Wczoraj zaraz po pracy samochód i jazda do Decatlonu obejrzeć Iwita. Były tylko te wystawowe do przetestowania na sucho. I moje spostrzeżenia:
- kurcze one są bardzo duże i szerokie, nawet ta dwójka robi spore wrażenie - a porówanie mam wyłącznie do plastikowego 2osobowego kajaka z wypożyczalni
- 2 osobowy kajak jest duży jak na nasze potrzeby, choć syna tam nie upchamy, a 3tka już mega komfortowa
- w kajaku jest dużo miejsca na upchanie rzeczy, zwłaszcza za tylim fotelem - jak wyglądają Wasze zapakowane kajaki
Mocno mnie to zainteresowało....
- te fotele dmuchane są średnio wygodne, w plastikowym jednak sporo wygodniej i lepiej plecy podtrzymuje
- kajak jest dość płytki jak porównuję z plastikiem
- pomarańczowe składane wiosła iwita są fajne i wygodne, przynajmniej na sucho
Dziś w czasie spaceru decyzja zapadła, kupujemy Iwita 3os.
Myślę, że jak na pierwszy kajak będzie ok.
I mam pytanie, a w sumie dwa
1. Jaką pompkę polecacie kupić? Dużą, do głównego pompowania i jaką na czas kajakowanie
2. Kamizelki - nie wiem czy Panowie mnie zrozumieją. Przymierzyłam kilka rodzajów kamizelek w Decathlonie, posiedziałam w nich w kajaku, połaziłam po sklepie i masakra... strasznie sztywne i niewygodnie mi było. Czułam się jak karton po soku obłożony styropianem.... Kamizelki, które używałam przy wypożyczaniu kajaka były cieńsze, dłuższe (aż za krzyż), wygodniejsze i z przodu i pod pachą. Jakich Wy kamizelek używacie? Co polecacie?
A jednak jeszcze jedno pytanie: 3. Co jeszcze musimy dokupić? aby móc spokojnie kajakować.
Pewnie jeszcze z tysiąc pytań będę miała, więc cierpliwości proszę