Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kącik porad technicznych i nie tylko takich

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.09.2005 11:20

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią
Ostatnio edytowano 21.10.2005 11:12 przez JoeF, łącznie edytowano 1 raz
VC4R
Croentuzjasta
Korzystamy z chorwackich portali muzycznych

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 26.09.2005 07:29

Poniższa instrukcja, choć oparta na dwu portalach, stanowić może podstawę do korzystania również z innych stron zawierających chorwacką muzykę.Pomimo mogących wystąpić drobnych różnic, podstawowe zasady pozostają te same.

Registrirajte se ovdje!

Większość portali wymagać będzie rejestracji, przeważnie jest ona bezpłatna.Zalecam podawanie autentycznych kont pocztowych, rejestracja prawie zawsze wymagać będzie aktywacji poprzez podany w mailu link.Można stworzyć osobne konto pocztowe, wyłącznie do celów rejestracji na różnych portalach.Hasło; starajmy się nie używać haseł zbyt krótkich, oczywistych, łatwych do rozszyfrowania.Można stosować cyfry zamiast liter [np.croman1ak] lub celowe błędy ortograficzne [horwacja].

Obrazek

Proces rejestracji kończy się przeważnie poprzez kliknięcie w link otrzymany mailem.Od tej pory możesz korzystać z zasobów serwisu.

Login

Zarejestrowany użytkownik serwisu, przed skorzystaniem z jego zasobów zobowiązany jest do zalogowania się.Będzie to albo pozycja w Menu [najczęściej nazwana "Login" lub "Prijava korisnika"] lub też dostępne na stronie głównej okienko do wpisania danych.Może zdarzyć się, iż zapomnieliśmy swego hasła [Zaboravili ste lozinku/sifru?].Po wybraniu tej opcji, administrator przyśle nam nowe hasło na nasz adres.

Obrazek

Musica, Glazba, Muzicke Zelje, Download, mp3

Czas odszukać, gdzie też admin umieścił to, czego szukamy.Interesujące nas działy będą miały przeważnie nazwy wymienione powyżej.Po ich odszukaniu i kliknięciu, najczęściej otrzymamy dostęp do katalogu zawierającego spis oferowanych wykonawców.

Obrazek

Kako skinut neku pjesmu?

Po otwarciu katalogu, uzyskaliśmy dostęp do listy utworów.Pozostaje nam tylko zapisać je na dysku.W większości wypadków dokonamy tego klikając na dołączoną ikonę [strzałka, dyskietka, dysk itp.], przyciski "Skinuti" / "Download" lub na nazwę utworu.

Obrazek

Miłego słuchania!
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.10.2005 11:14

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią

Mogę próbować "naprawiać Świat" tam gdzie chcę i gdzie nie będzie to nudziarstwem... :(
c.d.n.
neoadam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) neoadam » 21.10.2005 12:21

chyba komuś puściły nerwy ......
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.10.2005 12:49

neoadam napisał(a):chyba komuś puściły nerwy ......

W moim przypadku to się nazywa "zniesmaczenie" i chyba "zmęczenie materiału"... :(

Pozdrawiam
Józek
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.10.2005 12:53

Dwóch cech z pewnością nie można Ci odmówić Józku: pracowitości i skrupulatności. Ja chyba jestem za leniwa na takie wykorzystywanie prawa do dysponowania...
neoadam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) neoadam » 21.10.2005 12:59

Józku

nie chcę się wymądrzać , ale czasami warto po prostu sobie ..............
odpuścić

pozdrawiam z nad morza
adam
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 21.10.2005 13:06

mama_Kapiszonka napisał(a):Dwóch cech z pewnością nie można Ci odmówić Józku: pracowitości i skrupulatności. Ja chyba jestem za leniwa na takie wykorzystywanie prawa do dysponowania...

Ja również.
A ręka już nie raz mi drżała ... .
I nie tylko ręka .

Szkoda, że wartościowe rzeczy ZNIKAJĄ. Ludzie - niestety - też ... .
Zamiast "bleeeblaniny".

Mamo_Kapiszonka - podpisuję się pod tym co napisałaś. TU i nie tylko ... .
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.10.2005 13:11

Dziękuję Dorotko!

I z wzajemnością.
Ale ze wględu na maleństwo nie zaproszę Cię na wypożyczony Madagaskar ;-)

Pozdrówka dla starszaków i Sebastianka.
A.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 21.10.2005 14:31

mama_Kapiszonka napisał(a):(...)
Ale ze wględu na maleństwo nie zaproszę Cię na wypożyczony Madagaskar ;-)
(...)

A ... rozejrzyj się dobrze ... :wink: :D
Pozdrav
a to ja
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.10.2005 14:45

Raaany... rozglądam się i rozglądam.. . Blond włosy mi chyba wyrastają od tego rozglądania. :oops:

Ale szczerze mówiąc to bardzo mi przykro widząc co sami robimy z naszym forum. Ciśnie się na usta: Ludzie ludziom zgotowali ten los. :oops: :cry:
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 19.04.2006 09:13

wiech napisał(a):W języku chorwackim oprócz literek z alfabetu łacińskiego jest kilka innych, dobrze znanych Polakom np. ć i mniej znanych np. š, č i ř oraz zupełnie nieznanych np. đ...

...ciach.

Dzisiaj znalazłem fenomenalne rozszerzenie do Firefoxa - abcTajpu: https://addons.mozilla.org/firefox/459/

Po instalacji, w menu podręcznym (po wciśnięciu prawego klawisza myszy) mamy do natychmiastowego wstawienia wszystkie chorwackie znaczki diakrytyczne.

Jeśli ktoś jeszcze nie korzysta z Firefoxa, to jest najlepszy moment, żeby zacząć! :-)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 19.04.2006 09:28

Zobaczcie, jakie to proste:

Obrazek
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 19.04.2006 09:48

krzychu_72 napisał(a):Dzisiaj znalazłem fenomenalne rozszerzenie do Firefoxa - abcTajpu: https://addons.mozilla.org/firefox/459/

Po instalacji, w menu podręcznym (po wciśnięciu prawego klawisza myszy) mamy do natychmiastowego wstawienia wszystkie chorwackie znaczki diakrytyczne.

Jeśli ktoś jeszcze nie korzysta z Firefoxa, to jest najlepszy moment, żeby zacząć! :-)

Ja užywam!
Đobre! Dzięki! :D

PozđraV
J.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 19.04.2006 15:38

krzychu_72 napisał(a):Jeśli ktoś jeszcze nie korzysta z Firefoxa, to jest najlepszy moment, żeby zacząć! :-)

Od miesiąca - korzystam. Służbowo. Nie wiedziałam, że jest taka możliwość. Dzięki za podpowiedź :D
Teraz muszę poszukać kogoś, kto mi to z polskiego na nasz przetłumaczy :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kącik porad technicznych i nie tylko takich - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone