Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kalendarz wyjazdowy - ZESTAWIENIE

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.09.2004 23:12

krakuscity napisał(a):A to ja bardzo chciałbym pojechać do Chorwacji ale nie mogę. Moja mama jest od ponad 6 tygodni w szpitalu, przeszła bardzo poważną operację , otworzyli brzuch i stwierdzili........................ no właśnie. Kwestia czasu. Oddałbym 100 może 1000 albo więcej wyjazdów za jej zdrowie, Teraz nic mnie nie cieszy, Kraków Citroen Xsara 1.6 Ekslusive
( z klimą)
Miało być okolice Dubrownika. Boźe lekarze twierdzą, że to kwestia czasu.
Pozdrawiam
A TO JA dobra robota!!! O każdym pamiętałaś.

Trzymaj się stary. Ja to przeżywałem 6 lat temu. Problemem ojca było płuco. Wycięli, dali pół roku życia... Na przekór diagnozie żyje. Życzę tego samego.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.09.2004 23:42

A to ja - wiele osób przeżyło już tu tragedie, A mnie to dopiero czeka.
Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.09.2004 23:58

Voliumen Znam Cię tylko ze zdjęia i z forum cro pl. Od pierwszej wypowiedzi traktowałem Cię jako kumpla i przyjaciela. Nigdy Cię nie poznałem ale zawsze traktowałem jako krajana i super faceta na którego można liczyć. Może kiedyś się poznamy i jak ktoś Cię określił " BYKU" zawsze można na Ciebie liczyć.
Pozfdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.09.2004 00:12

volumen napisał(a):
krakuscity napisał(a):A to ja bardzo chciałbym .

Trzymaj się stary. Ja to przeżywałem 6 lat temu. Problemem ojca było płuco. Wycięli, dali pół roku życia... Na przekór diagnozie żyje. Życzę
tego samego.

Życzę mu wiele wiele lat życia I Tobie Volumen też. Jesteś bardzo dobrym człowiekiem.. Jak się to wszystko wyjaśni to zapraszam Cię do siebie- czyli Krakowa. Adres podam przy okazji Krowodrza Okoloce Krowoderskich Zuchów ....podak gg to napiszę !!!
Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.09.2004 00:18

Miało być okolice Krowoderskich Zuchów czyli Prądnik Biały.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 16.11.2004 11:32 przez krakuscity, łącznie edytowano 1 raz
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 06.09.2004 12:43

krakuscity napisał(a):
volumen napisał(a):
krakuscity napisał(a):A to ja bardzo chciałbym .

Trzymaj się stary. Ja to przeżywałem 6 lat temu. Problemem ojca było płuco. Wycięli, dali pół roku życia... Na przekór diagnozie żyje. Życzę
tego samego.

Życzę mu wiele wiele lat życia I Tobie Volumen też. Jesteś bardzo dobrym człowiekiem.. Jak się to wszystko wyjaśni to zapraszam Cię do siebie- czyli Krakowa. Adres podam przy okazji Krowodrza Okoloce Krowoderskich Zuchów ....podak gg to napiszę !!!
Pozdrawiam

Dzięki serdeczne za ciepłe słowa. Chyba powinienem się zaczerwienić.
Z największą przyjemnością skorzystam z zaproszenia, również zapraszam do Oświęcimia. Myślę o małym zlocie cromaniaków-galicjaków. Napiszę o tym więcej w osobnym poście. Tymczasem pisz adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 06.09.2004 13:15

nono volumen widzę jakieś ciągoty separatystyczne.....jak coś skręcisz ja zrobię najazd i nie ma to tamto :D :D :D
Pzdr
Bruno

Ps.
krakuscity trzymaj się...
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 06.09.2004 13:35

Bruno napisał(a):nono volumen widzę jakieś ciągoty separatystyczne.....jak coś skręcisz ja zrobię najazd i nie ma to tamto :D :D :D
Pzdr
Bruno

Ps.
krakuscity trzymaj się...

Eee tam, jeżeli dojdzie do spotkania to będzie miało charakter otwarty. Na pewno nie obwarujemy się w jakimś wąwozie i nie będziemy się bronić do ostatniej kropli... Żywca ;-)
Tak więc zajeżdżaj waść, jeden odojak więcej się upiecze i jakoś damy radę.
Na razie to bardzo luźny pomysł, ale "chodzi mi" po głowie już kilka dni, więc może coś sie urodzi.
Pozdrawiam
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 06.09.2004 16:07

moja obecność VOLUMEN jest obowiązkowa z racji przyznania mi przez Ciebie ZŁOTEJ PŁYTY :wink: ... żywiec dobry , ale z grilla ... będzie Piast mocny :lol: z gwinta
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 06.09.2004 17:02

krakuscity napisał(a):A to ja bardzo chciałbym pojechać do Chorwacji ale nie mogę.
(...................................)

Oops ... :oops:
To, co napisałeś później, jest na tyle wymowne, że pozostaje mi tylko ( na dużą odległość ) poklepać Cię po plecach i powiedzieć: będzie dobrze, MUSI BYĆ dobrze :)
Dubrownik poczeka ... .
Teraz są ważniejsze sprawy.
Najważniejsze.
Pozdrawiam i życzę ZDROWIA.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.09.2004 19:21

A to ja dzieki, byłem i jestem trochę w dołku więc dlatego te wypowiedzi mogą być chaotyczne, pisane pod wpływem silnych emocji. Zresztą to forum służy czemuś innemu a nie moim problemom. Dam sobie radę. A kto następny jedzie wkrótce do Chorwacji?
Pozdrawiam
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 07.09.2004 21:55

krakuscity napisał(a):(...)Dam sobie radę. A kto następny jedzie wkrótce do Chorwacji?
Pozdrawiam

8.09 malyufoludek Warszawa - Orebić (autokar)
:papa:

Ciekawe, jak się jedzie i którędy - autokarem ?
Małyufoludku - mało jest na forum opisów autokarowych podróży do HR.
Może spróbujesz nam TO opowiedzieć po powrocie?
Na razie!
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 08.09.2004 08:09

Wróciłam!

Co prawda już 29 sierpnia, ale natłok wydarzeń i w domu i w pracy sprawił, że nie mogłam nawet wejść w interek. Ale teraz wreszcie jestem sama w pracy więc szybko napiszę kilka słów.
Najpierw dziękuję "A to ja" za miłe pożegnanie! Przeczytałam je dopiero teraz i poczułam sie bardzo miło!
Podróż miałam z przygodami - w drodze powrotnej przed granicą z Polską popsuł się nam samochód, ale dotarłam do kraju dzięki assistance i mimo tego incydentu uważam ten wyjazd za bardzo udany i nie wiem czy nie najlepszy ze wszystkich. Do Chorwacji jechałam przez Słowację - granicę przekroczyliśmy w Chochołowie. Przez Słowacje w kierunku na Sahy. Potem Węgry najpierw Budapeszt a następnie w kierunku na Pecs i Mohac krajową 6 wzdłuż Dunaju. Przejście w Udvar (tutaj krótka drzemka) i rano juz Chorwacja. Tutaj Osijek (tankowanie gazu) i dalej Dżakovo, w Bośni Doboj, Zenica i skręt na Travnik - tutaj zachciało nam sie skrótów w kierunku Bugojna. Skrót był , ale okazało sie że droga jest w przebudowie i trzeba było jechać objazdem - drogą szutrową wjazd serpentynami na szczyt góry po drodzę jakiś kamieniołom i widoki zapierające dech w piersiach. Nasze samochody (nasz i jadących z tyłu przyjacół) były całe szaro - białe od skalnego pyłu). Ale stwierdziliśmy, że ten skrót to był naprawdę dobry wybór - bo wrażenia z jazdy były nieziemskie (coś ala obrazki z rajdu Turcji czy Cypru). Z Bugojna jechaliśmy w kierunku na Livno (przed Livnem niesamowity płaskowyż osadzony wysoko w górach) i przejście Kamiensko. Przed przejściem Jez. Busko, które też widać ze szczytu Biokova (tam też byliśmy, ale kilka dni później). Zjazd z gór i pierwszy widok morza - zjazd na początku Riwiery Makarskiej - słońce upał i morze. Poczuliśmy sie jak w raju! My byliśmy w nim ponownie, a nasi znajomi zobaczyli ten widok po raz pierwszy - reakcja piorunująca!
Więcej nie mogę teraz napisać bo obowiązki w pracy czekają, ale postanowiłam opisać wszystko dość dokładnie i wysłać relację. Powiem jeszcze, że wylądowaliśmy w Primosten.
Opiszę też stacje LPG na których tankowałam, ale teraz niestety muszę juz kończyć.

Pozdrawiam wszystkich!
meeg
sly29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly29 » 08.09.2004 08:41

a to ja napisał(a):
sly29 napisał(a):22.08 koło południa sly29 Gliwice - Marina (kia rio białe, logo cro.pl na tylnej szybie)

22.08 sly29 Gliwice - Marina (Kia Rio-biała)
22.08 rasten Warszawa - ?

:papa: :papa:

Gwoli tradycji ...
Lepiej późno, niż wcale .
Mowę mi odjęło po tym, jak przeczytałam, co się działo wczoraj na jednym z wątków.
Sly - chyba wiesz, na którym.
Do zobaczenia!

witam a to ja upłyneło już troche wody w wiśle wiec nie bardzo kojarze o który watek ci chodziło ale myśle , że o przepychanki ze "śp cezarem" lub o poradnik jak mozna zaoszczędzić w jednym i drugim przypadku chamstwo nie znało granic wiec sie sprzeciwiłem , ale widze ż eadmin wreszcie sie obudził i usunął kolege cezara szkoda tylko że zrobił to w taki a nie inny sposób teraz nikt kto używa neostrady nie może wejść na forum normalnei i poprostu tylko trzeba kombinować , a łatwiej chyba było poprostu usunąć wątki cezara i ignorowa cjego wypowiedzi
no cóż takie jest życie mam nadzieje że wkrótce będe mógł spokojnie i bez dodarkowych kombinacji znów używacforum
pozdrawiam
sly29
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 08.09.2004 10:11

Sly29, małe sprostowanko - używam neostrady i po powrocie z Chorwacji 30.08 bez problemu weszłam na forum.
W pozostałych kwestiach zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości!
Wytrwałości w walce! Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kalendarz wyjazdowy - ZESTAWIENIE - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone