Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jokes

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bybus
Croentuzjasta
Jokes

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 11.05.2003 22:19

propozycje wyjazdu przez biura podrozy, co myslicie o tych cenach, warunkach, itd.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 12.05.2003 06:54

Witam.
Jade w tym roku z TRIADY na Pag.9 dni z wyzywieniem w formie bufetu.Nie musze sie martwic zeby cos ugotowac,zmyc gary czy posprzatac.Wygoda ta kosztuje mnie 900 zl od osoby doroslej i 750 za dziecko.Dojazd wlasny.
Pozdrawiam,milego wypoczynku.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 12.05.2003 08:24

Jade z TUI do Czarnogory. Dojazd wlasny wiec wyjezdzam 2 tygodnie wczesniej pobawic sie w Chorwacji :-).
Tygodniowy pobyt w hotelu *** z dwoma posilkami, pokoje z klimatyzacja, lodowka, TV Sat, balkon od strony morza, hotel przy plazy (mysle ze TUI mozna zaufac w kwestii opisu hotelu) kosztowal niecale 750zl od osoby (zaleznie od kursu euro). Termin koniec sierpnia. Dojazd oczywiscie wlasny.
olaf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olaf » 12.05.2003 08:54

Ja wybieram się w tym roku z Biura ADRIATYK na HVAR. 10 dni w hotelu z dwoma posiłkami, pokój od strony morza kosztuje mnie 1100 zł/os. Brałem pod uwagę wiele ofert z różnych biur i myślę, że ADRIATYK ma największą i jednocześnie najtańszą ofertę.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 12.05.2003 10:42

Ja po przejrzeniu ofert biur, zdecydowałem się na poszukanie czegoś na własną rękę w sieci na chorwackich stronach.
Znalazłem apartament dla 5 osób z klimą, lodówką, tv itd.
50 euro za dzień za wszystkich, czyli na 5 osób zapłace za 2 tyg. 700 euro, druga połowa sierpnia.
Widziałem też apartamenty za 35 -40 euro ale bez klimy i w gorszym standardzie. Oczywiście ceny w sezonie.
piotrekd
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekd » 12.05.2003 14:55

Przez ostatnie dwa lata jeździłem z biur turystycznych. Przetestowałem Adriatyk i TUI (dwa razy). Prawdą jest to , że człowiek o nic się nie martwi. Przyjazd na miejsce pokój czeka i papu dadzą. Codzienne sprzątanie i wymiany ręczników i raz w tygodniu pościeli. To są na pewno zalety za które trzeba zapłacić. W zeszłym roku pojechaliśmy ze znajomymi – my mieliśmy zarezerwowane miejsce w ośrodku a oni w ciemno. I tak jak wcześniej ja miałem wszystko zapewnione zaś oni znaleźli apartament o wiele taniej i jeszcze z lepszymi warunkami niż my.
Co chodzi o porównanie tych dwóch biur to na pewno i w jednym i drugim otrzymaliśmy rzetelne informacje.
Adriatyk (www.adriatyk.com.pl ) jest biurem które specjalizuje się w Chorwacji, Czarnogórze i Słowenii i wszystkie miejsca ma bardzo dobrze opisane w swoich ofertach, zaś TUI (www.tuitam.pl) ma dość dobrą informacje ale dodatkowo jest tańsze. Porównanie zrobiłem w 2001 roku na ośrodku w którym byłem. W TUI w tym samym terminie i hotelu zapłaciłem o ponad 100 DM mniej za osobę za 7 dni. Wydaje mi się że jest to duża różnica. Proponuje sprawdzić samemu np.: na ośrodku San Marino – wyspa Rab –miejscowość Lopar. Jadąc po raz drugi w ten sposób szukałem ofert porównując oferty różnych biur w tych samych miejscach. W tym roku zamierzam jechać już w ciemno i na miejscu poszukać jakiejś kwaterki.
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 12.05.2003 19:21

4 lata temu byliśmy z Neckermana (niemieckiego) w Hiszpanii w Peniscola. Za noclegi zapłaciliśmy 800 zł 2/osoby - tydz. pobytu - dojazd własny. Trochę się obawialiśmy że lokal nie zabardzo w tej cenie będzie ale na miejscu - bardzo miła niespodzianka. Czekali, przywitali, pytali jak podróż, a kwatera bardzo przyjemna, z lodówką, sejfem, tv etc... Co dziennie wymiana ręczników, pościeli - za takie pieniądze nie spodziewaliśmy się czegoś takiego. W katalogu nie pisali o widoku na morze (a mieliśmy taki widok z tarasu). Cóż nam się udało :) Ale różnie to bywa...
AndAn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndAn » 12.05.2003 21:16

Raz dałem się namówić na wyjazd zorganizowany - miałem pecha - totalna klęska organizacyjna.
Ponadto przeraża mnie czas dojazdu autokarem.
W tym roku trzeci raz jadę własnym transportem i nie muszę czekac na dobrą wole kierowcy żeby sie wysiusiać :) mogę zatrzymać sie kiedy chcę na ile chcę i gdzie chcę.
A co do kosztów to w tym roku wygląda to tak:
apartament 4 osobowy w srodkowej dalmacji z wyposażoną kuchnią, łazienką TV sat, tarasem i grilem do dyspozycji oraz garażem znaleziony rok temu przez internet 20m od morza z prywatną plażą na 17 dni = 550 E (troche taniej niż w zeszłym roku bo jadę w to samo miejsce). czyli ok 2300 zł
Paliwo w obie strony = 600 zł
Jakieś 150 zł winietki na autostrady
Razem ok 3000
Liczę że 2000 na papu i zwiedzanie wystarczy.
Wypada więc po ok 1250 / osobę / 2,5 tygodnia
AndAn
Raphal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphal » 13.05.2003 11:27

Ja z kolei zawsze jeżdżę na własną rękę. kwater nie szukam przez agencje, ale bezpośrednio u ich właścicieli poprzez Internet. I tak od lat już kilku. W tym roku trafiłem na apartament w poł. dalmacji, 30 m od morza, full wypas za 15 euro/doba.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 13.05.2003 11:57

AndAn napisał(a):...Ponadto przeraża mnie czas dojazdu autokarem.
W tym roku trzeci raz jadę własnym transportem i nie muszę czekac na dobrą wole kierowcy żeby sie wysiusiać :) mogę zatrzymać sie kiedy chcę na ile chcę i gdzie chcę...
AndAn

Coraz wiecej biur organizuje wczasy z dojazdem wlasnym, nie trzeba wtedy czekac na widzimisie kierowcy ;-)
Nie twierdze ze to lepiej czy gorzej niz na wlasna reke, ale ja w tym roku zafunduje sobie wczasy mieszane. Najpierw 2 tygodnie zwiedzania Chorwacji na wlasna reke, a potem ostatni trzeci tydzien wypoczynku w hotelu z wyzywieniem z biura podrozy.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 13.05.2003 12:01

erloy napisał(a):
AndAn napisał(a):...Ponadto przeraża mnie czas dojazdu autokarem.
W tym roku trzeci raz jadę własnym transportem i nie muszę czekac na dobrą wole kierowcy żeby sie wysiusiać :) mogę zatrzymać sie kiedy chcę na ile chcę i gdzie chcę...
AndAn

Coraz wiecej biur organizuje wczasy z dojazdem wlasnym, nie trzeba wtedy czekac na widzimisie kierowcy ;-)
Nie twierdze ze to lepiej czy gorzej niz na wlasna reke, ale ja w tym roku zafunduje sobie wczasy mieszane. Najpierw 2 tygodnie zwiedzania Chorwacji na wlasna reke, a potem ostatni trzeci tydzien wypoczynku w hotelu z wyzywieniem z biura podrozy.

szczęściarz, kto by tak nie chciał

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies