cropol napisał(a):Co do ceny, chcialem sie pobieznie zorientowac, jaki jest uczciwy odpowiednik naszego 40 zl osobodoba (lazienka + czajnik), 60-70 zl osobodoba (lazienka + aneks kuchenny + taras/balkon) itd.
...
WIFI to raczej cos niecodziennego...
...
Moglbys podrzucic jakis namiar na miejsca w ktorych nocowales na Mljecie i Korculi?
O czajnikach już było więc tylko dodam, że ceny apartmanów pomimo tzw. standardowego wyposażenia kuchni, sypialni różnią się dlatego, że:
- mają różny metraż- jednym wystarcza 16m kw. i skromny aneksik kuchenny a inni wolą salon i resztę o metrażu przypominającym M-3 a więc za powierzchnię i kupę luzu się zawsze płaci.
- są kuchnie malutkie a są spore i wypasione, także miłośnicy siedzenia w garach i talerzach mogą się wyszaleć z nudów...
- jest TV sat albo nie ma
- jest klima albo nie ma
- jest dodatkowe wyposażenie "nieobowiązkowe" typu pralka, leżaki, mikrofalówka itd. albo go nie ma (bywa za dopłatą)
- Wi-Fi nie wszędzie jest bo część Chorwatów jest po prostu ludźmi starej daty i nie chce/nie umie korzystać z netu a ci co mają, mogą mieć albo niezbyt dobrej jakości i nie zawsze chcą, żeby 10 luda na raz im zapchało ich łącze (jak dzieciaki zaczną grać, to na bank siądzie! ) albo mają jakiś w niezbyt dobrej cenie i wolą tylko dla siebie mieć.
Co do propozycji noclegowych to...ja jeszcze nie byłem na Mljecie i Korćuli.
Ale wiem co można polecić bez ryzyka.
Masz PW.
Pozdrawiam.