Vezemir napisał(a):Witam,
Czytając wątek widziałem, że kilka osób zakupiło w ostatnim czasie Viamare Pathfindera oraz Itiwita 2. Cenowo wychodzą właściwie tak samo (Via - 1300 pln ze wszystkim, Iti - 999 plus osprzęt). Jak wam się sprawdziły oba kajaki? Co lepsze na chorwackie morze?
osjann napisał(a):Vezemir napisał(a):Witam,
Czytając wątek widziałem, że kilka osób zakupiło w ostatnim czasie Viamare Pathfindera oraz Itiwita 2. Cenowo wychodzą właściwie tak samo (Via - 1300 pln ze wszystkim, Iti - 999 plus osprzęt). Jak wam się sprawdziły oba kajaki? Co lepsze na chorwackie morze?
Ja w tym roku pływałem na Pagu Viamare i powiem szczerze, że bajka. W pełni napompowany kajak sam przenosiłem z pod apartamentu do morza. Kajak na wodzie ogólnie bardzo stabilny. W porównaniu z ubiegłym rokiem o wiele lepiej mi się pływało nim, ale możliwe, że nabrałem trochę wprawy i na Hvarze większe fale były i brzeg mniej przyjazny do wodowania. Na temat Itiwita nie wypowiem się, ale też widziałem parę tych kajaków. Myślę, że co nie wybierzesz to będzie git i dobra zabawa.
Habanero napisał(a):sdolas napisał(a):Konrad
Sól ma to do siebie że jest higroskopijna, czyli wystarczy wilgoć z powietrza i nieumyty, a pozornie suchy kajak robi się mokry.
Umyj go. Warto
No o tym nie pomyślałem
Trzeba myć
Dzięki
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...