Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kajakowy Pelješac i Šipan z Przeklętym finałem

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 11.02.2022 18:49

Wycieczka zapowiada się ciekawie, już na wstępie ładne widoki, które dobrze nastrajają na ciąg dalszy :).
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.02.2022 19:32

Nefer napisał(a):Wycieczka zapowiada się ciekawie, już na wstępie ładne widoki, które dobrze nastrajają na ciąg dalszy :).

I jeszcze to słońce 8) .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.02.2022 22:20

Franz napisał(a):Na pierwszy rzut oka wyglądają na Komovi.

Dzięki :) Na to wygląda.

piotrf napisał(a):Co do oznaczeń w tamtych górach ( podobnie jak w każdych ) - trzeba dokładnie pilnować kolorów wybranej trasy , dwa punkty łączy bowiem kilka szlaków , często pokrywających się nawet w połowie , ale przykładowo czarny to kilkanaście km , a niebieski - kilka km .

To tam są niebieskie szlaki? ;) Ja widziałam tylko czerwone :mrgreen: Jakieś czarne kropki też się trafiały.

piotrf napisał(a):Biogradską górę i okolice zwiedzaliśmy z bazy narciarskiej Kolasin - pięknie tam i bezludziowo , przez cały dzień spotkaliśmy tylko grupę pięciu czeskich rowerzystów niedaleko Crnej Glavy , ale to było we wrześniu . :wink:

Poznaliśmy tylko mały fragmencik, ale bardzo mi się podobało i na szlakach było niemal całkowicie pusto. Poza mieszkańcami wiosek (katunów) i zwierzakami oczywiście 8)

piotrf napisał(a):A w sprawie jedzonka - za każdym razem do kraju wraca kilka kilogramów obywatela więcej :oczko_usmiech:

No niestety, też mam ten problem :roll: Ale zazwyczaj tracę te kilogramy w czasie roku ;) Choć z wiekiem trochę trudniej :oczko_usmiech:

Nefer napisał(a):Wycieczka zapowiada się ciekawie, już na wstępie ładne widoki, które dobrze nastrajają na ciąg dalszy :).

Nie mieliśmy wygórowanych oczekiwań i daliśmy się miło zaskoczyć :)

marze_na napisał(a):I jeszcze to słońce 8) .

Wizja słonecznej wycieczki nas skusiła ;), ale tego słońca nie będzie aż tak dużo :?
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 12.02.2022 12:23

Tak miało być :) Zmieniliście plany na ten dzień po to, żeby kiedyś wrócić w Przeklęte. Bo będzie niedosyt.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 14.02.2022 18:02

maslinka napisał(a):
Franz napisał(a):Na pierwszy rzut oka wyglądają na Komovi.

Dzięki :) Na to wygląda.

Przyjrzałem się na spokojnie i potwierdzam. Natomiast tutaj:

Obrazek

widać Żijewo: Zijeva glava, Ilijina glava

Pozdrawiam,
Wojtek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.02.2022 19:47

Katerina napisał(a):Tak miało być :) Zmieniliście plany na ten dzień po to, żeby kiedyś wrócić w Przeklęte. Bo będzie niedosyt.

Niedosyt to potrzebne uczucie, skłania do działania :mrgreen:

Franz napisał(a):Przyjrzałem się na spokojnie i potwierdzam. Natomiast tutaj:

widać Żijewo: Zijeva glava, Ilijina glava

Dziękuję, Wojtku :)

Wybaczcie przestój w relacji, ale tak się składa, że ruszyłam w trasę koncertową :mrgreen::

2022-02-14-15h09m39.JPG

Chwilę mi to zajmie ;)

Pozdrawiam baaardzo zimowo :D
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 14.02.2022 20:20

Witam.
Tzn. Niedługo relacja z nart??
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.02.2022 20:31

Zdaje się, że będzie relacja. Maslinka lubi narty, piwo z sokiem na stoku zatem należy spodziewać się zdjęć i części słownej.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.02.2022 20:35

DamianM napisał(a):Witam.
Tzn. Niedługo relacja z nart??

Oj, nie wiem, czy będzie ;) Jeszcze mam dużo do opisania w aktualnej relacji z wakacji 8)

Ural napisał(a):Zdaje się, że będzie relacja. Maslinka lubi narty, piwo z sokiem na stoku zatem należy spodziewać się zdjęć i części słownej.

Prawie się zgadza ;) Poza tym, że piwa (zimnego) nigdy nie "profanuję" sokiem :mrgreen: Grzaniec to co innego ;) Ale w Austrii trudno o grzane piwo.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.02.2022 20:43

maslinka napisał(a):Prawie się zgadza ;) Poza tym, że piwa (zimnego) nigdy nie "profanuję" sokiem :mrgreen: Grzaniec to co innego ;) Ale w Austrii trudno o grzane piwo.

Szkoda, bo ja lubię grzane piwo z sokiem malinowym, w kolibie na stoku, z widokiem na ośnieżone świerki.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 14.02.2022 21:44

Przestój zatem usprawiedliwiony, zaczęły się ferie w woj. śląskim :).
U nas już po feriach, młodzież wróciła do, zdalnej na razie, szkoły.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 15.02.2022 18:44

Dobrze, że robisz przerwę, bo ja nie mogę za Wami zdążyć :wink: . Wszystko przez tę zimę :lol:
szczyrk 2022.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.02.2022 19:18

Ural napisał(a):Szkoda, bo ja lubię grzane piwo z sokiem malinowym, w kolibie na stoku, z widokiem na ośnieżone świerki.

Takie połączenie ma klimat 8) Jak najbardziej, praktykuję ;), chociaż częściej podczas zimowych wędrówek po Beskidach :)

Nefer napisał(a):Przestój zatem usprawiedliwiony, zaczęły się ferie w woj. śląskim :).

Cieszę się, że jestem usprawiedliwiona ;)

wiola2012 napisał(a):Dobrze, że robisz przerwę, bo ja nie mogę za Wami zdążyć :wink: . Wszystko przez tę zimę :lol:

Piękna zima :D Gdzie to?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 17.02.2022 13:11

Cudownego szusowania!!!!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.02.2022 20:26

Kapitańska Baba napisał(a):Cudownego szusowania!!!!

Dzięki! :D
Niestety, jeszcze tylko jutro...

2022-02-16-09h14m44.JPG

Słoneczko jest, widoki nie najgorsze ;), ale dzisiaj wiatr trochę namieszał :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Kajakowy Pelješac i Šipan z Przeklętym finałem - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone