Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Już są loty do Splitu i Dubrovnika na 2009 w Norwegian

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.11.2008 11:48

Skan z kalkulacji cen nie jest głosem w dyskusji czym lepiej...autem,samolotem a może jachtem :wink:
Raczej ilustracją,że bilety trzeba by rezerwować już dzisiaj ,na prawie rok przed wyjazdem, by wydać kwotę porównywalną z kosztami podróży samochodem.
Im bliżej wylotu w "tanich" liniach jest coraz drożej.

A kalkulacja dla auta tyle różnych niuansów zawiera,że trudno sie licytować(rodzaj paliwa,spalanie,aktualne ceny paliwa i waluty,koszt noclegu po drodze,jakieś asistance dodatkowy, unikanie lub wręcz przeciwnie opłat autostradowych itd itp

Jedno jest pewne-warszawiak lecąc samolotem po 4-5 godzinach od wyjściu z domu może zanurzyć swe członki w Jadranie.
Jadąc samochodem co najwyżej w jakimś basenie na Słowacji. 8)
Grzana5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzana5 » 17.02.2009 12:01

Wczoraj kupowałem bilety na 10 czerwca do Splitu dla sześciu dorosłych(żony i babcie) i trójki niemowlaków.Cena w obie strony dla dorosłego to 631 zł,a dla matek z dziećmi 681 zł bez bagażu.W tej cenie jest tylko bagaż podręczny do 10kg.Ja z chłopakami jedziemy na dwa auta dwa dni wcześniej żeby znaleźć kwatery.Myślę,że coś znajdziemy w tym terminie na 12 osób :P .Moim zdaniem to dobry sposób na podróżowanie,ponieważ matki z dziećmi po dwóch godzinach będą na miejscu,a my przez dwa dni będziemy sami w Makarskiej 8)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 08.03.2009 20:27

A mgę wiedzieć jakie linie wybraliście? Norwegian?
Grzana5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzana5 » 09.03.2009 11:34

Wybraliśmy Norwegian.
E&D
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) E&D » 12.03.2009 21:50

Może mi ktoś odpowiedzieć co oznacza w tych norweskich liniach lotniczych opis dotyczący biletów w promocji ?

"Cena promocyjna
Warunki przewozu
Bilety w taryfie promocyjnej podlegają zmianie za dodatkową opłatą, ale nie podlegają refundacji. W przypadku kiedy nowy bilet jest droższy, opłata za zmianę będzie powiększona o różnicę między taryfą nową i taryfą w ktorej zostal wykupiony bilet na początku. Opłata za bilet pobierana jest po potwierdzeniu rezerwacji."
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.03.2009 23:16

E&D napisał(a):Może mi ktoś odpowiedzieć co oznacza w tych norweskich liniach lotniczych opis dotyczący biletów w promocji ?

"Cena promocyjna
Warunki przewozu
Bilety w taryfie promocyjnej podlegają zmianie za dodatkową opłatą, ale nie podlegają refundacji. W przypadku kiedy nowy bilet jest droższy, opłata za zmianę będzie powiększona o różnicę między taryfą nową i taryfą w ktorej zostal wykupiony bilet na początku. Opłata za bilet pobierana jest po potwierdzeniu rezerwacji."

Może chodzi o przebukowanie biletu (zmiana daty lotu)...
Pozdrawiam
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 13.03.2009 08:23

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
E&D napisał(a):Może mi ktoś odpowiedzieć co oznacza w tych norweskich liniach lotniczych opis dotyczący biletów w promocji ?

"Cena promocyjna
Warunki przewozu

Może chodzi o przebukowanie biletu (zmiana daty lotu)...
Pozdrawiam

Taryfa promocyjna to taka, w której zmiany w rezerwacji lub zmiany nazwiska w rezerwacji mogą być dokonywane za dodatkową opłatą (w przypadku biletów kupionych po cenach promocyjnych). Nie jest możliwy zwrot biletów, a opłata pobierana jest po dokonaniu rezerwacji.
E&D
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) E&D » 13.03.2009 09:10

Nie rozumiem tak do końca co oznacza ten fragment tekstu ?

"W przypadku kiedy nowy bilet jest droższy, opłata za zmianę będzie powiększona o różnicę między taryfą nową i taryfą w której został wykupiony bilet na początku."

Nie wiem czy dobrze rozumuję,

czyli jeżeli dany bilet po wcześniejszym zapłaceniu za niego, zdrożeje na tydzień przed wylotem to będę musiał dopłacić jeszcze ??? jeżeli tak to jest to jakiś absurd !

kupując bilet za np. 300 zł na tydzień przed wylotem firma podaje, że bilet zdrożał np. do 1300 zł i co ? muszę dopłacić 1000 zł ???
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 13.03.2009 09:52

E&D napisał(a):Nie rozumiem tak do końca co oznacza ten fragment tekstu ?

"W przypadku kiedy nowy bilet jest droższy, opłata za zmianę będzie powiększona o różnicę między taryfą nową i taryfą w której został wykupiony bilet na początku."

Nie wiem czy dobrze rozumuję,

czyli jeżeli dany bilet po wcześniejszym zapłaceniu za niego, zdrożeje na tydzień przed wylotem to będę musiał dopłacić jeszcze ??? jeżeli tak to jest to jakiś absurd !

kupując bilet za np. 300 zł na tydzień przed wylotem firma podaje, że bilet zdrożał np. do 1300 zł i co ? muszę dopłacić 1000 zł ???

Cena biletu nie ulegnie zmianie, jeżeli nie będzisz zmieniać ani daty wylotu, ani nie będziesz"przepisywać" biletu na kogoś innego. Nic nie trzeba dopłacać, nawet kiedy bilet w późniejszym czasie zdrożeje, ale tylko pod warunkiem, że nie dokonuje się tych zmian, o których pisałam. Ponadto w przypadku rezygnacji z biletu kupionego w promocji, nie przysługuje zwrot należności za ten bilet . Czy teraz jasne ?
Pozdrawiam
E&D
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) E&D » 13.03.2009 10:43

ok, dzięki, jeszcze mam pytanie czy ktoś korzystał z tych linii ? i może na ten temat coś napisać ?

Pozdrawiam
mauri_b
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mauri_b » 13.03.2009 11:10

Moja żona w zeszłym roku leciała ze Splitu liniami Norwegian wraz z naszym chorym synkiem, a ja wracałem samochodem. Koszt był wtedy w granicach 800 zł, bilet kupoiony 3 dni przed wylotem. Żona była zadowolona, 2 godziny i lądowanie w Warszawie. Dzieciak dostał nawet jakąś tam wyprawkę słodyczową :) Pozdrawiam.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 13.03.2009 13:44

E&D napisał(a):ok, dzięki, jeszcze mam pytanie czy ktoś korzystał z tych linii ? i może na ten temat coś napisać ?

Pozdrawiam

Dość często latam Norwegianem z Krakowa do Sztokholmu i z powrotem.
W krótkich żołnierskich słowach: Wszystko OK :-)
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 14.04.2009 10:55

Jestem z Wawy ;) kupilismy z meżem bilety za 800pln/osoby w dwie strony z bagażem - mamy tylko tydzien "wakacji" więc inny dojazd nie wchodzil w gre niz te połtorej godziny w samolocie :)\

Dla mnie to się opłaca ;)

Wcześniej byłam w chorwacji wiele razy samochodem i 3 lata temu - również samolotem ze Sky Europe z Krakowa - też było ok. bo wtedy za bilety daliśmy 600pln z opłatami w dwie strony ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2009 07:00

A baner reklamowy jest powyżej na naszym forum :)
Tanie bilety do Splitu.
Lataj tanio do Splitu. Już od 149 zł. Wejdź i kup już dziś!
www.norwegian.no
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 15.04.2009 09:40

W Cro byliśmy ze znajomymi juz 2 razy autkiem. Jesteśmy z okolic Wawy, tak że w tym roku podjęliśmy decyzję że lecimy. Wybieramy się do Makarskiej. W zeszłym roku obczailiśmy transfery ze Splitu i nie wygląda to źle. Za bilety w lutym i marcu daliśmy od prawie 1000 do 1400PLN za parę (każdy kupował w innych terminach) Norvegian jest dobrym przewoźnikiem, latałem kilkukrotnie do Norwegii i Danii, nigdy nie miałem zastrzeżeń. Co do ceny biletu to nie ma się co podniecać że kosztuje 199PLN w jedną stronę. Bo każdy kto logicznie myśli wykupi ubezpieczenie (od choroby czy innych przypadków losowych, nigdy nie wiadomo co się stanie za te kilka miesięcy) no i oczywiście bagaż główny 20kg, który jest płatny dodatkowo. Finalnie wychodzi 199x2+58x2+31x2=576PLN (za 1 osobę!) przy dobrych wiatrach i w minimalnej opcji. Reasumując czas przelotu i "męczarni" na lotnisku to około 4h z odprawami, czas przejazdu to około 20h w górę (przynajmniej z Warszawy). Z samolotu wysiadasz wypoczęty, pachnący itd. wsiadasz do taxówki potem w autobus i jedziesz na miejsce docelowe :)
Wiem że to dla niektórych wychodzi drożej bo gdy jadą 4 osoby to koszt samochodu wychodzi 1200PLN ze wszystkim czyli po 300PLN/osobę ale stwierdziliśmy że w tym roku nie mamy ochoty jednak się męczyć. Jednocześnie bardzo polecam samochód żeby zobaczyć jak wygląda Chorwacja!
Samolot to wygodnictwo. Kupując odpowiednio wcześniej bilet, rozkłada się koszty na 2 terminy. My kupiliśmy bilety w Lutym i do Sierpnia odbijemy się i już nie będziemy czuli tego wydatku. Takie mamy podejście.
Poprzednia strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Już są loty do Splitu i Dubrovnika na 2009 w Norwegian - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone