Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Już za momencik, już za chwileczkę....

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 19.08.2013 23:48

Piteroo napisał(a):Zasiadam i ja, muszę się jeszcze dwa tygodnie ładować na forum, a 31 ogien do Tucepi:-)
pozdrav

Pozazdrościć, ja muszę czekać do czerwca 2014 bo w tym roku już po wizycie w CRO :(
Tefi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tefi » 20.08.2013 00:48

Ja również startuję, a raczej startujemy 31.08 czyli już nie całe dwa tygodnie!!!
No i oczywiście w swoje sprawdzone miejsca ;)
lider
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lider » 20.08.2013 03:28

Już, w tej chwili, natychmiast, wypad ,poszły konie NARRRRRESZCIE alleluja... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :papa:
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 20.08.2013 10:30

Fajnie macie, ja bym chętnie został jeszcze ze dwa tygodnie ;) Niestety trzeba zarabiać na przyszłoroczny wyjazd do Cro. Choć słyszę głosy że gdzie indziej rodzinka chce jechać. Ja natomiast będę naciskał na sprawdzone miejsca.

A wyjazd poza sezonem pewnie jest trochę inny, choć tu w Igrane i tak ludzi jakoś dużo nie ma teraz więc tłoków na plaży nie zanotowaliśmy. A jeśli chodzi o ceny... to za nasz apartament zapłaciliśmy 34 E za dobę więc nie jest tak źle. Ba, jest super.

Pzdr.
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 20.08.2013 21:43

Parę fotek z dzisiejszego raftingu. Było super, wspaniała rodzinna wycieczka. Praca zespołowa, popłaca. Byliśmy pierwsi na mecie ;) Choć mieliśmy wieeele przerw na ochłodzenie się w rzece. No i niespodziewana BOMBA (wiecie o co chodzi). Dodała nam uśmiechów na twarzach i kopa adrenalinowego (poniekąd). Wszystkim niezdecydowanym polecam.

Pozdrawiam.
Załączniki:
raf008.jpg
raf007.jpg
raf006.jpg
raf005.jpg
raf004.jpg
raf003.jpg
raf002.jpg
raf001.jpg
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2013 07:30

Chciałbym tylko powiedzieć że dziś w Igrane prawdziwe urwanie głowy.
Dosłownie. Od wczoraj wieeelki wicher dmie.
A jutro mam rejsik na Korciulę :) Mam nadzieję że się uspokoi.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 21.08.2013 11:53

He he , wczoraj wieczorem w Tucepi też wszystko furgało :lol: :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.08.2013 11:55

freelancer1 napisał(a): No i niespodziewana BOMBA (wiecie o co chodzi).

Wiemy, wiemy :D

Super zdjęcia z raftingu! Odżywają wspomnienia :D
Iwona Szu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Szu » 21.08.2013 12:14

I ja z chęcią czytam a z jeszcze większą oglądam. Byliśmy 2 lata temu w Zivogosce u Ante w Luce ;) My spacerowaliśmy w drugą stronę (nie, że do tyłu jak rak) z Zivogosce do Igrane. Pozdrowienia
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 12:20

Przepraszam, a gdzie są takie fajne atrakcje : "dzisiejszego raftingu" i koliko to stoi :mrgreen:
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2013 14:33

golibroda napisał(a):Przepraszam, a gdzie są takie fajne atrakcje : "dzisiejszego raftingu" i koliko to stoi :mrgreen:

A więc za trzyosobową rodzinkę (2 + młoda 15 letnia) zapłaciliśmy 500 KN.
Wszystko w agencji w Omisiu, zaraz przy moście. Jest tam tego jak nakapał :)
Wydaje mi się że teraz to nawet można negocjować ceny ;)
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 15:01

Dzięki za info, takie atrakcje tylko Omiś czy gdzieś jeszcze ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.08.2013 15:25

golibroda napisał(a):Dzięki za info, takie atrakcje tylko Omiś czy gdzieś jeszcze ?

Zobacz tu:
rafting-na-neretwie-t21183.html
:hut:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 15:38

Super, dziękuję bardzo.
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2013 20:55

Na początek dla golibrody.
Oprócz raftingu Omiś ma do zaoferowania jeszcze inne atrakcje:
- night rafting
- hydrospeed (taka jazda z małą deską)
- canyoning (spływ samym sobą :) w kamizelce i kasku)
- kajaki

No i kilka wrażeń z dnia dzisiejszego.
Spędziliśmy go głównie na plaży, pomimo niezbyt miło zapowiadającej się pogody. Do plaży doszliśmy jak na nas i tak wcześnie bo już o 11.00 ;) Miejsca można było sobie wybierać. Woda w morzu była dosyć grzeczna, choć wiatr zapowiadał niby fale. Ale popływaliśmy sobie i w pewnym momencie przypłynął sklep :)
Z małej łódki pani i pan sprzedawali owoce, miło i bardzo ciekawie. Zrobiliśmy foteczki, i owszem.

Gdy wspinaliśmy się do naszego apartmanu, mój wzrok przykuło drzewo z ususzonymi brzoskwiniami. Tzn. tak sobie pomyślałem. Więc przystanęliśmy i postanowiłem pooglądać i sprawdzić dlaczego Chorwaci nie pozbierali danych brzoskwiń. Się okazało że to wcale nie były suche brzoskwinie :) To były migdały 8O Pierwszy raz w życiu widziałem jak rosną migdały. Ba, pozbieraliśmy kilka i bezpośrednio na ulicy, po rozbiciu skorupki zostały skonsumowane. Pychota. A ja jak w domu robię sałatkę z brokułów to muszę do sklepu biegać.

igra015.jpg
Sklepik

igra009.jpg
Migdałowiec

igra010.jpg
Migdały na gałęzi

igra011.jpg
Migdały

igra012.jpg
Migdały

Na przerwie plażowania w knajpce obok siedziały cztery panie w wieku słusznym. Ale myliłby się ktoś kto twierdziłby że opóźnione technologicznie. :) Każda dziarsko korzystała z iPhona a nawet z iPada. Fajny obrazek.

igra014.jpg
iBabcie

Wieczorek spędziliśmy przy filmie animowanym. Oglądnęliśmy sobie bajkę pt. Krudowie bardzo fajna. Tym bardziej że towarzyszyło nam Karlovacko ;) No i jak tylko pokazał się księżyc spędziłem kilkanaście minut na próbie uchwycenia łysego na tle zbocza góry. Efekty poniżej.

igra008.jpg
Księżyc w pełni

Teraz szykujemy się do odpoczynku, jutro wcześnie wstajemy. O 8.00 start Bibe na Korciulę.

igra013.jpg
Summer Love

Nie mogłem się oprzeć. Na wakacjach robię się sentymentalny ;)

Dobranoc i pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Już za momencik, już za chwileczkę.... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone