napisał(a) s-max » 09.03.2012 08:17
TxF napisał(a):Marcin007 napisał(a):A czy ktoś wie jak się podłączyć do darmowego hotspota w Loparze. Jest tam mój znajomy i niby dostaje IP ale w wywala go z netu jak tylko próbuje pingować jakikolwiek serwer. Hotspot nazywa się TZO Lopar D-link. Chyba że nie jest to darmowy hotspot....
Można zawsze zapytać kogoś z notebookiem obok
Login: "guest", brak hasła. O logowanie prosi przy pierwszym requeście http, więc trzeba załadować jakieś www, zalogować się, i można działać dalej.
Pozdrawiam,
Witam, Sorry, że odkopałem stary temat ale idą wakacje i za 3 miesące użytkownicy zaczną jeździć do Chorwacji. Byłem 3 razy i nigdy nie było netu na kwaterze ;-( wiec wiem, że hot spoty są mile widziane i polacy ich nagminnie szukają w Cro. Podpowiadam z ubiegłego roku. W lopar na Rabie znaleźliśmy ( z grupą polaków biegających z lapkami po mieście) 2 hot spoty. Przy wejsciu na plaże San Marino (koło przystanku kolejki i posterunku chyba kapitanatu) i drugi spokojniejszy punkt gdzie moim zdaniem net chodził szybciej - przy wjeżdzie do Loparu jest rozjazd w kształcie litery T - po lewej ręce jest knajpa z grillem i obok biuro informacji tyrystycznej - od Pani w okienku dostajemy świstek z hasłem , chyba "guest"
i śmigamy siedząc w knajpce.
Jest jeszcze płatny net w knajpie przy kortach obok San Marino. Kupisz cole albo piwko i na paragonie masz hasło. Pozdrawiam.