Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kajakiem dookoła Hvaru

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 16.09.2013 13:32

Hmm... nie byłem w Jelsie w porze wieczornej... baardzo romantyczna i urokliwa... trzeba będzie to nadrobić :papa:
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 16.09.2013 14:17

maslinka napisał(a):
janusz07 napisał(a):zapraszam na Camp Lili, piwo się znajdzie :)

Dzięki za zaproszenie :) Może następnym razem 8) W tym roku poniosło nas na inny camping.

Zaintrygowałaś mnie:)
Ciekawa jestem gdzie zamieszkaliście, czyżby na campie Paklina w ID?
Uwielbiam camp Lili, ale ostatnio doszłam do wniosku, że brakuje mi tam bardzo ważnej rzeczy: ścieżki spacerowej do miasteczka...Wcześniej nie zwracaliśmy na to uwagi, Lili było dla nas miejscem idealnym ze względy na piękne położenie, śliczną plażę, super cień i spokój. Ae od kilku lat bywaliśmy na campach, z których można było wybrać się na wieczorny spacer i trudno mi teraz wyobrazić sobie wakacje bez togo. A z Lili można tylko lasem do Sv Nedjelji, albo asfaltem do Ivan Dolac...
No nic, czekam na kolejny odcinek, i opis campu na południowym wybrzeżu Hvaru :lol:
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 16.09.2013 17:25

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 16-09-2013 14:17

maslinka napisał(a):
janusz07 napisał(a):
zapraszam na Camp Lili, piwo się znajdzie :)

Dzięki za zaproszenie :) Może następnym razem 8) W tym roku poniosło nas na inny camping.

Zaintrygowałaś mnie:)
Uwielbiam camp Lili, ale ostatnio doszłam do wniosku, że brakuje mi tam bardzo ważnej rzeczy: ścieżki spacerowej do miasteczka...Wcześniej nie zwracaliśmy na to uwagi, Lili było dla nas miejscem idealnym ze względy na piękne położenie, śliczną plażę, super cień i spokój. Ae od kilku lat bywaliśmy na campach, z których można było wybrać się na wieczorny spacer i trudno mi teraz wyobrazić sobie wakacje bez togo. A z Lili można tylko lasem do Sv Nedjelji, albo asfaltem do Ivan Dolac...
No nic, czekam na kolejny odcinek, i opis campu na południowym wybrzeżu Hvaru :lol:

Zgadzam sie. Nie bardzo jest gdzie spacerować. Miałem w planie Camp w Zavali ale nie było wolnych miejsc.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2013 17:48

mariusz_77 napisał(a):Hmm... nie byłem w Jelsie w porze wieczornej... baardzo romantyczna i urokliwa... trzeba będzie to nadrobić :papa:

Zdecydowanie! My, na odmianę, nie byliśmy w Jelsie w dzień :lol: Nie w tym roku. Zdarzyło nam się w ubiegłym, ale tylko dlatego, że przypłynęliśmy tu fishpicnikiem z Bolu ;)

AniaJ. napisał(a):Zaintrygowałaś mnie:)

Mogę już zdradzić, że tak 8) ID super, camping trochę mniej super ;)

janusz07 napisał(a):Miałem w planie Camp w Zavali ale nie było wolnych miejsc.

Dla nas też nie. Bardzo ciasno było.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2013 18:05

maslinka napisał(a): Mimo tego, że to Laško ;)

Masz coś do Laško ? :evil: :wink:

maslinka napisał(a):Pržene lignje, które zamawiam, są rewelacyjne 8)

Widzę, że już na dobre owoce morza weszły w Twój jadłospis.

maslinka napisał(a): Przy głównym placu jest mnóstwo ludzi, a oświetlenie budynków wydaje nam się trochę "choinkowe" ;)

Fakt. Nasza współtowarzyszka wakacji zapytała mnie kiedyś, czy aby nie zapomnieli zdjąć tam bożonarodzeniowych dekoracji.

maslinka napisał(a):Chyba romantyczny nastrój udzielił się mojemu mężowi, bo pstryka mi zadziwiająco dużo zdjęć, zupełnie jak za dawnych lat ;) :lol:

Zapomniał się... mnie także czasem się zdarza ... :wink:

Pisząc o kempingu w Zavali, mówicie o Petarčicy? ( w zasadzie nie wiem czy jest tam inny....)

Pozdrawiam.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 16.09.2013 18:19

Ech, poszwendać się teraz po wieczornej Jelsie... Bardzo lubię to miasteczko, na pewno tam wrócę.

Pozdrav!

PS Też jestem piwoszem 8).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2013 18:48

Interseal napisał(a):Masz coś do Laško ? :evil: :wink:

A mam 8) Niespecjalnie lubię. Zdecydowanie wolę (dokładnie w takiej kolejności): Pana (rzadko dostępny na wybrzeżu, piliśmy w Varaždinie), Ožujsko i Karlovačko. Tomislava nie próbowałam.

Laško jest słoweńskie, może dlatego nie podchodzi mi tak jak chorwackie piwa (które oczywiście chowają się przy czeskich ;))

I znowu mamy wątek piwny :lol:

Interseal napisał(a):Widzę, że już na dobre owoce morza weszły w Twój jadłospis.

Można tak powiedzieć, chociaż nie próbowałam wszystkich morskich "potworów". W tym roku po raz pierwszy jadłam ośmiornicę (w sałatce). Bardzo mi smakowała.

Interseal napisał(a):
maslinka napisał(a):Chyba romantyczny nastrój udzielił się mojemu mężowi, bo pstryka mi zadziwiająco dużo zdjęć, zupełnie jak za dawnych lat ;) :lol:

Zapomniał się... mnie także czasem się zdarza ... :wink:

;)

Już ja się będę starać, żeby się częściej zapominał :twisted:

Interseal napisał(a):Pisząc o kempingu w Zavali, mówicie o Petarčicy? ( w zasadzie nie wiem czy jest tam inny....)

Tak, innego w Zavali nie ma.

Krzychooo napisał(a):Ech, poszwendać się teraz po wieczornej Jelsie... Bardzo lubię to miasteczko, na pewno tam wrócę.

Trzymam kciuki! :D
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 16.09.2013 22:55

maslinka napisał(a):Wieczór, tradycyjnie, spędzamy na starówce. Ponownie wybieramy konobę "Juraga" (naprzeciw nocującego katamaranu).
Kurde - co wieczór tam przechodziłem :( :( Od 2 do 15 sierpnia. Nie wiedziałem, że jesteście tak blisko :?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.09.2013 08:22

Na Velika Stiniva pożarły mnie jakieś małe muszki, małe ale tak zadziorne że krew mi się z ranek lała, nie mniej bardzo mi się tam podobało :)

Do Pokrivenika my dotarliśmy....ale o tym potem :D
Do Milny za to już nie :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.09.2013 09:58

Oooo, Pakleni Otoci...szit, a z daleka wyglądają tak ładnie! Pamiętam jak wracaliśmy z Velej Luki do Splitu, ten widok zatoczki z jachtami mnie bardzo zaciekawił. No tak, towarzystwo dyskotekowo-drinkowe to stanowczo i nie nasze klimaty - ma być piwo, rakija, grill i jeśli jakaś już muzyka, to najlepiej jakiś bałkański folk/lor ;)
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 17.09.2013 12:32

Aldonka napisał(a):Na Velika Stiniva .........

Do Pokrivenika my dotarliśmy....ale o tym potem :D
.............

Znam te ,
nieeee ,
TE klimaty od 2001

Pozdrawiam i czekam na dalsze :D :) :wink: :papa:
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 17.09.2013 16:07

"Pisząc o kempingu w Zavali, mówicie o Petarčicy? ( w zasadzie nie wiem czy jest tam inny....)

Pozdrawiam."
Tak, camp Petarcica był okupowany przez Słoweńców i nie zmieścił nawet jeden namiot. :) Pomimo ze znaleźliśmy kogoś kto się pakował to podobno już były rezerwacje. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2013 16:13

janusz07 napisał(a):"Pisząc o kempingu w Zavali, mówicie o Petarčicy? ( w zasadzie nie wiem czy jest tam inny....)

Pozdrawiam."
Tak, camp Petarcica był okupowany przez Słoweńców i nie zmieścił nawet jeden namiot. :) Pomimo ze znaleźliśmy kogoś kto się pakował to podobno już były rezerwacje. :)

... że Słoweńców dużo na Petarčicy to mogę potwierdzić, bo w ubiegłym roku od toalet w górę byliśmy tylko my i jeszcze jedna rodzina mówiąca w innym języku :) ... ale że takie obłożenie to jestem zaskoczony.... a po sąsiedzku leży odłogiem z pół hektara chaszczy.

Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.09.2013 18:15

ruwado napisał(a):
maslinka napisał(a):Wieczór, tradycyjnie, spędzamy na starówce. Ponownie wybieramy konobę "Juraga" (naprzeciw nocującego katamaranu).
Kurde - co wieczór tam przechodziłem :( :( Od 2 do 15 sierpnia. Nie wiedziałem, że jesteście tak blisko :?

A my jedliśmy tam aż 3 razy :)

Aldonka napisał(a):Na Velika Stiniva pożarły mnie jakieś małe muszki, małe ale tak zadziorne że krew mi się z ranek lała, nie mniej bardzo mi się tam podobało :)

O małych krwiożerczych muszkach jeszcze będę pisała... Do dzisiaj mam ślady po ich "ugryzieniach" na rękach :evil:

Marsallah napisał(a):Oooo, Pakleni Otoci...szit, a z daleka wyglądają tak ładnie!

Przykro mi, że rozwiałam Twoje nadzieje ;)

Interseal napisał(a):
janusz07 napisał(a):"Pisząc o kempingu w Zavali, mówicie o Petarčicy? ( w zasadzie nie wiem czy jest tam inny....)

Pozdrawiam."

... że Słoweńców dużo na Petarčicy to mogę potwierdzić, bo w ubiegłym roku od toalet w górę byliśmy tylko my i jeszcze jedna rodzina mówiąca w innym języku :) ... ale że takie obłożenie to jestem zaskoczony.... a po sąsiedzku leży odłogiem z pół hektara chaszczy.

My też zastaliśmy ten camp pełny, nie dało się nawet szpilki wcisnąć.
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 18.09.2013 16:55

Hej maslinka :lol:
Ja mogę udzielić odpowiedzi odnośnie glassboat w Hvarze, ponieważ w tym roku się na ten rejsik skusiliśmy, głównie ze względu na dzieciaki :)
Interes kosztował 80 kun za osobę. Na dole dość mało miejsca, ale w razie czego można wyjść na pokład i odetchnąć świeżym powietrzem, bądź zrobić zdjęcia z morza :)
Wrażenia?? dla dzieciaków fajnie, dla nas ogólnie też pozytywnie, choć wszystko zależy od ilości rybek na jakie się trafi :wink: nie polecam, jeśli ktoś się spodziewa ekstremalnych wrażeń, ale dla laików, którzy nie nurkują w zatoczkach pełnych pięknych kolorowych rybek, rejs był jak najbardziej ok :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Kajakiem dookoła Hvaru - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone