Teraz jest dobry okres na kajakowe zakupy. Korzystajcie z tego brutalnie. Można sporo utargować.
Na dachu Perception Triumph 13 kupiony z wypożyczalni w świetnym stanie i w wybitnej cenie (w porównaniu do nówki).
Nie mogę doczekać się wiosny.
sdolas napisał(a):Sorry... Ty to będziesz do Cro na dachu targał ?
sdolas napisał(a):Proponowałbym śledzić promocje w D
W zeszłym roku na wiosnę były spore obniżki, tak właśnie nabyłem Hudsona
Obecnie sam zastanawiam się nad kupnem dwójki lub trójki, albo Thaiti plus albo Riviera
Jednak przy tej różnicy w cenie raczej skłaniam się ku trójce
osjann napisał(a):sdolas napisał(a):Proponowałbym śledzić promocje w D
W zeszłym roku na wiosnę były spore obniżki, tak właśnie nabyłem Hudsona
Obecnie sam zastanawiam się nad kupnem dwójki lub trójki, albo Thaiti plus albo Riviera
Jednak przy tej różnicy w cenie raczej skłaniam się ku trójce
wiem wiem.. np. taka promocja była w 2015 (-799zł.) trzeba cały czas niestety śledzić szukać itd.
https://www.decathlon.pl/kajak-21-osobo ... 57891.html
dziwi mnie mała dostępność Viamare Pathfinder 400 ktoś na forum pisał parę lat temu, że kupił go za ok. 800zł. a teraz na alledrogo jest za 1199.. i tylko jedna aukcja. Co do Riviery też szczerze mówiąc się zastanawiam.
maxredaktor napisał(a):Może dlatego, że złoty nie jest najmocniejszą walutą. A te kajaki są pewnie sprowadzane.
osjann napisał(a):a powiedzcie mi proszę tylko jaki będzie lepszy kajak dla dwóch osób -dłuższy czy krótszy, chodzi mi o to jakim będzie się łatwiej płynąć np. szybciej?
Ponieważ np. Kajak Tahiti + Pro 3 osobowy SEVYLOR ma długość 385cm ; Viamare Pathfinder 400 ma 400 cm a Riviera już tylko 315cm..
jan ostrzycki napisał(a):sdolas napisał(a):Sorry... Ty to będziesz do Cro na dachu targał ?
W tym roku jeszcze większy pojechał do Chorwacji. Zero problemów. Trzeba nieco wolniej jechać i co jakiś czas sprawdzać mocowanie. A na miejscu zabawa że hej! Zastanawiam się nad zabraniem dwóch kajaków, żeby robić wyprawy całą rodziną.
sdolas napisał(a):jan ostrzycki napisał(a):sdolas napisał(a):Sorry... Ty to będziesz do Cro na dachu targał ?
W tym roku jeszcze większy pojechał do Chorwacji. Zero problemów. Trzeba nieco wolniej jechać i co jakiś czas sprawdzać mocowanie. A na miejscu zabawa że hej! Zastanawiam się nad zabraniem dwóch kajaków, żeby robić wyprawy całą rodziną.
Jedna sztuka to już jest niemal jak box na dachu. Do tego mniej opływowy. Sam wiesz że dmuchanec zajmuje zwinięty nie za dużo miejsca.
Osobiście w box'ie wiozę krzesła plażowe, spore, karimaty, kajak, kamizelki i wszystkie inne akcesoria. Ciuchy i jedzenie w bagażniku.
Jakoś nie wyobrażam sobie targania sztywniaka kosztem boxa Wychodzi na to że bierzesz tylko bieliznę i ręczniki plażowe
sdolas napisał(a): ... Zauważyłem teoretyczny minus Tahiti względu, względem Hudsona, on nie ma statecznika.
Sevylor Colorado ma a Pathfinder nawet dwa, czyli musi to mieć jednak znaczenie.
Hudsonem bez statecznika pływać się nie da.
Może ktoś się wypowiedzieć jak Tahiti trzyma kierunek bez statecznika ?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...