Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jokes

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bybus
Croentuzjasta
Jokes

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 11.05.2003 21:19

propozycje wyjazdu przez biura podrozy, co myslicie o tych cenach, warunkach, itd.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 12.05.2003 05:54

Witam.
Jade w tym roku z TRIADY na Pag.9 dni z wyzywieniem w formie bufetu.Nie musze sie martwic zeby cos ugotowac,zmyc gary czy posprzatac.Wygoda ta kosztuje mnie 900 zl od osoby doroslej i 750 za dziecko.Dojazd wlasny.
Pozdrawiam,milego wypoczynku.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 12.05.2003 07:24

Jade z TUI do Czarnogory. Dojazd wlasny wiec wyjezdzam 2 tygodnie wczesniej pobawic sie w Chorwacji :-).
Tygodniowy pobyt w hotelu *** z dwoma posilkami, pokoje z klimatyzacja, lodowka, TV Sat, balkon od strony morza, hotel przy plazy (mysle ze TUI mozna zaufac w kwestii opisu hotelu) kosztowal niecale 750zl od osoby (zaleznie od kursu euro). Termin koniec sierpnia. Dojazd oczywiscie wlasny.
olaf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olaf » 12.05.2003 07:54

Ja wybieram się w tym roku z Biura ADRIATYK na HVAR. 10 dni w hotelu z dwoma posiłkami, pokój od strony morza kosztuje mnie 1100 zł/os. Brałem pod uwagę wiele ofert z różnych biur i myślę, że ADRIATYK ma największą i jednocześnie najtańszą ofertę.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 12.05.2003 09:42

Ja po przejrzeniu ofert biur, zdecydowałem się na poszukanie czegoś na własną rękę w sieci na chorwackich stronach.
Znalazłem apartament dla 5 osób z klimą, lodówką, tv itd.
50 euro za dzień za wszystkich, czyli na 5 osób zapłace za 2 tyg. 700 euro, druga połowa sierpnia.
Widziałem też apartamenty za 35 -40 euro ale bez klimy i w gorszym standardzie. Oczywiście ceny w sezonie.
piotrekd
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekd » 12.05.2003 13:55

Przez ostatnie dwa lata jeździłem z biur turystycznych. Przetestowałem Adriatyk i TUI (dwa razy). Prawdą jest to , że człowiek o nic się nie martwi. Przyjazd na miejsce pokój czeka i papu dadzą. Codzienne sprzątanie i wymiany ręczników i raz w tygodniu pościeli. To są na pewno zalety za które trzeba zapłacić. W zeszłym roku pojechaliśmy ze znajomymi – my mieliśmy zarezerwowane miejsce w ośrodku a oni w ciemno. I tak jak wcześniej ja miałem wszystko zapewnione zaś oni znaleźli apartament o wiele taniej i jeszcze z lepszymi warunkami niż my.
Co chodzi o porównanie tych dwóch biur to na pewno i w jednym i drugim otrzymaliśmy rzetelne informacje.
Adriatyk (www.adriatyk.com.pl ) jest biurem które specjalizuje się w Chorwacji, Czarnogórze i Słowenii i wszystkie miejsca ma bardzo dobrze opisane w swoich ofertach, zaś TUI (www.tuitam.pl) ma dość dobrą informacje ale dodatkowo jest tańsze. Porównanie zrobiłem w 2001 roku na ośrodku w którym byłem. W TUI w tym samym terminie i hotelu zapłaciłem o ponad 100 DM mniej za osobę za 7 dni. Wydaje mi się że jest to duża różnica. Proponuje sprawdzić samemu np.: na ośrodku San Marino – wyspa Rab –miejscowość Lopar. Jadąc po raz drugi w ten sposób szukałem ofert porównując oferty różnych biur w tych samych miejscach. W tym roku zamierzam jechać już w ciemno i na miejscu poszukać jakiejś kwaterki.
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 12.05.2003 18:21

4 lata temu byliśmy z Neckermana (niemieckiego) w Hiszpanii w Peniscola. Za noclegi zapłaciliśmy 800 zł 2/osoby - tydz. pobytu - dojazd własny. Trochę się obawialiśmy że lokal nie zabardzo w tej cenie będzie ale na miejscu - bardzo miła niespodzianka. Czekali, przywitali, pytali jak podróż, a kwatera bardzo przyjemna, z lodówką, sejfem, tv etc... Co dziennie wymiana ręczników, pościeli - za takie pieniądze nie spodziewaliśmy się czegoś takiego. W katalogu nie pisali o widoku na morze (a mieliśmy taki widok z tarasu). Cóż nam się udało :) Ale różnie to bywa...
AndAn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndAn » 12.05.2003 20:16

Raz dałem się namówić na wyjazd zorganizowany - miałem pecha - totalna klęska organizacyjna.
Ponadto przeraża mnie czas dojazdu autokarem.
W tym roku trzeci raz jadę własnym transportem i nie muszę czekac na dobrą wole kierowcy żeby sie wysiusiać :) mogę zatrzymać sie kiedy chcę na ile chcę i gdzie chcę.
A co do kosztów to w tym roku wygląda to tak:
apartament 4 osobowy w srodkowej dalmacji z wyposażoną kuchnią, łazienką TV sat, tarasem i grilem do dyspozycji oraz garażem znaleziony rok temu przez internet 20m od morza z prywatną plażą na 17 dni = 550 E (troche taniej niż w zeszłym roku bo jadę w to samo miejsce). czyli ok 2300 zł
Paliwo w obie strony = 600 zł
Jakieś 150 zł winietki na autostrady
Razem ok 3000
Liczę że 2000 na papu i zwiedzanie wystarczy.
Wypada więc po ok 1250 / osobę / 2,5 tygodnia
AndAn
Raphal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphal » 13.05.2003 10:27

Ja z kolei zawsze jeżdżę na własną rękę. kwater nie szukam przez agencje, ale bezpośrednio u ich właścicieli poprzez Internet. I tak od lat już kilku. W tym roku trafiłem na apartament w poł. dalmacji, 30 m od morza, full wypas za 15 euro/doba.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 13.05.2003 10:57

AndAn napisał(a):...Ponadto przeraża mnie czas dojazdu autokarem.
W tym roku trzeci raz jadę własnym transportem i nie muszę czekac na dobrą wole kierowcy żeby sie wysiusiać :) mogę zatrzymać sie kiedy chcę na ile chcę i gdzie chcę...
AndAn

Coraz wiecej biur organizuje wczasy z dojazdem wlasnym, nie trzeba wtedy czekac na widzimisie kierowcy ;-)
Nie twierdze ze to lepiej czy gorzej niz na wlasna reke, ale ja w tym roku zafunduje sobie wczasy mieszane. Najpierw 2 tygodnie zwiedzania Chorwacji na wlasna reke, a potem ostatni trzeci tydzien wypoczynku w hotelu z wyzywieniem z biura podrozy.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 13.05.2003 11:01

erloy napisał(a):
AndAn napisał(a):...Ponadto przeraża mnie czas dojazdu autokarem.
W tym roku trzeci raz jadę własnym transportem i nie muszę czekac na dobrą wole kierowcy żeby sie wysiusiać :) mogę zatrzymać sie kiedy chcę na ile chcę i gdzie chcę...
AndAn

Coraz wiecej biur organizuje wczasy z dojazdem wlasnym, nie trzeba wtedy czekac na widzimisie kierowcy ;-)
Nie twierdze ze to lepiej czy gorzej niz na wlasna reke, ale ja w tym roku zafunduje sobie wczasy mieszane. Najpierw 2 tygodnie zwiedzania Chorwacji na wlasna reke, a potem ostatni trzeci tydzien wypoczynku w hotelu z wyzywieniem z biura podrozy.

szczęściarz, kto by tak nie chciał

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone