napisał(a) sdolas » 13.03.2016 22:08
Hudson odebrany, jak pisałem wcześniej nowy, za 1299, możliwe że jeszcze kilka sztuk jest dostępnych.
Pierwsze pompowanie przeżył
Pierwsze spostrzeżenia:
- materiał robi bardzo pozytywne wrażenie, wydaje się bardzo solidny, po napompowaniu do właściwego ciśnienia bardzo sztywny ( w szczególności jeśli porównuję z poprzednim dmuchańcem )
- siedziska można tak rozłożyć, że siedzące w środku dziecko ma wygodnie, dorośli też prawie nogi wyprostują, więc miejsca w mojej ocenie nadspodziewanie dużo.
- jak tu ktoś już zauważył oparcia mogłyby być trochę wyższe, ale po odpowiednim wyregulowaniu ich kąta paskami jest całkiem wygodnie, dzieciom jest bardzo wygodnie.
- nie ma opcji ( przynajmniej do tej pory ) by kajak ponownie zwinąć do kartonu, to chyba tylko chińskie małe rączki potrafią, namęczyłem się sporo by włożyć go do załączonego worka, siedziska muszą wrócić na pierwotne pozycje bo inaczej przeszkadzają w składaniu.
Coś więcej dopiero po pierwszym wodowaniu.
Teraz jeszcze zakup wioseł, obecnie z poszukiwań wychodzi że raczej
te.
Muszę jeszcze zmienić kamizelkę, bo do pontonu mieliśmy ratunkowe i w wiosłowaniu nie przeszkadzały, teraz muszę poszukać typową do kajaków.