Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KALIMERA Ellada - YASSU Kokkino Nero

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 14.09.2007 17:27

Janusz :) procentowo % się zrobiło :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.09.2007 18:53

Okazało się, że J23 to chyba mój agent :wink: i zrobił za mnie wątek o Metaxie. :lol:

Dzięki J 23
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 14.09.2007 19:20

Janusz Bajcer napisał(a):Okazało się, że J23 to chyba mój agent :wink: i zrobił za mnie wątek o Metaxie. :lol:

Dzięki J 23

istotnie jestem agentem tyle, że nie wywiadu, ale tylko ubezpieczeniowym
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.09.2007 19:53

Od kiedy to J23 stał się takim koneserem Metaxy i innych szlachetnych trunków. Jeszcze do niedawna mówił , że wypił "wyżłopał - bez obrazy" 90 piw w ciągu 2 tygodni. No, No, No - zadziwiające zjawisko. Jak to szybko z piwosza można się przeistoczyć w kipera :D Pozdrawiam Janusza - bywalca sklepu "wszystkie alkohole świata" i J23 smakosza browarów polskich i zagranicznych.

Wy to macie zdrowie, ja przy Was to pikuś.

Ale cytrynówki to wy nie znacie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.09.2007 20:07

darek1 napisał(a):Wy to macie zdrowie, ja przy Was to pikuś.

Trening czyni mistrza :wink: :lol: :boss: :papa:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 14.09.2007 20:09

Janusz Bajcer napisał(a):
darek1 napisał(a):Wy to macie zdrowie, ja przy Was to pikuś.

Trening czyni mistrza :wink: :lol: :boss: :papa:

dokładnie hihi :) cro Drinkerzy :)
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 14.09.2007 20:51

Panowie nie mogę :lol: :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.09.2007 21:17

marsylia napisał(a):Panowie nie mogę :lol: :lol: :lol:

Następny słaby zawodnik/zawodniczka :?: :wink:
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 14.09.2007 21:40

o nie, wypraszam sobie, bez walki się nie poddam :!: :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.09.2007 23:09

marsylia napisał(a):o nie, wypraszam sobie, bez walki się nie poddam :!: :twisted:

Obrazek
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 15.09.2007 10:10

Przeczytałam i oczywiście zzieleniałam z zazdrości :) Niestety, w czasie gdy normalni ludzie urlopują ja siedzę w polu i ryję dziury w ziemi. I tak do listopada, a może będzie lekka zima i się uda do grudnia? Smutnym elementem jest to, że na moim ulubionym zadupiu świata internet idzie jak krew z nosa. Więc, żeby pozostać w klimacie rozpętanej dyskusji dodam, iż jedyną rozrywką jest dla nas piwo :roll: :D Czasem coś mocniejszego, a czasem tradycyjne proste. W wyniku wojny miescowych przekupniów o klientów, napój alkoholowy w typie wina o smakowitej nazwie"cherry" można kupić już za 2,45 zł :) Niestety wycofano moje ulubione "Złote grono" :evil: Zaznaczam też, że nie jestem alkoholikiem, ale lubię piwo, no lubię i już. I to ma być powód do odwiedzin w klinice leczenia uzależnień???
A w przyszłym roku, co zrelacjonuję z ochotą, zaplanowałam sobie Macedonie, obie, "słowiańską" i grecką. Do greckiej udawać się będę na kolanach, z pielgrzymką do grobu mojego ukochanego władcy Filipa II Macedońskiego.
Jeszcze zerknę na relację Leszka i zamilknę, bo jutro wracam znowu w pole :(
Pozdrowienia :papa:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 15.09.2007 10:27

Metaxa niezla rzecz, a ouzo chyba najlepiej nam wchodzilo z tonikiem albo sokiem grejpfrutowym. Wiem, moze profanacja, ale jakos sie nie przekonalem do smaku czystego. Jak zeszlismy z Olimpu to po jednym takim drinku z ouzo moja lepsza polowka nie mogla utrzymac pionu :lol:

Caal, hej ziomalko!
Dopiero teraz natrafilem na Twoja wiosenna relacje, ale wciaga, bedzie do poczytania na pare dluzszych posiedzen :)

Zivjeli!
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 15.09.2007 10:58

Metaxa :D stanowczo tak, może być nawet osławione 3 razy 8) ale wszelkim formom ouzo mówię stanowcze nie :!: Rickard, Sousse, Mastika, Zibiba i inne lokalne środziemnomorskie nazwy pod którymi kryje się ten płyn, stanowczo mi nie odpowiadają. Raz tylko nie wzbudziło to mojego obrzydzenia - w nocy, w Kabylii (Algieria), na górskiej dróżce, Ricard mieszany z wodą z przydrożnego źródełka. Ale raczej pasował mi nastrój chwili, a nie sam napój.
Kiedyś kolega postanowił zastosować dopalacz do zibiby (egipska wersja ouzo) w posaci piwa. Płyn przybrał ohydny beżowy kolor, zbliżony do bawarki (herbata z mlekiem czyli moja dziecięca trauma), ale chyba spełniło to jego oczekiwania bo "skończył się" w tempie błyskawicznym :)
Zawodowiec :) ziomku:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2007 11:06

caal - zerknij na Macedonię RobCRO TU
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 15.09.2007 11:12

dzięki :) już sobie otworzyłam, ale doczytam relację Leszka :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KALIMERA Ellada - YASSU Kokkino Nero - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone