Leszek Skupin napisał(a):Że Czerwona Woda to widziałem, tylko byłem ciekaw skąd wzięła się nazwa Czerwona Woda
Parakalo o ciąg dalszy
Pozdrav
A to signomi - cd. będzie simera lub avrio
Leszek Skupin napisał(a):Że Czerwona Woda to widziałem, tylko byłem ciekaw skąd wzięła się nazwa Czerwona Woda
Parakalo o ciąg dalszy
Pozdrav
Leszek Skupin napisał(a):Wiesz Janusz... nigdy nie miałem okazji użyć wyuczonego zwrotu "Parakalo krasi kokino ksiro" co dla nie wtajemniczonych oznacza dosłownie - "Proszę wino czerwone wytrawne" .
Pozdrav
Leszek Skupin napisał(a):Jak nie piłem jak piłem tylko kupowałem w supermarkecie w Katerini bo tam taniej więc prosić o nie nie ptrzeba było tylko zdejmowałem z półki i wkładałem do koszyka a nie popijałem ani "uzi" ani Ouzo tylko Tsippouro notabene wymawiają je - Cipuro
Leszek Skupin napisał(a):Wiesz Janusz... nigdy nie miałem okazji użyć wyuczonego zwrotu "Parakalo krasi kokino ksiro" co dla nie wtajemniczonych oznacza dosłownie - "Proszę wino czerwone wytrawne" .
Pozdrav
Janusz Bajcer napisał(a):Bielsko Biała jako miasto o tej nazwie powstało w 1945 r. a znane jest m.in. z tego, że na forum Cro.pl ma dość liczną reprezentację.
Powrót do Nasze relacje z podróży