kacper111
Poręba(k/Zawiercia) do Brela (przez Czechy-Słowacja-Austria-Słowenia-Cro)
start 30 czerwiec 2015 ,powrót 12 lipiec 2015---jazda Seat Leon
mysza73 napisał(a):Tradycyjnie poproszę o takie informacje:
- od kiedy do kiedy
- kto (forumowy nick)
- skąd - dokąd
[...]
tempik14 napisał(a):mysza73 napisał(a):Tradycyjnie poproszę o takie informacje:
- od kiedy do kiedy
- kto (forumowy nick)
- skąd - dokąd
[...]
Ja w kwestii formalnej. Czy daty "od kiedy do kiedy" dotyczą pobytu/zakwaterowania, czy też wyjazdu? W wielu, a może i w większości przypadków data wyjazdu jest o dzień wcześniejsza niż zakwaterowania. W przypadku noclegu po drodze może być i o dwa dni. Jeżeli celem tego wątku jest umożliwienie umówienia się na wspólną podróż, to powinna to być data wyjazdu. Natomiast sformułowanie "od kiedy do kiedy" wskazuje raczej na pobyt. Ale pewności nie mam, a i informacji na ten temat nie udało mi się znaleźć.
tempik14 napisał(a):mysza73 napisał(a):Tradycyjnie poproszę o takie informacje:
- od kiedy do kiedy
- kto (forumowy nick)
- skąd - dokąd
[...]
Ja w kwestii formalnej. Czy daty "od kiedy do kiedy" dotyczą pobytu/zakwaterowania, czy też wyjazdu? W wielu, a może i w większości przypadków data wyjazdu jest o dzień wcześniejsza niż zakwaterowania. W przypadku noclegu po drodze może być i o dwa dni. Jeżeli celem tego wątku jest umożliwienie umówienia się na wspólną podróż, to powinna to być data wyjazdu. Natomiast sformułowanie "od kiedy do kiedy" wskazuje raczej na pobyt. Ale pewności nie mam, a i informacji na ten temat nie udało mi się znaleźć.
coobah napisał(a):Skoro tak piszecie to ja poproszę o korektę:
16.08-30.08 coobah, Paprotnia-Poljica, Citroen Xsara Picasso(N)
na:
15.08-30.08 coobah, Paprotnia-Poljica, Citroen Xsara Picasso(N)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko