziej wydaje mi się kameralny :-) www.sladenovici.info

Aquavitae. Wróciłeś już może? Jestem ciekawa jak wrażenia z tego miejsca, bo w necie prezentuje się bardzo dobrze :D

To ja w zastępstwie się podepnę - byłem tam od 13 czerwca przez 2 tygodnie. Uczucia - trochę mieszane. Camp jest rzeczywiście mały, a właściwie są tam 2 campy przylegające do siebie. Jak przyjechaliśmy - byliśmy prawie sami + goscie w apartamentach: kilka osób. Na terenie stoi kilka ustawionych na stałe przyczep, do których głównie na weekendy zjeżdżają się Chorwaci (Serbowie, Bośniacy) z okolic Sarajewa. Pod koniec naszego pobytu praktycznie wszystkie były zajęte. Jadranka niedaleko - więc zdarzaja sie też grupy na jedną noc - jadące dalej. Na opisywanym campingu namiot mozna rozbić albo na jedynym dojściu do morza - trochę miedzy płotem a jednym z domów ale sympatycznie i praktycznie nad samą wodą albo na srodku placu. Camp za płotem jest większy - tam nieco łatwiej o ładne miejsce. Od końca czerwca robi sie tłoczno - przynajmniej jak na moje/nasze potrzeby: kilka razy przeliczyłem ludków na plaży - wychodziło ponad 30 osób a było to zwykle ok. połowy do 2/3 aktualnego stanu mieszkańców. Ivo - syn właścicieli mówił: lipiec sierpień rezerwujcie wcześniej żeby mieć dobre miejsce... . Samo miejsce - bardzo ładne, czysta woda (nieco zimniejsza niż w zatoczce w Slano), plaża - kamyki, w wodzie piasek, jeże dopiero pod skałkami. A jaki widok na wyspy.. Głównym plusem było jedzenie: gospodarze szykują obiady dla swoich gości i robią to fantastycznie. Potrawy głównie z grilla. Bardzo smacznie. Jedliśmy ryby, małże, ostrygi, spagetti, kurczaka, jakieś mięsa. Na śniadania ze sklepu gospodarze przywozili chleb i mleko - wystarczy zamówić. Inne możliwości stołowania - to np. Ston - ok. 15 km. Toalety: po 2 oczka i prysznic na płeć. Mogłyby być częściej sprzątane - ale byliśmy przed sezonem i może teraz jest lepiej (gruntowne sprzątania widzielismy raz na tydzień). Woda ciepła - choć na koniec jej nie było przez 1 dzień. Gospodarze - fantastyczni. Ivo co prawda po polsku nie mówi.. ale dużo rozumie w prawie dowolnym języku prócz węgierskiego. Także spokojnie po polsku sie można dogadać. Człowiek, który zawsze cos robi, biega i jakby nie miał nic do roboty to byłby chory... zawsze: ne ma problema :):):)
Ceny: za dzień płaciliśmy 90 kun namiot, samochód, prąd, 2+1, z tym że młodego nie liczono :) + wyżywienie 60 kun. Czy w sezonie jest drożej - nie wiem.
Jak coś konkretnie będzie Was interesowało chętnie napiszę. Jechaliśmy przez Budapeszt i Trogir (noclegi), wracaliśmy promem do Włoch - Wezuwiusz, Pompeje, Rzym, Venecja
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi