Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kalkulator kosztów wyjazdu do Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 27.04.2023 08:11

Jaki masz na winiety pomysł? Jak jedziesz płatnymi, to trzeba je mieć.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 27.04.2023 09:08

Winety - coś takiego
IMG_20230427_090655.jpg

Analogicznie można dodać promy czy odcinki chorwackiej autostrady (choć tu już zabawa, bo wskakują kategorie pojazdu, ale mi na założyć standardowy samochód).
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 27.04.2023 10:47

damianisko5 napisał(a):Jaki masz na winiety pomysł? Jak jedziesz płatnymi, to trzeba je mieć.

Taki aby były wszystkie do wyboru w czytelny sposób ;)
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 27.04.2023 10:49

piekara114 napisał(a):Winety - coś takiego
IMG_20230427_090655.jpg

Analogicznie można dodać promy czy odcinki chorwackiej autostrady (choć tu już zabawa, bo wskakują kategorie pojazdu, ale mi na założyć standardowy samochód).

Mam lepszy pomysł ;)
Mam nadzieję że się spodoba. Wrzucę jak siądę do tematu po weekendzie.
Widzę, że można załączniki dodawać. Mam nadzieję że serwer przyjmie xlsx :)
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 03.05.2023 21:22

Ok, arkusz dzisiaj zrobiłem. Niestety pojawia się komunikat "Rozszerzenie xlsx jest zablokowane." :(
Gdzie obecnie najlepiej wrzucić plik excela aby można było podać tu linka?
wiola2012
Cromaniak

Postnapisał(a) wiola2012 » 03.05.2023 21:58

empire13 napisał(a):Ok, arkusz dzisiaj zrobiłem. Niestety pojawia się komunikat "Rozszerzenie xlsx jest zablokowane." :(

Może na dysk google.
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 03.05.2023 22:41

Jak będzie potrzeba to mogę arkusz stale upgrade'ować. ;)
Początkowo miałem inną koncepcję, ale wyszło jak widać.
Mam nadzieję, że się podoba i jest czytelnie. Instrukcję się napisze w wolnej chwili :)

Zasada: wypełniamy żółte pola. Pozostałe komórki albo są zablokowane albo mają listę rozwijaną (chyba trzeba będzie tutaj dodać inny kolor?).
Waluty i winiety - wybieramy z listy rozwijanej.
Promy i autostrady można zrobić podobnie jak winiety, ale potrzebowałbym bazy danych w excelu. Nie chce mi się tego przepisywać ;)

Arkusz ma służyć do planowania wydatków. Mogę dorobić zakładkę z podsumowywania wydatków aby można było wrzucać paragony :)

Czekam na uwagi:
- czy są błędy
- czy jest czytelne (zwłaszcza dla laików excelowych)
- jakieś pomysły mile widziane ;)

Edit: no i czy dla poszczególnych kategorii nie ma za dużo albo za mało wierszy :)
Ostatnio edytowano 28.05.2023 00:05 przez empire13, łącznie edytowano 2 razy
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 03.05.2023 22:42

wiola2012 napisał(a):Może na dysk google.

Poszło na microsofta ;)
Ale to prawie to samo :)
wiola2012
Cromaniak

Postnapisał(a) wiola2012 » 03.05.2023 23:41

Winiety działają, noclegów nie liczył, ale odnalazłam, że trzeba wybrać walutę i liczy, reszty nie sprawdzałam :) . Pomysł fajny, sama sobie robiłam swego czasu takie kalkulacje na dłuższe wyjazdy.
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 04.05.2023 05:53

empire13 napisał(a):Ok, arkusz dzisiaj zrobiłem. Niestety pojawia się komunikat "Rozszerzenie xlsx jest zablokowane." :(

Spróbuj teraz - już powinno być aktywne :arrow:
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 04.05.2023 08:46

stachan napisał(a):

Próba nr 1

Chyba się udało :)
Załączniki:
cro-wydatki1.00.xlsx
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 04.05.2023 09:15

Super :)

Zerknij proszę na PW :arrow:
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 04.05.2023 09:23

stachan napisał(a):Super :)

Zerknij proszę na PW :arrow:

Zerknąłem :)
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 04.05.2023 11:24

empire13 napisał(a):
stachan napisał(a):

Próba nr 1

Chyba się udało :)

Dzięki :!:
Fajny kalkulator, już się trochę pobawiłem wpisując koszty które znam czyli winiety, noclegi, autostrady i prom.
Przydało by się jeszcze zsumowanie wszystkich kosztów :wink:
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 04.05.2023 15:31

dids76 napisał(a):Przydało by się jeszcze zsumowanie wszystkich kosztów :wink:

Faktycznie, dodam.
Dzięki za uwagę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Kalkulator kosztów wyjazdu do Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies