Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kajakowy Pelješac i Šipan z Przeklętym finałem

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 11.02.2022 19:49

Wycieczka zapowiada się ciekawie, już na wstępie ładne widoki, które dobrze nastrajają na ciąg dalszy :).
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.02.2022 20:32

Nefer napisał(a):Wycieczka zapowiada się ciekawie, już na wstępie ładne widoki, które dobrze nastrajają na ciąg dalszy :).

I jeszcze to słońce 8) .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.02.2022 23:20

Franz napisał(a):Na pierwszy rzut oka wyglądają na Komovi.

Dzięki :) Na to wygląda.

piotrf napisał(a):Co do oznaczeń w tamtych górach ( podobnie jak w każdych ) - trzeba dokładnie pilnować kolorów wybranej trasy , dwa punkty łączy bowiem kilka szlaków , często pokrywających się nawet w połowie , ale przykładowo czarny to kilkanaście km , a niebieski - kilka km .

To tam są niebieskie szlaki? ;) Ja widziałam tylko czerwone :mrgreen: Jakieś czarne kropki też się trafiały.

piotrf napisał(a):Biogradską górę i okolice zwiedzaliśmy z bazy narciarskiej Kolasin - pięknie tam i bezludziowo , przez cały dzień spotkaliśmy tylko grupę pięciu czeskich rowerzystów niedaleko Crnej Glavy , ale to było we wrześniu . :wink:

Poznaliśmy tylko mały fragmencik, ale bardzo mi się podobało i na szlakach było niemal całkowicie pusto. Poza mieszkańcami wiosek (katunów) i zwierzakami oczywiście 8)

piotrf napisał(a):A w sprawie jedzonka - za każdym razem do kraju wraca kilka kilogramów obywatela więcej :oczko_usmiech:

No niestety, też mam ten problem :roll: Ale zazwyczaj tracę te kilogramy w czasie roku ;) Choć z wiekiem trochę trudniej :oczko_usmiech:

Nefer napisał(a):Wycieczka zapowiada się ciekawie, już na wstępie ładne widoki, które dobrze nastrajają na ciąg dalszy :).

Nie mieliśmy wygórowanych oczekiwań i daliśmy się miło zaskoczyć :)

marze_na napisał(a):I jeszcze to słońce 8) .

Wizja słonecznej wycieczki nas skusiła ;), ale tego słońca nie będzie aż tak dużo :?
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 12.02.2022 13:23

Tak miało być :) Zmieniliście plany na ten dzień po to, żeby kiedyś wrócić w Przeklęte. Bo będzie niedosyt.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 14.02.2022 19:02

maslinka napisał(a):
Franz napisał(a):Na pierwszy rzut oka wyglądają na Komovi.

Dzięki :) Na to wygląda.

Przyjrzałem się na spokojnie i potwierdzam. Natomiast tutaj:

Obrazek

widać Żijewo: Zijeva glava, Ilijina glava

Pozdrawiam,
Wojtek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.02.2022 20:47

Katerina napisał(a):Tak miało być :) Zmieniliście plany na ten dzień po to, żeby kiedyś wrócić w Przeklęte. Bo będzie niedosyt.

Niedosyt to potrzebne uczucie, skłania do działania :mrgreen:

Franz napisał(a):Przyjrzałem się na spokojnie i potwierdzam. Natomiast tutaj:

widać Żijewo: Zijeva glava, Ilijina glava

Dziękuję, Wojtku :)

Wybaczcie przestój w relacji, ale tak się składa, że ruszyłam w trasę koncertową :mrgreen::

2022-02-14-15h09m39.JPG

Chwilę mi to zajmie ;)

Pozdrawiam baaardzo zimowo :D
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 14.02.2022 21:20

Witam.
Tzn. Niedługo relacja z nart??
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.02.2022 21:31

Zdaje się, że będzie relacja. Maslinka lubi narty, piwo z sokiem na stoku zatem należy spodziewać się zdjęć i części słownej.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.02.2022 21:35

DamianM napisał(a):Witam.
Tzn. Niedługo relacja z nart??

Oj, nie wiem, czy będzie ;) Jeszcze mam dużo do opisania w aktualnej relacji z wakacji 8)

Ural napisał(a):Zdaje się, że będzie relacja. Maslinka lubi narty, piwo z sokiem na stoku zatem należy spodziewać się zdjęć i części słownej.

Prawie się zgadza ;) Poza tym, że piwa (zimnego) nigdy nie "profanuję" sokiem :mrgreen: Grzaniec to co innego ;) Ale w Austrii trudno o grzane piwo.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.02.2022 21:43

maslinka napisał(a):Prawie się zgadza ;) Poza tym, że piwa (zimnego) nigdy nie "profanuję" sokiem :mrgreen: Grzaniec to co innego ;) Ale w Austrii trudno o grzane piwo.

Szkoda, bo ja lubię grzane piwo z sokiem malinowym, w kolibie na stoku, z widokiem na ośnieżone świerki.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 14.02.2022 22:44

Przestój zatem usprawiedliwiony, zaczęły się ferie w woj. śląskim :).
U nas już po feriach, młodzież wróciła do, zdalnej na razie, szkoły.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 15.02.2022 19:44

Dobrze, że robisz przerwę, bo ja nie mogę za Wami zdążyć :wink: . Wszystko przez tę zimę :lol:
szczyrk 2022.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.02.2022 20:18

Ural napisał(a):Szkoda, bo ja lubię grzane piwo z sokiem malinowym, w kolibie na stoku, z widokiem na ośnieżone świerki.

Takie połączenie ma klimat 8) Jak najbardziej, praktykuję ;), chociaż częściej podczas zimowych wędrówek po Beskidach :)

Nefer napisał(a):Przestój zatem usprawiedliwiony, zaczęły się ferie w woj. śląskim :).

Cieszę się, że jestem usprawiedliwiona ;)

wiola2012 napisał(a):Dobrze, że robisz przerwę, bo ja nie mogę za Wami zdążyć :wink: . Wszystko przez tę zimę :lol:

Piękna zima :D Gdzie to?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 17.02.2022 14:11

Cudownego szusowania!!!!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.02.2022 21:26

Kapitańska Baba napisał(a):Cudownego szusowania!!!!

Dzięki! :D
Niestety, jeszcze tylko jutro...

2022-02-16-09h14m44.JPG

Słoneczko jest, widoki nie najgorsze ;), ale dzisiaj wiatr trochę namieszał :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Kajakowy Pelješac i Šipan z Przeklętym finałem - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies