Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kameralny kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2007 08:23

Povile przez google zaprowadziły mnie tu:
http://www.kvarner.hr/camping/karta.html
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 25.04.2007 09:48

Wiem, wiem..... widziałem tę stronę, a google przejrzałem na wylot :lol: - stronka niestety miernota - nie ma na niej prawie nic..... ale i tak pozdro i dzięki za zainteresowanie....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2007 10:26

no tak nie końca miernota-masz tam linki do stron niektórych kempingów a do innych adresy, telefony. maile - to też jest coś.
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 25.04.2007 10:53

No dobrze niech będzie..... :D są tam linki, telefony, ale nie wszyscy władają niemieckim czy angielskim tudzież chorwackim..... Ja się po angielsku dogadam całkiem dobrze ale nie wszyscy umieć :cry:
Pisząc o miernocie miałem na myśli wygląd a co najważniejsze funkcjonalność stronki z konkretnym kempingiem. Tej z punta povile daleko do strony np :
http://www.camps-cres-losinj.com/cikat/eng/index.php

ale może się kiedyś wyrobią.... hmmm a z drugiej strony patrząc to w sumie dobrze, że nie mają dobrej www , bo nie przyciągają tłumów, a to z kolei znaczy, że jet tam kameralnie (naprawdę) :wink:
Pozdrawiam i chylę czoła przez prawdziwym cromaniakiem !
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2007 11:46

No dobrze niech będzie ...... :lol:
Strona kempingu Cikat super, ale:
duże kempingi = więcej ludzi = dobre warunki = większe opłaty = stronki internetowe bogate
małe kempingi = mniej ludzi = warunki różne = mniejsze opłaty = stronki internetowe marne (lub żadne)
:papa:
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 25.04.2007 11:50

dokładnie tak !!!! Pozdrawiam !!! Nie mogę się doczekać wyjazdu..... - druga połowa lipca - pojadę właśnie chyba na Cikat albo Slatina na Cres. Ludzie mówią że ładnie tam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2007 12:09

Nie byłem tam , ale jedź bo tam ładnie - pamiętam z pobytu na Istrii, na kempingu Valkanela w 1998 r. że pewien Chorwat -organizator wycieczek statkiem (mający sentyment do Polaków) już wtedy polecał pobyt na kempingu Cikat na wyspie Losinj.
(choć ten kemping do kameralnych nie należy)
nabelu
Podróżnik
Mam prośbę o informacje o Campie Drazica

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabelu » 06.05.2007 17:42

pijak napisał(a):camp Drazica na Pagu. zdecydowanie :)

Mam prośbę o informacje na temat campa Drazica na Pagu. Wybieramy sie na wakacje jak zwykle do Chorwacji i szukamy ciekawego miejsca. znalazłam inforace na tamat tego kempingu ale chciałaby wiadomosci "żywych" od kogoś kto tam był. Bardzo prosze o infromacje dotyczae całego kemping, ilości cienia i ciepłej wody oraz może jakieś fotki. Ja mogę służyć poradą o innych ciekawych miejsacach bo jadę teraz po raz 8 do chorwacji. Jestm tak jak wielu zauroczona tym krajem.
Będę czekać :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.05.2007 18:26

Trochę fotek jest na stronie kempingu
http://www.autocampdrazica.com/hr/autokamp.htm
Nie byłem na tym kempingu, ale robiłem przymiarki do pobytu, bo wygląda zachęcająco.
pijak
Podróżnik
Re: Mam prośbę o informacje o Campie Drazica

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 06.05.2007 18:37

nabelu napisał(a):Mam prośbę o informacje na temat campa Drazica na Pagu. Wybieramy sie na wakacje jak zwykle do Chorwacji i szukamy ciekawego miejsca. znalazłam inforace na tamat tego kempingu ale chciałaby wiadomosci "żywych" od kogoś kto tam był. Bardzo prosze o infromacje dotyczae całego kemping, ilości cienia i ciepłej wody oraz może jakieś fotki. Ja mogę służyć poradą o innych ciekawych miejsacach bo jadę teraz po raz 8 do chorwacji. Jestm tak jak wielu zauroczona tym krajem.

Akurat siedzę i szukam gdzie w tym roku pojechać.. wiec proszę :)
Na campingu byliśmy w drugiej połowie czerwca i na początku lipca. Jest prowadzony przez rodzinę. Starsi Państwo władają niemieckim, a córka z zięciem prowadzący konobę (też na terenie) angielskim. Do otwarcia konoby doczekaliśmy tylko częściowo - przed sezonem nie opłaca im się uruchamiać. Przed końcem naszego pobytu nie ruszyła kuchnia (a szkoda bo podobno świetna..) ale mozna było zaopatrzeć sie w napoje. Wyżywienie - w okolicznych miasteczkach - przede wszystkim w Novaliji. Prąd jest, niezbędny jest przedłużacz do podciągnięcia do namiotu, końcówka zwykła (ja miałem podłączony z umywalni). Gdy w połowie pobytu padła nam nasza lodówka - oddawaliśmy zapasy na przechowanie do gospodarzy - ale wynajmowanych lodówek nie ma. Chleb i mleko można składać zamówienia u gospodarzy - przywożą co rano swieże. Co kilka dni zaglada na camp wóz z owocami i warzywami - ceny kosmiczne jakość - róznie, lepiej chyba samemu kupować w mieście. Toalety - czyste, 2x po 3 oczka na płeć :), osobne pomieszczenie ze zlewami, aaa i własny papier toaletowy. Woda dogrzewana słońcem więc zdarzało nam sie po kąpieli w ciągu dnia spłukiwać chłodniejszą, wieczorami nie pamiętam aby były z problemy z jej temperaturą. Dojazd do campingu to właściwie zjazd o sporym spadku, na którym trudno się minąć.. ale też bez przesady:) Przyczepy, przyczepki były ściągane przez gospodarza i ustawiane traktorem. Campery zjeżdżały same. Jednocześnie na campie było może kilkanaście rodzin. Namioty porozstawiane wgłąb campu wzdłuż wewnętrznej drogi. Przy samym morzu miejsca nieocienione - zwykle zarezerwowane dla stałych gości i tam zatrzymywali się przyjeżdzający na dzień lub kilka. I miejsca dobrze zacienione (oliwkowe) nieco dalej. My byliśmy rozbici na górce bezpośrednio za konobą - z kawałkiem widoku na morze. Plaża żwirkowo kamienista, mała, a idąc ok. 200 m wzdłuż brzegu dochodzimy do malutkiej piaszczystej zatoczki - fantastycznej dla maluchów. Wszędzie cisza, spokój, piękne zachody słońca... eh rozmarzyłem się trochę na wspomnienie.. . Fotek trochę jest na stronie campu i nieźle oddaja jego klimat, jakbyś chciała jeszcze - poszperam i podeślę na maila. Z ciekawostek: było tam kiedyś molo - cumowały jachty, czy inne łódki (widać fragment na zdjęciu na stronie głównej campu). Zostało rozebrane przez konkurencję. Porozrzucane bloki skalne dalej leża pod wodą.

Nie byłem na tym kempingu, ale robiłem przymiarki do pobytu, bo wygląda zachęcająco.

Warto: miło, cicho i sympatycznie :)
pozdrav
nabelu
Podróżnik
Bardzo dziękuję

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabelu » 06.05.2007 19:10

pijak napisał(a):
nabelu napisał(a):Mam prośbę o informacje na temat campa Drazica na Pagu. Wybieramy sie na wakacje jak zwykle do Chorwacji i szukamy ciekawego miejsca. znalazłam inforace na tamat tego kempingu ale chciałaby wiadomosci "żywych" od kogoś kto tam był. Bardzo prosze o infromacje dotyczae całego kemping, ilości cienia i ciepłej wody oraz może jakieś fotki. Ja mogę służyć poradą o innych ciekawych miejsacach bo jadę teraz po raz 8 do chorwacji. Jestm tak jak wielu zauroczona tym krajem.

Akurat siedzę i szukam gdzie w tym roku pojechać.. wiec proszę :)
Na campingu byliśmy w drugiej połowie czerwca i na początku lipca. Jest prowadzony przez rodzinę. Starsi Państwo władają niemieckim, a córka z zięciem prowadzący konobę (też na terenie) angielskim. Do otwarcia konoby doczekaliśmy tylko częściowo - przed sezonem nie opłaca im się uruchamiać. Przed końcem naszego pobytu nie ruszyła kuchnia (a szkoda bo podobno świetna..) ale mozna było zaopatrzeć sie w napoje. Wyżywienie - w okolicznych miasteczkach - przede wszystkim w Novaliji. Prąd jest, niezbędny jest przedłużacz do podciągnięcia do namiotu, końcówka zwykła (ja miałem podłączony z umywalni). Gdy w połowie pobytu padła nam nasza lodówka - oddawaliśmy zapasy na przechowanie do gospodarzy - ale wynajmowanych lodówek nie ma. Chleb i mleko można składać zamówienia u gospodarzy - przywożą co rano swieże. Co kilka dni zaglada na camp wóz z owocami i warzywami - ceny kosmiczne jakość - róznie, lepiej chyba samemu kupować w mieście. Toalety - czyste, 2x po 3 oczka na płeć :), osobne pomieszczenie ze zlewami, aaa i własny papier toaletowy. Woda dogrzewana słońcem więc zdarzało nam sie po kąpieli w ciągu dnia spłukiwać chłodniejszą, wieczorami nie pamiętam aby były z problemy z jej temperaturą. Dojazd do campingu to właściwie zjazd o sporym spadku, na którym trudno się minąć.. ale też bez przesady:) Przyczepy, przyczepki były ściągane przez gospodarza i ustawiane traktorem. Campery zjeżdżały same. Jednocześnie na campie było może kilkanaście rodzin. Namioty porozstawiane wgłąb campu wzdłuż wewnętrznej drogi. Przy samym morzu miejsca nieocienione - zwykle zarezerwowane dla stałych gości i tam zatrzymywali się przyjeżdzający na dzień lub kilka. I miejsca dobrze zacienione (oliwkowe) nieco dalej. My byliśmy rozbici na górce bezpośrednio za konobą - z kawałkiem widoku na morze. Plaża żwirkowo kamienista, mała, a idąc ok. 200 m wzdłuż brzegu dochodzimy do malutkiej piaszczystej zatoczki - fantastycznej dla maluchów. Wszędzie cisza, spokój, piękne zachody słońca... eh rozmarzyłem się trochę na wspomnienie.. . Fotek trochę jest na stronie campu i nieźle oddaja jego klimat, jakbyś chciała jeszcze - poszperam i podeślę na maila. Z ciekawostek: było tam kiedyś molo - cumowały jachty, czy inne łódki (widać fragment na zdjęciu na stronie głównej campu). Zostało rozebrane przez konkurencję. Porozrzucane bloki skalne dalej leża pod wodą.

Warto: miło, cicho i sympatycznie :)
pozdrav

Bardzo dziękuję za wyczerpujące infromacje . Troszkę martwi że nie ma lodówki dla wszyskich czy pojedynczych bo bez zimnych napoji choćby piwka to trudno wytrzymać. A do sklepu jak jest daleko???
Bo myślimy również o campie Podrawa na wyspie Rab. Ten jest duży, a ja wolę mniejsze. Cyba że możesz coś polecić. pozdzrawiam
pijak
Podróżnik
Re: Bardzo dziękuję

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 06.05.2007 19:32

nabelu napisał(a):Troszkę martwi że nie ma lodówki dla wszyskich czy pojedynczych bo bez zimnych napoji choćby piwka to trudno wytrzymać. A do sklepu jak jest daleko???
Bo myślimy również o campie Podrawa na wyspie Rab. Ten jest duży, a ja wolę mniejsze. Cyba że możesz coś polecić. pozdzrawiam

Ja korzystałem z turystycznej - póki nie padła. Zależy od terminu kiedy się wybierasz: gospodarze z początkiem lipca uruchamiają przynajmniej napoje w konobie i wtedy piwo masz pod ręką. Sklep to wyprawa do miasta - novalija jakies 8 km, albo w drugą stronę - chyba ok 4 km do pierwszej miejscowości albo do konoby przy głównej drodze przez półwysep - jakis 1 km od campu.

W tym roku ciągniemy na południe, prawie pod Dubrovnik - wypatrzyłem na forum camp w Sladenovici - wstępnie zapowiada się ciekawie (http://www.sladenovici.info/index.php?link=1&lang=pl). Drazicę też wybrałem pod wpływem opinii znalezionych na forum i to był strzał w 10!
:)
nabelu
Podróżnik
Camp Milici

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabelu » 06.05.2007 19:49

aquavitae napisał(a):Ja jadę do Sladenovici ( wybitnie kameralne miejsce ) i camp tymbardziej wydaje mi się kameralny :-) www.sladenovici.info

Natomiast osobiście mogę polecić camp Vrila w Trpanji wprawdzie byłem tam w roku 2000, ale niesądzę, aby nagle pojawiły tam się tłumy. Jedynym minusem były tam nocne wycia szakali i czasami jak zawiewał wiatr - raz na kilka dni czuć było spalenizną - tyle, że wtedy cały Peljesac ( koniec sierpnia ) płonął i jedyna droga nań i z to był statek z Ploce i wszędzie śmierdziało spalenizną ;-) Myślę, że jakies info znajdziesz w necie, ja o nim wtedy ( 7 lat temu ) przeczytałem w róży wiatrów Pascala - czy to jeszcze istnieje, hmmm?
Przemek

Zainteresowałeś mnie tym miejscem ale nie ma go ani ma mapie ani w GPS. Czy mógłbyś mi powiedzieć coś wiecej na jego temat . CZy jest zaraz nad morzem, czy sa lodówki i sklep w okolicy??? Bedę ci wdzieczna bo szukam fajnego miejsca do odpoczynku Pozdrawiam :D
nabelu
Podróżnik
Re: Dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabelu » 06.05.2007 19:56

[
W tym roku ciągniemy na południe, prawie pod Dubrovnik - wypatrzyłem na forum camp w Sladenovici - wstępnie zapowiada się ciekawie (http://www.sladenovici.info/index.php?link=1&lang=pl). Drazicę też wybrałem pod wpływem opinii znalezionych na forum i to był strzał w 10!
:)[/quote]

Własnie też zaczełąm się zastanawiać nad tym cenpingiem Milici w Sladenovici tylko brakuje mie danych nie znalazałam go na mapie ani w GPS. Nie wiem czy jest nad samym morzem. Czy wiesz o niem coś wiecej? Cen kusi i okolica jaest cudown. My te okolice znamy dość dobrze ale jest tam tak ciepło i ładnie że mąż chce też jechać na dół okoice Dubrownika czy Cawtat.
pijak
Podróżnik
Re: Dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 06.05.2007 20:15

nabelu napisał(a):Własnie też zaczełąm się zastanawiać nad tym cenpingiem Milici w Sladenovici tylko brakuje mie danych nie znalazałam go na mapie ani w GPS. Nie wiem czy jest nad samym morzem. Czy wiesz o niem coś wiecej? Cen kusi i okolica jaest cudown. My te okolice znamy dość dobrze ale jest tam tak ciepło i ładnie że mąż chce też jechać na dół okoice Dubrownika czy Cawtat.

Poza tym co mozna znależć na forum i na stronie campingu - nic więcej. Ale to raczej dobra wiadomość, jeśli ktoś szuka miejsc cichych i ustronnych :)
Wygląda na to, że można sie rozbić prawie nad samym morzem. Miejscowość mała ale sklepik na pewno sie jakiś znajdzie. Na Pag w zeszłym roku namówiłem żonę - teraz chciałem jej pokazać południe Chorwacji - więc położenie w sam raz. Wcześniej byłem z synem w tych stronach na Peljasacu, koło Stonu. Inne rozważane wczesniej mozliwości to Betina na Murterze (piekne fotki japony ale marne opinie nt. czystosci forum/viewtopic.php?t=13794&postdays=0&postorder=asc&start=15) lub Lilly - Jagodna na Hvarze.

Kiedy się wybieracie? My ruszamy prawdopodobnie ok. 13 czerwca. Pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi