Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"KALENDARZ WYJAZDOWY - Chorwacja 2005"

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 01.06.2005 07:42

Mariusz Gubernat napisał(a):
gratkorn napisał(a):
Mariusz Gubernat napisał(a):Witam
Wyjazd 10.06.05 - 01.07.05
Bielsko Biała - Marusici k/Omisza
Renault Megane, 3 osoby
Pozdrawiam

Witam, tu Monika - jadę 17.06 + mąż + syn 4 lata - mamy zamiar zakotwiczyć właśnie gdzieś koło Omisza, będziemy w Dalmacji pierwszy raz, możesz coś napisać o tym Marusici ?

Witam, tu Mariusz - jadę 10.06 + żona + syn 4 lata - jakie to podobne prawda?
My też jedziemy pierwszy raz, wszystko co wiem to to co wyczytałem min. na tym forum i z internetu.
Podaję parę linków:

http://www.adriatic-pearls.com/omis/marusici_pol.htm
http://www.ivana-apartmani.com/enindex.html
http://www.villadanica.com/
http://www.dalmacija.net/omis.htm

Pozdrawiam

Ja też jadę tam pierwszy raz - 19.07. Oto informacja jaką otrzymałem przez net:
"(...) Jezeli szukasz ciszy i spokoju to dobre miejsce.My byliśmy w 8 osob (4+4) i jesteśmy zadowoleni .Zdjęcia w necie dotyczące samego Marusici nie klamią (...).My spalismy w villi Tokic
i nie narzekam wręcz przeciwnie.Same pokoje służą tylko do spania w ciągu dnia najlepiej mieć zacienione miejsce na powietrzu,idealny jest zacieniony taras.Jeżeli nie byłeś nigdy w żadnym kraju tego regionu to nie zdajesz sobie sprawy z tego jak gorąco tam potrafi być!
Marusici to jeden sklep przyzwoicie zaopatrzony,restauracja-kawiarnia i chyba jeden klub nocny ale nie byłem w nim.Jadranka przebiega nad villami i nie jest uciążliwa,mogą Cię zaskoczyć strome zjazdy do villi :).
Plaże kamieniste,na poczatku to lekki szok ale ja w tej chwili uważam ,że to najlepsze plaże :) ,nigdie nie wciska się piasek! Nasze dzieci (od 7 do 15 lat) świetnie się bawiły praktycznie cały czas w krystalicznie czystej wodzie.Potrzebne są buty(kupisz w Omisiu) do wchodzenia do wody.Woda przy plaży oczyszczona z jeżowców.Weźcie koniecznie zestaw ABC do nurkowania(poszukaj na forum wiadomości o tym) wrażenia niesamowite .
Gdybym miał w tym roku czas pojechałbym tam znów.Mieliśmy zadaszony taras i on był najważniejszym miejscem i najlepszym!
Dobre miejsce do wypadów na zwiedzanie ,ok.15 min. jazdy do Omisia albo Makarskiej(jeżeli chcecie poznać jej prawdziwe oblicze jedźcie tam wieczorem ),ok.50 min jazdy do Splitu(wycieczka na cały dzień) no i warto chyba wybrać się do Dubrownika choć to już dłuższa jazda.
(...)
ps.opis na stronie http://www.adriatic-pearls.com.pl/marusici_pl.html
jest jak najbardziej prawdziwy,jednego tylko nie ma ,jeżeli jest napisane ,że do morza jest np.30m to oznacza to prawdopodobnie odległość w pionie a nie w poziomie która wtedy wynosi ok. 10 m :):):).
Warto dokładnie poczytać wszystko na tej stronce!Spróbuj się potargować przez net,ja tak zrobilem i 10% urwałem (...)"

Gdzie zamierzacie się zatrzymać? Ja zamierzam w Villi Pim. Będę wdzięczny za infromacje po powrocie.
Miłego wypoczynku
PZDR
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 01.06.2005 10:07

Ja byłam w Chorwacji 3 razy, dwa razy na wyspie Cres w miejscowości Cres w prywatnym apartamencie u Państwa Muźić - serdecznie polecam (mam telefon - mówią po niemiecku) !!
Jak ktoś będzie na Wyspie CRES - Losnij polecam odwiedzenie maleńkiej miejscowości VALUN (był o nim program w Natinal Geografic) oraz obiwiązkowo Lubenice, sam Mali Losnij jest przepiękny (takie malutkie Cann). Zwiedzaliśmy też tereny powojenne (zaraz po wojnie - jak jeszcze większość lasów była ogrodzona taśmami i obstawiona tablicami "Miny!" a domy były podziurawione kulami. Jedynym pięknym akcentem tej wyprawy wtedy były Plitwice. Potem jeździliśmy po górach, a następnie nad morze. Mieszkaliśmy w Karlobagu (nic specjalnego) ale w miejscowym hotelu były akurat wybory Miss Chorwacji tak więc widzieliśmy z bliska to całe szaleństwo, sesje fotograficzne na tej samej plaży - w związku z "miskami" było takie zamieszanie, że obsługa wogóle nie interesowała się innymi gośćmi - nie można się było o nic doprosić (to było w maju - tak że przed sezonem i cała organizacja była w proszku). Ten wyjazd to był najbardziej przygnębiający urlop na jakim byłam ale dzięki niemu stałam się 200% pacyfistką i lepiej zrozumiałam strach o jakim mówiła moja babcia, gdy opowiadała o "naszej" wojnie.

W tym roku także jadę w ciemno, chcemy znależć coś koło Omisza - znajomi byli tam na kampingu i mówią, że to świetne miejsce dla małych dzieci. Ważne dla mnie jest żeby było jak najbliżej do plaży (codzienne noszenie nadmuchiwanych pontonów, krokodyli i całego tego ustrojstwa może człowieka wykończyć) apartament musi mieć kuchnie sama gotuje - mały je niewiele potraw)i to koniec wymagań. Mam nadzieję, że jak zwykle znajdziemy coś "świetnego" na własną rękę bo z jeżdżenia z biurami podróży szybko się wyleczyliśmy - jedna wicieczka zakończyła się sprawą sądową i odszkodowaniem - od tej pory były tylko samochód i namiot a z synem - prywatne kwatery, których w całej europie pełno a mając "gości" pod domem tubylcy zawsze byli skłonni do negocjacji cen. Pozdrowienia M.onika.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 01.06.2005 12:05

gratkorn napisał(a):
Renault Megane, 3 osoby
Pozdrawiam

Witam, tu Monika - jadę 17.06 + mąż + syn 4 lata - mamy zamiar zakotwiczyć właśnie gdzieś koło Omisza, będziemy w Dalmacji pierwszy raz, możesz coś napisać o tym Marusici ?

Wiadomość dla "atoja" - autko Ford Fiesta złoty KBF ... na czarnych tablicach, pomachajcie jak mnie zobaczycie!!

Do Moniki - my będziemy zakwaterowani tu:
autko - Renault Megane zielony KBB ... czarne tablice.
Może do zobaczenia
Mariusz
Pozdrawiam
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 01.06.2005 12:07

faziolot napisał(a):
Mariusz Gubernat napisał(a):
gratkorn napisał(a):
Renault Megane, 3 osoby
Pozdrawiam

Witam, tu Mariusz - jadę 10.06 + żona + syn 4 lata - jakie to podobne prawda?
My też jedziemy pierwszy raz, wszystko co wiem to to co wyczytałem min. na tym forum i z internetu.
Podaję parę linków:

http://www.adriatic-pearls.com/omis/marusici_pol.htm
http://www.villadanica.com/
http://www.dalmacija.net/omis.htm

Pozdrawiam

Ja też jadę tam pierwszy raz - 19.07. Oto informacja jaką otrzymałem przez net:
"(...) Jezeli szukasz ciszy i spokoju to dobre miejsce.My byliśmy w 8 osob (4+4) i jesteśmy zadowoleni .Zdjęcia w necie dotyczące samego Marusici nie klamią (...).My spalismy w villi Tokic
i nie narzekam wręcz przeciwnie.Same pokoje służą tylko do spania w ciągu dnia najlepiej mieć zacienione miejsce na powietrzu,idealny jest zacieniony taras.Jeżeli nie byłeś nigdy w żadnym kraju tego regionu to nie zdajesz sobie sprawy z tego jak gorąco tam potrafi być!
Marusici to jeden sklep przyzwoicie zaopatrzony,restauracja-kawiarnia i chyba jeden klub nocny ale nie byłem w nim.Jadranka przebiega nad villami i nie jest uciążliwa,mogą Cię zaskoczyć strome zjazdy do villi :).
Plaże kamieniste,na poczatku to lekki szok ale ja w tej chwili uważam ,że to najlepsze plaże :) ,nigdie nie wciska się piasek! Nasze dzieci (od 7 do 15 lat) świetnie się bawiły praktycznie cały czas w krystalicznie czystej wodzie.Potrzebne są buty(kupisz w Omisiu) do wchodzenia do wody.Woda przy plaży oczyszczona z jeżowców.Weźcie koniecznie zestaw ABC do nurkowania(poszukaj na forum wiadomości o tym) wrażenia niesamowite .
Gdybym miał w tym roku czas pojechałbym tam znów.Mieliśmy zadaszony taras i on był najważniejszym miejscem i najlepszym!
Dobre miejsce do wypadów na zwiedzanie ,ok.15 min. jazdy do Omisia albo Makarskiej(jeżeli chcecie poznać jej prawdziwe oblicze jedźcie tam wieczorem ),ok.50 min jazdy do Splitu(wycieczka na cały dzień) no i warto chyba wybrać się do Dubrownika choć to już dłuższa jazda.
(...)
ps.opis na stronie http://www.adriatic-pearls.com.pl/marusici_pl.html
jest jak najbardziej prawdziwy,jednego tylko nie ma ,jeżeli jest napisane ,że do morza jest np.30m to oznacza to prawdopodobnie odległość w pionie a nie w poziomie która wtedy wynosi ok. 10 m :):):).
Warto dokładnie poczytać wszystko na tej stronce!Spróbuj się potargować przez net,ja tak zrobilem i 10% urwałem (...)"

Gdzie zamierzacie się zatrzymać? Ja zamierzam w Villi Pim. Będę wdzięczny za infromacje po powrocie.
Miłego wypoczynku
PZDR

Szkoda, że jedziemy wcześniej bo chyba byśmy się spotkali.
My będziemy zakwaterowani tu:
Pozdrawiam
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 01.06.2005 12:32

Ano szkoda!
Pozdrav
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
kalendarz wyjazdów 2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 02.06.2005 10:59

:D A hoy z tratwy Waldek. Wyjazd na PAG w dniach 10 - 28 wrzesień Jeżeli posiadacie jaskoweś namiary to bardzo chętnie.
aA teraz z innej beczki - ktokolwiek wybierałby się na obecną chwilę do Czarnogóry to podaję wiadomość : w tej chwili utrudniony jest przejazd przez pólnocną częćś Czarnogóry, drogi przez Czarnogórę prowadzą przez wysokie góry, nad wąwozami, kanionami przez liczne tunele. Po mroźnej i wilgotnej zimie drogi zostały zniszczone i doszło do zatorów z kamieni, które spadły z gór oraz do zapadania się części dróg w przepaście. Obecnie prowadzi się tam remonty i ruch kolowy jest tylko jednym pasmem i w okkreślonych godzinach. Podobnie jest na odcinku Pluzine, Szciepan Polje oraz koło miejscowości Srbinje ( dawna Focza).
17 lipca 2005 r. będzie otwarty nowy tunel Sozina, od miejscowości Virpazar do miejscowości Sutomore. Droga do ULCINA przez Pogorice będzie krótsza o około pól godziny. Więcej wiadomości na stronie www.softleaf.ns.co.yu/pol Pozdrawiam Waldek
wejac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wejac » 02.06.2005 15:52

Ruszamy z Krakowa 24.06 na Krk do Baski powrót ok 05.07
Rodzinka 2+2 .Granatowy Opel Vectra kombi.Pozdrawiamy :D :D :lol:
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 02.06.2005 16:32

ja ruszam 26 lub 27 lipca a wracam ok 11 sierpnia. jak narazie jade ja i moja ukochana. jedziemy w okolice splitu. jak zwykle wyjazd w ciemno :)
chcemy sie zatrzymać napewno w miścinie togir. a później.... kto wie gdzie nas zaniesie :)
tthomass0
Podróżnik
wyjazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) tthomass0 » 02.06.2005 17:51

24VI-8VII Radom-Split (tthomass0)-(złoty opel vectra B)
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.06.2005 17:54

21.07 do 31.07. Donji Seget k. Trogiru. Żołty Seat Cordoba.
Pzdr.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 02.06.2005 22:46

03.06-xx.xx czarny_koralik Białystok-Ciovo

:papa:
Białystok pozdrawia Białystok .
Nic innego nie napiszę, bo .. z chęcią też bym się teraz spakowała i pojechała ...
Tyśka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tyśka » 02.06.2005 22:55

14.06- 1.07 Łódź- Murter. Renault Laguna kombi - zieleń migdałowa?!
2 + 3-letnia córeczka.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 03.06.2005 07:16

zmiana do poprzedniego terminu.Nowy i ostateczny to02-08 wyjazd do Mariny koło Trogiru.Auto:Opel Astra2 zielony kombi.Pozdrawiam :papa:
HdoH
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) HdoH » 03.06.2005 10:20

wyjazd 3 lipca
pobyt:
5 dni Primosten
5 dni Hvar
5 dni Makarska Riviera (pewnie Brela)
jade w ciemno wiec pobyt moze ulec zmianie
samochod to corrolka czarny metalic z klima, ale 11 latka
ja i dziewczyna
tyle
pozdrawiam
Rajkub
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rajkub » 03.06.2005 20:05

wyjazd 18 lub19 sierpnia z Wrocławia, powrót 4 września
pobyt -apartament w Simuni
samochód -ciemnografitowe volvo v40
załoga -żona, dwie córki i ja

pozdrawiam :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

"KALENDARZ WYJAZDOWY - Chorwacja 2005" - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone