Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jolka (Baśka) pamiętasz ... - Makarska Riwiera 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.06.2012 07:51

piotrf napisał(a):Nuda , cisza . . .

Wszyscy zasłuchani w dobrą muzę oglądają zdjęcia :) Ot co .
Pół- perełka powiadasz . . . ;)

Pozdrawiam
Piotr

Piotrze, dziękuje za obecność i aktywność :)

Zauważyłem dopiero teraz Twoją relację "A wszystko przez Agnieszkę.." - mam wrażenie, że jej jeszcze nie czytałem, jak to możliwe, że ją przeoczyłem.

Dziś wieczorem wezmę się do niej :)

pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.06.2012 13:46

tony montana napisał(a):Nawet moja koleżanka Maslinka mnie opuściła ... my heart is bleeding

Jestem, jestem ;)

Nie opuściłam, tylko zrobiłam sobie przerwę... od cro.pli
Dużo roboty u mnie ostatnio i znowu mniej dopadło jakieś paskudztwo - problemy z żołądkiem :?

tony montana napisał(a):O samym Sibeniku napisano chyba już wszystko na tym Forum wraz z dokładnymi opisami historycznymi oraz dyskusją, w jaki sposób genialny Jurek Dalmatyniec zbudował Katedrę (technika budowania)

na kwadratowej w narysie części dolnej oparty został na pendentywach oktogonalny tambur przepierzeń :lol:

Genialny był ten Jurek, że coś takiego wymyślił...

Co do Guns'ów, to my mamy ich koncert strasznie blisko - w Rybniku. Ale bez Slasha to nie to samo... W zasadzie ostał się jeno Axel i to też już nie taki, jak kiedyś ;)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.06.2012 14:18

tony montana napisał(a):Nawet moja koleżanka Maslinka mnie opuściła ... my heart is bleeding

maslinka napisał(a):Nie opuściłam, tylko zrobiłam sobie przerwę... od cro.pli
Dużo roboty u mnie ostatnio i znowu mniej dopadło jakieś paskudztwo - problemy z żołądkiem :?

heh, wiesz, że moje bleedingujące serce to tylko tak ... dla padrażnienia razgawora ;) :lol:

grypa żołądkowa szaleje widzę, zdrówka życzę
jak masz program ale kino możesz dziś włączyć o 20.10 ...
więcej w wątku http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=948976#948976

tony montana napisał(a):O samym Sibeniku napisano chyba już wszystko na tym Forum wraz z dokładnymi opisami historycznymi oraz dyskusją, w jaki sposób genialny Jurek Dalmatyniec zbudował Katedrę (technika budowania)

maslinka napisał(a):na kwadratowej w narysie części dolnej oparty został na pendentywach oktogonalny tambur przepierzeń :lol:

Genialny był ten Jurek, że coś takiego wymyślił...

tak, tak śledziłem te dyskusję chłopaków ... szczerze mówiąc nie za bardzo wiedziałem, o czym mówią ... ;) :)
jakieś puzzle panie Honziku ... ;)

maslinka napisał(a):Co do Guns'ów, to my mamy ich koncert strasznie blisko - w Rybniku. Ale bez Slasha to nie to samo... W zasadzie ostał się jeno Axel i to też już nie taki, jak kiedyś ;)

Ja też mam blisko bo 17.07 w Splicie są ;)
I cały czas biję się z myślami ...
no ale jak zobaczyłem tego newsa Gunsi w Manchesterze

włącznie z video to zaczynam się zastanawiać czy warto ;)
koncert pewnie na 21 ... a ostatni prom na Brać Insel ze Splitu o 23.59...
nie chciałbym zostać z dzieckiem na noc na ławce w Splicie mimo wszystko ;) heh

pozdro
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.06.2012 14:48

tony montana napisał(a):jak masz program ale kino możesz dziś włączyć o 20.10 ...

Widziałam, dzięki :)

Ale kino chyba mam, ale raczej nas jeszcze w domu nie będzie. Dzień Dziecka - idziemy do mojej chrześnicy.

Wracać ostatnim promem to zawsze małe ryzyko... A co, jak z jakiegoś powodu nie odbije od brzegu? :?

Pozdrawiam :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.06.2012 14:59

maslinka napisał(a):
tony montana napisał(a):jak masz program ale kino możesz dziś włączyć o 20.10 ...

Widziałam, dzięki :)

Ale kino chyba mam, ale raczej nas jeszcze w domu nie będzie. Dzień Dziecka - idziemy do mojej chrześnicy.

Wracać ostatnim promem to zawsze małe ryzyko... A co, jak z jakiegoś powodu nie odbije od brzegu? :?

Pozdrawiam :papa:

z grypą żołądkową do dziecka? ;) 8O :twisted:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.06.2012 16:14

tony montana napisał(a):z grypą żołądkową do dziecka? ;) 8O :twisted:

Miałam grypę żołądkową tydzień temu... Gdybym miała teraz, na pewno w ogóle nie ruszałabym się z domu.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.06.2012 20:09

maslinka napisał(a):
tony montana napisał(a):z grypą żołądkową do dziecka? ;) 8O :twisted:

Miałam grypę żołądkową tydzień temu... Gdybym miała teraz, na pewno w ogóle nie ruszałabym się z domu.

Ufff :)) ;) pozdro
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 01.06.2012 20:54

tony montana napisał(a):choć Marillion z Panem Hogarthem to już jak dla mnie PÓŁ-Marillion to jednak ten numer jest na swój sposób piękny... to właściwie pół-perełka ;)

Wybacz, no nie, to jak pójść w kaloszach na wesele. :wink:

Jak już to coś do góry nogami, z innej półkuli.

Pisz, czytam (y) z głębokim zainteresowaniem.

pzdr
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 04.06.2012 11:23

Pozwoliłem sobie dodać zdjęcia apartamentu dla naszych fanów Chorwacji na FB :-)

http://www.facebook.com/ChorwacjaTwojeMiejsce

Zapraszam do polubienia strony :-)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 04.06.2012 12:18

Stiopa napisał(a):
tony montana napisał(a):choć Marillion z Panem Hogarthem to już jak dla mnie PÓŁ-Marillion to jednak ten numer jest na swój sposób piękny... to właściwie pół-perełka ;)

Wybacz, no nie, to jak pójść w kaloszach na wesele. :wink:

Jak już to coś do góry nogami, z innej półkuli.

Pisz, czytam (y) z głębokim zainteresowaniem.

pzdr

o! A tego Icehouse to nie pamiętam. Niezła fryzura frontmana na 1 klipie ;)

pozdro
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 04.06.2012 12:54

Ta pierwsza z filmu "Młody Einstain", właśnie wyruszył do miasta i przemierza "great southern land".
Obie wchodzą pod paznokieć, tylko trzeba odpowiednio wielokrotnie posłuchać. Gwarantuję Ci, że po kilku wysłuchaniach każda napotkana dziewczyna, to będzie "Hey little girl"

I coś z włoska, gorsze niż Pendragon, ale ciekawe, klimatyczne.

Asgard. Dwie ciekawe płyty Imago Mundi i Arkana.

pzdr
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2012 09:43

Stiopa napisał(a):Ta pierwsza z filmu "Młody Einstain", właśnie wyruszył do miasta i przemierza "great southern land".
Obie wchodzą pod paznokieć, tylko trzeba odpowiednio wielokrotnie posłuchać. Gwarantuję Ci, że po kilku wysłuchaniach każda napotkana dziewczyna, to będzie "Hey little girl"

I coś z włoska, gorsze niż Pendragon, ale ciekawe, klimatyczne.

Asgard. Dwie ciekawe płyty Imago Mundi i Arkana.

pzdr

Italian progressive rock/metal? ;) :)

A pamiętasz (cie) taki zespół WASP? ;)

Miałem ich nazwę wypisaną na teczce bloku rysunkowego ;) (obok Iron Maiden)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2012 10:15

Podróż do Splitu okazała się być małą traumą. 40 stopni w cieniu, korki w mieście, problemy z zaparkowaniem (w końcu udało się to zrobić w jakiejś małej uliczce przy posterunku policji, którą reprezentowało dwóch gości w oknach, w ciemnym oksach jak Nikola z początku opowieści - obserwowałi mnie parkującego tak zaciekawieni, że zastanawiałem się czy "TU MOGĘ"?

Oczami wyobraźni widziałem już jak jeden z nich bawiąc się Barettą oraz obracając ją w rękach podchodzi do mnie i mówi "10tysięcy kun za to co zrobiłeś gringo", ja zaś zaskoczony próbuję tłumaczyć, że nowy w mieście, miasto duże, poor tourist i zmieniam temat pytając kiędy do Cesarza, na co policeman zakłada mi podwójnego nelsona i ryczy "ne glebe gnoju".... ;) :)

Dobra, wyobraźnia mnie poniosła jak idola mego, Zimocha Tomasza, idziemy prostą drogą (cud zgubić się i nie trafić do Dioklecjana w tym Splicie) w kierunku Pałacu.

Duszno jak na Narodowym dla naszych Orłów, po drodze zatem zarzymaliśmy się kilka razy (!), a to Ice Caffe, a to Sladoledy, dobra to mało istotne szczegóły, tym bardziej, że mające miejsce 3 lata temu (trudno pisze się kolejna relację, po takim czasie - generalnie widzę, że trzeba pisać je na bieżąco i już zawsze tak będę!)

Dochodzimy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaćmienie? ;)

Obrazek

Obrazek

Promenadka + wózek ;)

Obrazek

Obrazek

Marjan?

Obrazek

Split - miasto, do którego trzeba wrócić, najlepiej wieczorem, co tez zamierzam uczynić podczas tegorocznego pobytu na Bracz. :)

Na koniec odcinka parę widoczków na Baśkę Vodę, które przecież KAŻDY ZNA ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakieś drzewa ...

Obrazek

Zachody słońca ...

Obrazek

Hvala
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 21.06.2012 08:38

tony montana napisał(a):Oczami wyobraźni widziałem już jak jeden z nich bawiąc się Barettą oraz obracając ją w rękach podchodzi do mnie i mówi "10tysięcy kun za to co zrobiłeś gringo", ja zaś zaskoczony próbuję tłumaczyć, że nowy w mieście, miasto duże, poor tourist i zmieniam temat pytając kiędy do Cesarza, na co policeman zakłada mi podwójnego nelsona i ryczy "ne glebe gnoju".... ;) :)

Dobra, wyobraźnia mnie poniosła jak idola mego, Zimocha Tomasza...

Faktycznie dałeś czadu, ale to tylko zobrazowało nam powagę sytuacji.. ;)

No a i Zimoch jest niezastąpiony.. ;)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.06.2012 08:42

razpol napisał(a):
tony montana napisał(a):Oczami wyobraźni widziałem już jak jeden z nich bawiąc się Barettą oraz obracając ją w rękach podchodzi do mnie i mówi "10tysięcy kun za to co zrobiłeś gringo", ja zaś zaskoczony próbuję tłumaczyć, że nowy w mieście, miasto duże, poor tourist i zmieniam temat pytając kiędy do Cesarza, na co policeman zakłada mi podwójnego nelsona i ryczy "ne glebe gnoju".... ;) :)

Dobra, wyobraźnia mnie poniosła jak idola mego, Zimocha Tomasza...

Faktycznie dałeś czadu, ale to tylko zobrazowało nam powagę sytuacji.. ;)

No a i Zimoch jest niezastąpiony.. ;)

Oczywiście PRAWIE tak było ;) A później mogłem spędzić 30 dni w areszcie jako zamianę grzywny - bo przeciez tylu pięniędzy nie miałem ;) :)

pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży