Witam wszystkich forumowiczow.Jestem nowym uzytkownikiem tego forum,a zajrzalem tu dlatego,bo planuje wyjazd nad cieple morze i oczywiscie plywanie kajakiem.Nie wiem jeszcze kiedy,bo niedawno narodzil sie potomek,nie wiem tez czy to bedzie Chorwacja,bo zauroczony jestem Grecja.Odnosnie kajakow-od 3 lat mam solara z gumotexu,z doswiadczen czeste splywy Pilica,plywanie po Zalewie Sulejowskim,splyw Dunajcem.Z innymi kajakami pneumatycznymi nie mialem doczynienia,wiec nie porownam solara do zadnego.Po dziesiatkach godzin i kilkuset kilometrach przeplynietych samotnie czy tez z zona solarem nie mam negatywnych uwag co do niego.Nigdy sie nie przewrocil,nie uszkodzil w zaden sposob,ogolnie jestem zadowolony.Nie plywalem w trudnych warunkach,fale gora pol metra na srodku zalewu albo jakies zawirowania na Dunajcu.Byly momenty strachu,ale statecznosc 410 centymetrowego kajaka nie budzila uwag.Miejsca w srodku dla 2 osob doroslych mnostwo,nie testowalem jeszcze wersji 2+1 bo nie mam jeszcze dodatkowego siedzenia(jakby ktos mial na sprzedaz w kolorze czerwonym to jestem chetny).Jak ktos rozwaza zakup kajaka w konkurencyjnej cenie to widzialem na bylej tablicy uzywanego solara,w Krakowie chyba za 1650pln.Bede sledzil ten temat,moze sie zdecyduje na Chorwacje,chociaz z rocznym dzieckiem nie jestem pewien.
Czy myslal ktos o dolaczeniu zagla do kajaka,cos w formie latawca?Zdaje sie ze do kajakow tribord sa albo byly dostepne.