Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jezioro Garda-Wlochy

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
infantasy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) infantasy » 21.02.2013 12:40

Cześć, szukam sprawdzonych namiarów na nocleg nad garda dla 2-4 rodzin. Sierpień. 10 dni. Z powyższych wątków wyczytałem iż oferta taka jak w Cro (apartmani wynajmowane bezpośrednio od właściciela) jest mała?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 23.02.2013 23:27

infantasy napisał(a):Cześć, szukam sprawdzonych namiarów na nocleg nad garda dla 2-4 rodzin. Sierpień. 10 dni. Z powyższych wątków wyczytałem iż oferta taka jak w Cro (apartmani wynajmowane bezpośrednio od właściciela) jest mała?

Nie lepiej przez Booking.com :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.02.2013 23:59

mervik napisał(a):Nie lepiej przez Booking.com :wink:

Na booking płacisz prowizję...na booking wyszukujesz interesującą ofertę i kontaktujesz się bezpośrednio z hotelem...zawsze cena będzie niższa bo dzięki temu płacisz cenę pomniejszoną o prowizję przeznaczoną dla booking/trivago itd. :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.02.2013 10:21

Ha, ha. Łudzisz się, że będzie taniej?

Kilkukrotnie doświadczyłem niższej ceny via booking niż direct.
Właśnie we Włoszech.

Z czego cieszą się Włosi, zwłaszcza przy mniejszych, rodzinnych obiektach to wtedy, kiedy płacisz gotówką.
Rezerwacja była z booking na Gargano w Peschici.
Ostatnio edytowano 10.04.2013 18:59 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2013 10:37

Nie łudzę się, tylko sam tak czasami robię jeżeli chodzi o hotele...poza tym moja żona w hotelu pracuje więc wiem jak to wygląda :wink:
Dla przykładu Kraków - booking 200 zł, bezpośredni telefon do hotelu i 175 zł....
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 10.04.2013 18:51

Witam.
Po lekturze wątku TRANSALPA z jego ubiegłorocznej wyprawy, wpadł mi pomysł odwiedzenia Gardy. Od kilku dni szperam w internecie za fajnym kempingiem.

Bardzo proszę o opinie lub informacje o miejscach, które odwiedziliście.
Wstępnie ustaliłam, że dobrym miejscem wypadowym na wycieczki ale zarówno ciekawym krajobrazowo będzie rejon począwszy od Bordolino aż do Malcesine. Część z odnalezionych przeze mnie kempingów jest oddzielonych od jeziora drogą...., która jak przypuszczam jest dość ruchliwa. Zależało by mi jednak na tym by być nad jeziorem ale niekoniecznie plażować się wraz z podróżującymi samochodami :|

Np.: kemping http://www.campinglarocca.com/content_v ... gia_e_Lago jest podzielony drogą na pół. Ale plusem jest to, że jest to spory kemping i można przebywac na tej części nad jeziorem.

Będę wdzięczna za sugestie i wszelkie informacje kempingowe.
Pozdrawiam serdecznie.
jestok1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jestok1 » 10.04.2013 19:57

Jechałem dwukrotnie z Trento na południe przez Garda do Verony.
3 lata temu lewą stroną jeziora jak się patrzy na południe i trasa prawie na wysokości tafli jeziora , bardzo fajne klimatyczne małe miasteczka po drodzę i cały czas po tej stronie jeziora jest "styk" z jeziorem

natomiast 4 tyg temu prawą częścią jeziora, panoramiczna trasa z widokiem z góry na jezioro, kilka tuneli po drodzę , piękna miejscowosć po drodze Limone , z uliczką pełną kawiarni wzdłuż jeziora, super naprawdę polecam.
Podobno przyjazna też jest miejscowośc Riwa del Garda , czy jakoś tak.

Temperatura 20 marca 16 stopni w dzień, i powyżej Trento w miejscowości andalo minus 2 i narty :wink:

Garda robi na mnie wrażenie.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 10.04.2013 20:15

Limone robi wrażenie a i kemping wyszperałam (wydaje się ) fajny... ale .... Garda to nie małe jeziorko więc trzeba się liczyć z odległością. Stąd Limone na baze jest średnie według mnie.
Stąd zapytanie o wskazaną wyżej część jeziora.

Dziękuję za informację. Widzę, że Garda robi wrażenie na każdym odwiedzającym tę część Włoch.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.05.2013 16:17

Od kilku dni szukam kwatery nad Gardą. I mam poważny problem ze znalezieniem czegoś w rozsądnej cenie.
Dziś dostałem np. odpowiedź z trzech apartamentów. Cena za czteroosobowy apartman z łazienką oscyluje wokół 700 Euro za tydzień. To jeszcze raz tyle ile płacimy w Chorwacji. 8O
Czy to standard, czy źle szukam :?:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.05.2013 16:31

walp napisał(a):Od kilku dni szukam kwatery nad Gardą. I mam poważny problem ze znalezieniem czegoś w rozsądnej cenie.
Dziś dostałem np. odpowiedź z trzech apartamentów. Cena za czteroosobowy apartman z łazienką oscyluje wokół 700 Euro za tydzień. To jeszcze raz tyle ile płacimy w Chorwacji. 8O
Czy to standard, czy źle szukam :?:

Ja właśnie wróciłam z Brenzone i za trzyosobowy apartman płaciłam 230 euro/tydzień, nie wiem tylko jak to jest w sezonie :? .

tu dałam kilka zdjęć mojej miejscówki :wink: .
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.05.2013 16:37

Wiadomo, że w sezonie drożej, tym bardziej kiedy jest high season, ale w Chorwacji zawsze byliśmy w połowie sierpnia i właśnie takie ceny porównałem. 8O
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.05.2013 16:38

I raczej musisz się z takimi cenami pogodzić. Ew. szukać troszkę dlaej od wody.
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 05.05.2013 17:22

Niestety, ale Italia w sierpniu to jest masakra cenowa...
raz to przechodziłem i za każdym następnym razem wybierałem jednak lipiec. Różnica to czasami 50 % :D
Stanko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stanko » 25.04.2019 22:38

Witam

Jedziemy na jeden dzień nad Gardę i zastanawiam która z miejscowości w części północnej jest najbogatsza w ciekawą roślinność,malownicze widoki, klimat - zabytki i jakieś sensowny deptak i może wejście do wody. Będę z dzieciakami małymi ale jesteśmy łazikami. Interesują nas tylko te miejscowości więc najlepiej jakby ktoś był tam i miał porównanie. Oczywiście oczekiwania z przymrużeniem oka. Które wam się bardziej podobało ?

Rozważam nad Limone i Rivą del Garda.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 26.04.2019 01:07

Mnie podobało się w Torbole. Można się wybrać na spacer do Rivy. Warto też podjechać kawałek autem i zobaczyć Gardę z góry.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia