Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Już są loty do Splitu i Dubrovnika na 2009 w Norwegian

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 09.10.2008 11:47

Do Splitu latają 2x w tyg a do Dubrovnika 1
www.norwegian.no
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 09.10.2008 12:23

do do lotniczych połączeń mogę być raczej ekspertem :wink: sprawdzałem ceny i ogólny serwis tej linii i nie jest on, że tak powiem competitive
wszystkim mieszkającym w południowo-wschodniej Polsce polecam Skyeurope z Koszyc a pozostałej części kraju Germanwings (Berlin,Lipsk,Drezno,Praga)

Norwegian kosztował okolo 1400pln/os a Sky 120EUR... :wink:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 10.10.2008 07:14

Marcin29 napisał(a):do do lotniczych połączeń mogę być raczej ekspertem :wink: sprawdzałem ceny i ogólny serwis tej linii i nie jest on, że tak powiem competitive
wszystkim mieszkającym w południowo-wschodniej Polsce polecam Skyeurope z Koszyc a pozostałej części kraju Germanwings (Berlin,Lipsk,Drezno,Praga)

Panie Ekspercie od lotniczych połączeń, a z łaski swojej powiedz, za jaki lot Norwegian sobie tyle krzyknął?
Bo mnie inaczej jak 984 zł za dwie osoby, w szczycie sezonu, na trasie WAW-DBV nie chce wyjść. WAW-SPU 974 zł. Więc nie wiem o co Ci kaman.
Poza tym Norwegian ma zasadniczą przewagę na SkyEurope - lata z Warszawy, nie z jakiś tam zapyziałych Koszyc, Berlina, Lipska, Pragi... ;)

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.10.2008 07:37

Norwegian 2+1 w lilcu 2009 W-wa - Dubrownik W-wa 1391zł.Pozdrawiam :lol:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 10.10.2008 08:10

smoki3 napisał(a):Norwegian 2+1 w lilcu 2009 W-wa - Dubrownik W-wa 1391zł.Pozdrawiam :lol:

Oczywiście też pisałem o kosztach w tę i nazad :)

Pozdrawiam
Rafał
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 10.10.2008 09:25

asikx napisał(a):
Marcin29 napisał(a):do do lotniczych połączeń mogę być raczej ekspertem :wink: sprawdzałem ceny i ogólny serwis tej linii i nie jest on, że tak powiem competitive

Panie Ekspercie od lotniczych połączeń, a z łaski swojej powiedz, za jaki lot Norwegian sobie tyle krzyknął?
Bo mnie inaczej jak 984 zł za dwie osoby, w szczycie sezonu, na trasie WAW-DBV nie chce wyjść. WAW-SPU 974 zł. Więc nie wiem o co Ci kaman.
Poza tym Norwegian ma zasadniczą przewagę na SkyEurope - lata z Warszawy, nie z jakiś tam zapyziałych Koszyc, Berlina, Lipska, Pragi... ;)

Pozdrawiam
Rafał

nie wiedziałem, że Berlin i Praga są zapyziałe, a Warszawa to metropolia w stosunku do nich, po za tym z Rzeszowa jest bliżej do Koszyc niż do Warszawy
cornholio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cornholio » 10.10.2008 12:32

Marcin29 napisał(a):wszystkim mieszkającym w południowo-wschodniej Polsce polecam Skyeurope z Koszyc a pozostałej części kraju Germanwings (Berlin,Lipsk,Drezno,Praga)

Z tym "polecaniem" SkyEurope to bym przystopowal. Moga nie dozyc do wakacji...Nie wiem co sie dzieje z wplaconymi wczesniej pieniedzmi jak nastapi bankructwo. :oops:

http://biznes.onet.pl/0,1841171,1,20081 ... mosci.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.10.2008 13:13

A ja mimo wszystko polecam podróż samochodem :lol: ...zatrzymujemy się kiedy i gdzie chcemy i podziwiamy piękne widoki...Chorwacja jest w miarę blisko i chyba nie ma sensu lecieć samolotem... :lol:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 10.10.2008 13:32

j23 napisał(a):
nie wiedziałem, że Berlin i Praga są zapyziałe, a Warszawa to metropolia w stosunku do nich

Słuchaj. W-wa to metropolia. Nie ulega wątpliwości.
Czy mniej zapyziała, czy bardziej - nie wiem. To jest pojęcie względne.
Z pewnością nie tak bogata.
Ale ma atut - latają stamtąd tanie linie do Chorwacji.
I nie widzę powodu, aby Naszych Sąsiadów kierować do innych miast europejskich, aby polatali sobie SkyEurope.

j23 napisał(a):po za tym z Rzeszowa jest bliżej do Koszyc niż do Warszawy

Trudno. W takim razie Fly By SkyEurope ;)

Pozdrawiam
Rafał
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 10.10.2008 15:19

asikx napisał(a):

Pozdrawiam
Rafał

Ubawiłem się przednio Twoją wypowiedzią.Widać masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, w tym wypadku nie mogę Ci pomóc.
Wyraźnie napisałem, że ludziki z płd-wsch Polski moją bliżej do Koszyc niz do śmiesznej Warszawy.No chyba nie kwestionujesz tego? :lol:
Ale skoro już poruszyłeś temat zapyziałych lotnisk, to myślę, że nie masz sie czego wstydzić.
W końcu większego burde*u organizacyjnego jak na lotnisku w Warszawie nie widziałem nigdzie indziej a racji swojego zawodu wiele widziałem...kielich goryczy przepełnił się kiedy na bagaż czekałem prawie...półtorej godziny(!)

Co do cen Norwegian-chciałem nawet przejechać te 330km i polecieć z Warszawy ale koszt za jedną osobę oscylował grubo powyzej 1000pln (w czerwcu 2008 (rezerwacja 3m-ce wczesniej), stąd podjąłem temat

Polecam wszystkim to co dobre, czego sam doświadczyłem a wizyty na tym warszawskim cyrku nie polecałbym największemu wrogowi.
Zyj dalej ze świadomościa, ze Warszawa to metropolia a Koszyce czy Praga to zapyziałe lotnisko.Ale nie propaguj tej demagogii tutaj, bo bede Cie skutecznie ostudzał...

miłego weekendu :wink:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 10.10.2008 15:44

Marcin29 napisał(a):Ubawiłem się przednio Twoją wypowiedzią.

Hmmm... mała rzecz, a cieszy. :)

Marcin29 napisał(a):Widać masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, w tym wypadku nie mogę Ci pomóc.

Najwyraźniej problem masz Ty, ale w budowaniu formy wypowiedzi.

Marcin29 napisał(a):Wyraźnie napisałem, że ludziki z płd-wsch Polski moją bliżej do Koszyc niz do śmiesznej Warszawy.

Nic nie pisałeś o Warszawie. Natomiast całej reszcie kraju proponowałeś wycieczki do Berlina, Pragi i Bóg wie gdzie jeszcze.

Marcin29 napisał(a):Ale skoro już poruszyłeś temat zapyziałych lotnisk, to myślę, że nie masz sie czego wstydzić.

Ja? A to ja zarządzam tym bałaganem? Zgłoś swoje żale do zarządu Portu Lotniczego im. Fryderyka Chopina. Podać email lub telefon?

Marcin29 napisał(a):Co do cen Norwegian-chciałem nawet przejechać te 330km i polecieć z Warszawy ale koszt za jedną osobę oscylował grubo powyzej 1000pln (w czerwcu 2008 (rezerwacja 3m-ce wczesniej), stąd podjąłem temat

Podjąłeś temat podpierając się cenami z zamierzchłej przeszłości, nie sprawdzając ich aktualnej oferty. Masz prowizję od SkyEurope?

Marcin29 napisał(a):Zyj dalej ze świadomościa, ze Warszawa to metropolia a Koszyce czy Praga to zapyziałe lotnisko.

Pewnie, że metropolia. A dokładniej Obszar Metropolitalny Warszawy.
Nie dyskutuj z faktami.

Marcin29 napisał(a):Ale nie propaguj tej demagogii tutaj, bo bede Cie skutecznie ostudzał...

Próbować zawsze warto Obrazek

Rafał
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 10.10.2008 16:32

Nie mam prowizji od Sky. Chyba każdy zdrowo myślący człowiek nie będzie drałował do Pragi z Białegostoku, raczej ten z województw dolnoślaskiego i śląskiego, przy założeniu, że nie będzie nic z Pyrzowic lecieć.Podobnie z Berlinem.
Zrobiłem czystą kalkulację cen w niezamierzchłej przeszłości miły kolego i z czwórki german/sky/central/norwegian najbardziej kroili koledzy z tego ostatniego.
Czy ktoś teraz będzie planować wylot w czerwcu albo sierpniu?Bądźmy poważni.

Wypowiedziałem się, nie zgadzasz się-Twoja strata :wink:
chętnie wrócę do tematu cen na wiosnę, zobaczymy który z nas miał rację, bo nie wiem jak reszta ale ja nie planuję wakacji w sierpniu, kupując bilety rok wcześniej...

ps.numer do PPL znam, to hołota, która skutecznie blokuje rozwoj rzeszowskiego lotniska, gdyby to ode mnie zależało wisieli by na szubienicach :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2008 14:14

Na dzisiaj ciągle taniej niż samochód licząc dla dwóch osób....

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2008 15:04

hepik napisał(a):Na dzisiaj ciągle taniej niż samochód licząc dla dwóch osób....

Zgodzę się z opcją dla JEDNEJ osoby, ale nie DWÓCH, no i zależy skąd się jedzie i ile pali autko :lol:
W życiu nie wydałem więcej niż 1000 zł na przejazd z Wrocka na Riwierę Makarską i spowrotem. Myślę, że przelot jest korzystny, gdy mieszka się w miejscu odlotu. W moim przypadku przejazd do Warszawy to dodatkowe godziny w podróży nie mówiąc o kosztach np. dodatkowych na parking (niektóre porty lotnicze np. Bratysława w cenie biletu lotniczego kalkulują parkowanie samochodu na czas wakacji i w ten sposób przyciagają klientów).
Pomijając "metropolitalność" Warszawy, każdy tak sobie organizuje przejazd by było tanio i wygodnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.11.2008 17:37

slapol napisał(a):
hepik napisał(a):Na dzisiaj ciągle taniej niż samochód licząc dla dwóch osób....

Zgodzę się z opcją dla JEDNEJ osoby, ale nie DWÓCH, no i zależy skąd się jedzie i ile pali autko :lol:
W życiu nie wydałem więcej niż 1000 zł na przejazd z Wrocka na Riwierę Makarską i spowrotem. Myślę, że przelot jest korzystny, gdy mieszka się w miejscu odlotu. W moim przypadku przejazd do Warszawy to dodatkowe godziny w podróży nie mówiąc o kosztach np. dodatkowych na parking (niektóre porty lotnicze np. Bratysława w cenie biletu lotniczego kalkulują parkowanie samochodu na czas wakacji i w ten sposób przyciagają klientów).
Pomijając "metropolitalność" Warszawy, każdy tak sobie organizuje przejazd by było tanio i wygodnie.

Slapol ma rację - samochodem z Olsztyna na Krk wyniosło ze wszystkim (paliwo+autostrady) około 1200 zł no i ma się auto na miejscu, fakt że lotem szybciej, no ale to są wakacje i podróżowanie z rodziną też ma uroki. Także trzeba będzie przyszykować furę i na południe europy.
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone