Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A dziękuję bardzo za zaproszenie. Trzymam za słowo może kiedyś skorzystam. Pozdrawiam serdecznie znad Bałtyku. Krajanowi życzę szczęśliwej drogi - to ja będę rozglądał się za Fordem.
Wiadomość dla G Drzycimskiego - może to nie njlepszy moment przed samym wyjazdem ale jeżeli możesz to sprawdż czy w miejsu w którym jedziesz na Pag jest woda. Od ok tygodnia b duże problemy z wodą . są moejscowości gdzie nie było wody przez 5-6 dni.
Dzięki za info w związku z wodą, ale teraz już nic nie poradzę. Nie będę zaskoczony trudnościami, lepiej wiedzieć. Może mineralnej więcej wezmę. Jeżeli idzie o mycie nie będzie problemu - z 10 m od morza, gorzej z np. gotowaniem.
Maalena może być Hvar zabierzemy Cię za niecałe 2 tygodnie
Jasssne Nawet gabarytowo nie jestem zbyt wymagająca, razem ze skromnym dobytkiem zmieściłabym się choćby w bagażniku;) A swoją drogą kiedyś kumpla z Baške Vode do Splitu wieźliśmy w bagażniku...co tam raftingi czy quody, to sie nazywa ekstremalna turystyka:)
Udanego urlopu!
Grzeję już tyłek we Wrocku, nawet nie było źle na trasie około 6h z Gdańska, ale fakt droga pusta bo rano jechałem. Jutro ostatnie przygotowania i wreszcie upragniony wyjazd w poniedziałek, ech ...