napisał(a) megidh » 05.04.2014 18:34
Od grudnia 2012 posiadam kamerę sony HDR-CX 260VE (obecnie modelu tego nie można już kupić). Parametry ma porównywalne z kamerą sony, do której link załączyłeś. Ja ze swojej kamery jestem bardzo zadowolona. Zrobiłam nią już wiele filmów: uroczystości rodzinne (wesela), wyjazdy, koncerty. Sprawdza się w każdych warunkach. Dużo miejsca w pamięci wewnętrznej, więc karta jest używana tylko w ostateczności. Po włączeniu w ustawieniach funkcji LowLux ma możliwość wyraźnego nagrywania w ciemności. Jednakże teraz kupiłabym kamerkę, która ma lampę błyskową/lampą wideo. Na pewno trzeba się zaopatrzyć w zapasową baterię. Nie to, żeby bateria krótko trzymała, ale jak jesteś cały dzień w terenie, to nie ma gdzie jej doładować. Będąc w Chorwacji na całodniowych wycieczkach musiałam korzystać z dodatkowej baterii.
Na YouTube jest mój filmik z koncertu Gorana Karana nagrany tą kamerką. Wpisz w wyszukiwarkę na YT hasło "Goran Karan Częstochowa", to go znajdziesz (48:40, autor dhmegi). Nie mogę zamieszczać linków, dlatego podaję ten sposób odnalezienia filmu. Jeszcze możesz zobaczyć film burzy (szukaj "nocna burza w makarskiej").