Nefer napisał(a):10 lat minęło, a maslinka w ogóle się nie zmieniła.
piotrf napisał(a):Trpanj , a raczej jego światła oglądaliśmy co wieczór z tarasu apartamentu w Podacy , ale nigdy do niego nie dotarliśmy
Może jeszcze kiedyś Naprawdę wart jest dłuższego spaceru
Ural napisał(a):Ciekawe co to będzie za "Piekielny Finał".
piekara114 napisał(a):Mi to bardziej bramy kute się podobają, a tych na półwyspie jest co niemiara....
pomorzanka zachodnia napisał(a):Takie zestawienie zdjęć - super sprawa. Ale datami zdjęcia warto opisać, bo faktycznie mogą się wyjazdy pomylić .
maslinka napisał(a):18 lipca (niedziela): Trpanj - część pierwsza
[...]
Powiększają nabrzeże:
Jest to dla nas o trochę dziwne, bo przecież kiedy Pelješki most zostanie oddany do użytku, połączenie promowe Ploče-Trpanj straci na znaczeniu.
maslinka napisał(a):Trpanj
maslinka napisał(a):trafiamy na taki obrazek
maslinka napisał(a):Przejście nadmorskim spacerniakiem
stpman napisał(a):A Nokovana budziła we mnie jakiś dziwny i trudny do opisania lęk To chyba to świadomość, że nikogo (prawie) tam nie ma...
stpman napisał(a):Relacja jak zawsze super, rzucę czasem okiem, powspominam Czekam na ciąg dalszy
Kapitańska Baba napisał(a):Maslinko - Ty się nic nie zmieniłaś, jak Ty to robisz???
Kapitańska Baba napisał(a):W tym roku po raz pierwszy w życiu byłam w uliczkach Trpanj A przecież odwiedziliśmy to miast chyba czwarty raz Tam jest ślicznie - zwłaszcza nocą
Chris_M napisał(a):Słuszne skojarzenie z budową mostu na Peljesac, ale wniosek błędny
To nabrzeże nie będzie miało na celu obsługę promu, lecz ruchu turystycznego, a zwłaszcza jachtów i motorówek, które niewątpliwie licznie się tam pojawią po otwarciu mostu.
kmichal napisał(a):... czyli ten zaułek bez zmian ... ...
kmichal napisał(a):My jako, że kwaterę mieliśmy na samej promenadzie gościnnie parkowaliśmy ok. 200 m od niej. Natomiast wieczorami przysiadywaliśmy pod kwaterą w "buffet Žalo" gdzie podają świetne frappe ... ...
maslinka napisał(a):Chris_M napisał(a):Słuszne skojarzenie z budową mostu na Peljesac, ale wniosek błędny
To nabrzeże nie będzie miało na celu obsługę promu, lecz ruchu turystycznego, a zwłaszcza jachtów i motorówek, które niewątpliwie licznie się tam pojawią po otwarciu mostu.
Czyli marinę budują?
Wiesz coś na ten temat, czy podejrzewasz?
kmichal napisał(a):Habanero napisał(a):Dojdzie się nim do plaży przy C. Vrila ?
... dojdziesz ... ... z widokiem na "błotną zatoczkę" wyjdziesz przy cmentarzu, a stamtąd już tylko pozostaje zejście do plaży przy campingu ... ...
Pozdrawiam.
Chris_M napisał(a):Po oddaniu do eksploatacji mostu na Peljesac, ten fragment wybrzeża stanie się dość atrakcyjny turystycznie i najwyraźniej władze Trpanj postanowiły też wykroić dla siebie kawałek z tego tortu.
Habanero napisał(a):Bardzo ciekawy i urozmaicony ten Trpanj.
Są uliczki i kamieniczki , dużo miejsc spacerowych, a ten deptak ze skałkowymi plażami wygląda super.
Habanero napisał(a):Dojdzie się nim do plaży przy C. Vrila ?
agata26061 napisał(a):Cześć! Właśnie dotarłam do Twojej relacji, Maslinko! Nadrobiłam i czekam na ciąg dalszy.
agata26061 napisał(a):Ale teraz odniosę się do Twoich słów, że zauważyliście sporo śmieci w miasteczku...
Powrót do Nasze relacje z podróży