Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kameralnie - zielono - cicho - zabytkowo = gdzie? :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 08:58

m.a.c. napisał(a):zgadzam się z pocztówką... dodam tylko, że w Jelsie są najlepsze lody w całej Chorwacji !!!! :wink:

A w Osijeku jadłeś? 8)
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 21.06.2013 12:30

nie mów, że lepsze... :?: No i ważne, że tam nikt nie patrzy, żeby było ich jak najmniej na wafelku tylko żeby klient wrócił jutro (albo jeszcze dziś :D ) po następne!

A dzieciaki to nawet gratis dostawały.

Co kraj to obyczaj... dlatego wolę tamten... (przynajmniej na wakacje)

I dlatego w tym roku też pojedziemy do Cro.. Mieliśmy małą przerwę, bo kolejny potomek się narodził, ale myślę, że już dorósł na tyle, żeby też skosztować tego życia w konobach i na plaży.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 12:32

To chyba jeszcze w Rybniku nie jadłeś... :mrgreen: :mrgreen:
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 21.06.2013 12:35

no nie miałem okazji :) podeślij skoro warte grzechu
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 12:39

m.a.c. napisał(a):no nie miałem okazji :) podeślij skoro warte grzechu

ile-kosztuje-urlop-w-chorwacji-t22917-3390.html?hilit=rybniku
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 21.06.2013 12:48

dobre... :mrgreen: widzę, że dyskusja nt. lodów urasta rangą do dyskusji wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi...
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 21.06.2013 12:57

cropol napisał(a):Witajcie

Tak zupelnie luzno mysle gdzie by tu w tym roku wyskoczyc... Nie wiem jeszcze kiedy (czerwiec/lipiec) ani gdzie (Chorwacja/Polska/Wlochy/Grecja?).

Nigdy nie bylem ?w/na? Chorwacji, a ilosc miejscowosci przytlacza. Dlatego postanowilem, ze wymienie od myslnikow co bym chcial zastac na miejscu.

- Miejscowosc powinna byc mala/nie za duza - kameralna, spokojna, niezatloczona, zupelnie nie klubowo-dyskotekowa, fajnie by jednak bylo gdyby posiadala nadwodna promenade.
- Milo, gdyby miasteczko bylo klimatyczne = zabytkowe, kamienne(a nie betonowe), z ciekawymi zaulkami... i nie wiem jak to ujac, ale ogolnie... urocze :)
- Wskazana duza ilosc przyrody - zeby nie byla to kamienna pustynia, a raczej zielony ogrod. Strasznie podobaja mi sie widoczne na niektorych zdjeciach skupiska malych, zielonych wysepek, tworzacych przerozne zatoczki i zaulki.
- Jezeli chodzi o plaze... piasek nie jest wymagany, ale fajnie by bylo gdyby bylo w maire plytko, i wolalbym nawet dojsc kawalek/dojechac samochodem do jakichs kameralnych pustawych zatoczek niz tloczyc sie na "miejskiej"-glownej plazy. Nie czerpie przyjemnosci z grzania sie na sloncu, a raczej z delektowania sie ladnym, kojacym otoczeniem.
- Zalezy mi na ladnych naturalnych widokach - chcialbym, pojezdzic po ladnych przyrodniczo zakatkach, poeksplorowac jakies "bezludne" zatoczki... itd.
- Dobrze by bylo, gdyby w okolicy byly inne ciekawe - wieksze miasteczka, zeby bylo co zwiedzac gdy nie bedzie pogody, ale przyroda i walory przyrodniczo-widokowe maja priorytet.

To chyba tyle... Nie przesadzilem z oczekiwaniami? Da sie cos zaproponowac? Moze jakas wyspa? :)
Aha, ze wstepnego przegladu forum wylapalem takie miejscowosci jak:
- Makarska
- Baska Voda
^obie, nie wiem czy nie za duze i czy oferuja odpowiednio duzo "przyrody" i czy ogolnie mowiac nie sa zbyt masowe?
- Cavat
^daleko, brak "plazowych" zatoczek?
- okolice Korculi?

Nie sugerujcie sie zupelnie tymi moimi powyzszymi typami - za malo wiem zeby strzelac. Prosze o autorskie propozycje jak najlepiej dopasowane do tych pierwszych myslnikow. Z gory dzieki!

Czytam i myślę o Trpanji...na plaża spełniająca kryteria to np. Divna http://goo.gl/maps/RRr54
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Kameralnie - zielono - cicho - zabytkowo = gdzie? :) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone