mario mario napisał(a):Odświeże temat. Igiełki wbiły się w piętę i palce u nogi. Bardzo to nie boli ale jak się obciąża ta nogę to czasem czuć jakby Igiełki sie bardziej wbijały i czuć ból. Na noc był opatrunek z olejem ale takim zwykłym, do smażenia. Czy to robi dużą różnicę, że nie była to oliwa z oliwek? Jakby te Igiełki zmiękły od tego oleju to by nie było bólu by obciążeniu stopy. Poza tym żadnych innych negatywnych efektów nie widać - przynajmniej na tą chwilę
Jak by były inne konstruktywne rady to jestem otwarty.
mario mario napisał(a):Tym octem to robiłeś jakiejś okłady i np. owijałeś jakimś bandażem lub skarpetą, czy po prostu smarowałeś. Jak długo należy takie "medykamenty" stosować?
Kaufel napisał(a):Witam
Podczas wczorajszego nurkowania chcąc pod wodą przesunąć kamień wbiłem się w jeżowca którego nie zauważyłem. W środkowym palcu u ręki mam 3 igły. Jedna jest typowo w naskórku a dwie głębiej.
Wyciskanie ich próba wyjęcia penseta nic nie daje a mam wrażenie że powoduje że głębiej sie tylko wbijają...
Moczyłem całą noc palec w oliwie ale poza białym palcem to kolce nadal glęboko siedzą i nie chcą wyjść. Przy probie wyciskania leci tylko krew a kolce ano drgną.
Jakieś porady ?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...