Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jeziora Plitwickie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: Jeziora Plitvickie

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.06.2019 13:38

W okolicach Plitvic mamy w planie być popołudniu a zwiedzać chcemy kolejnego dnia

Zatem pytanie mi się nasuwa, mając na uwadze kolejki do kas

Czy można kupić bilet np. w piątek popołudniu na sobotnie zwiedzanie? Jeśli tak do której i czy są jakieś dodatkowe warunki? Ktoś to trenował?
agulus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agulus » 18.06.2019 14:04

Bilet on-line - Powiedzcie jak to jest Jak kupię bilet online to muszę gdzieś jeszcze stać i czekać na potwierdzenie czy od razu mogę wchodzić?
I dwa - czy już ktoś kupował bilet online?
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 18.06.2019 14:41

piotrulex napisał(a):W okolicach Plitvic mamy w planie być popołudniu a zwiedzać chcemy kolejnego dnia

Zatem pytanie mi się nasuwa, mając na uwadze kolejki do kas

Czy można kupić bilet np. w piątek popołudniu na sobotnie zwiedzanie? Jeśli tak do której i czy są jakieś dodatkowe warunki? Ktoś to trenował?

Jak tak patrzę na to co się dzieje z biletami (przez limity wejść), to nie wiem, czy nie lepiej jest kupić bilety online i mieć pewność, że się wejdzie.
Tylko, że to można zrobić nie później niż na 2 dni przed wizytą: Ulaznice je moguće kupiti isključivo unaprijed, minimalno 2 dana prije željenog datuma dolaska.
Zobacz na ich stronie https://ticketing.np-plitvicka-jezera.hr/, jak się obecnie przedstawia sytuacja z dostępnością biletów na termin, kiedy chcielibyście tam być np. na 24.06 (poniedziałek), na godz. 10:00 w wejściu nr 1 są dostępne tylko 3 bilety, a w wejściu nr 2 - 113.
Poobserwuj, jak szybko schodzą bilety na Wasz termin.

agulus napisał(a):Bilet on-line - Powiedzcie jak to jest Jak kupię bilet online to muszę gdzieś jeszcze stać i czekać na potwierdzenie czy od razu mogę wchodzić?
I dwa - czy już ktoś kupował bilet online?

Według informacji w FAQ: https://np-plitvicka-jezera.hr/en/faq/
Tickets purchased via Plitvice Lakes National park webshop needs to be stored on the mobile device or printed and validated at the official entrance that was selected during purchase and within time period for which the ticket is purchased.
Bilet musi być dostępny na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany i zostać zatwierdzony w konkretnym wejściu (na który został zakupiony).
Więc wygląda na to, że i tak stać gdzieś trzeba, ale nie wiem jak to dokładnie jest (dowiem się od Was lub we wrześniu).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.06.2019 14:48

Andzik napisał(a):
Jak tak patrzę na to co się dzieje z biletami (przez limity wejść), to nie wiem, czy nie lepiej jest kupić bilety online i mieć pewność, że się wejdzie.
Tylko, że to można zrobić nie później niż na 2 dni przed wizytą

No właśnie i tu jest lekki kłopot. To czy będziemy tam, tak jak planujemy, w sobotę od rana, będziemy wiedzieli w czwartek koło południa

Dlatego właśnie pytanie takie, a nie inne
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 18.06.2019 14:54

To w tej sytuacji chyba napisałabym do nich maila. A jeśli będzie to możliwe, to pojawiłabym się po bilet, z wydrukowaną odpowiedzią jako podkładką (tak w razie czego :) ).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.06.2019 12:11

Andzik napisał(a):To w tej sytuacji chyba napisałabym do nich maila. A jeśli będzie to możliwe, to pojawiłabym się po bilet, z wydrukowaną odpowiedzią jako podkładką (tak w razie czego :) ).

Napisałem, dam znać. Cały czas mam nadzieję, że ktoś tak kupował lub próbował i napisze jak to wyglądało
agulus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agulus » 19.06.2019 12:26

Czekam właśnie na wszelkie informacje co do zakupu online. Będę tam 24.08 i zależy nam aby wejść jak najwcześniej a przez te limity wejść bilety online wydają się być ratunkiem. Tylko czy to tak wszystko pięknie działa?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.06.2019 12:29

Jak czytam o tych problemach z biletami i jakimiś limitami, to się zaczynam zastanawiać czy tego parku NFZ nie wydzierżawił. :roll:
I pomyśleć, że 10 lat temu człowiek po prostu przyjeżdżał o której chciał i wchodził kiedy chciał.
A zakup biletu trwał 10 minut.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.06.2019 13:04

anakin napisał(a):Jak czytam o tych problemach z biletami i jakimiś limitami, to się zaczynam zastanawiać czy tego parku NFZ nie wydzierżawił. :roll:
I pomyśleć, że 10 lat temu człowiek po prostu przyjeżdżał o której chciał i wchodził kiedy chciał.
A zakup biletu trwał 10 minut.

Byliśmy 10 lat temu, do kasy staliśmy koło godzinki co uważam za akceptowalne

Ludzi i tak było sporo, wiec jeśli teraz jest jeszcze więcej, to ja osobiście limity uważam za dobry pomysł

Wszystko ma swoje granice, również komfort zwiedzania czy ochrona PN
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.06.2019 13:06

anakin napisał(a):Jak czytam o tych problemach z biletami i jakimiś limitami, to się zaczynam zastanawiać czy tego parku NFZ nie wydzierżawił. :roll:
.

Jak by było tak jak piszesz, to teraz byś się na bilety w 2030 roku mógł zapisać. :oczko_usmiech: :mrgreen:
Zygi007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zygi007 » 26.06.2019 12:32

My planujemy zwiedzanie w niedzielę 28.07 od rana.
1. Jak myślicie jak będę na miejscu przed otwarciem to o bilety mogę się martwić?
2. Wie ktoś od której rano mogę wjechać na parking? Będę jechał z Polski i będę chciał być wcześniej.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2019 13:37

piotrulex napisał(a):
Andzik napisał(a):To w tej sytuacji chyba napisałabym do nich maila. A jeśli będzie to możliwe, to pojawiłabym się po bilet, z wydrukowaną odpowiedzią jako podkładką (tak w razie czego :) ).

Napisałem, dam znać. Cały czas mam nadzieję, że ktoś tak kupował lub próbował i napisze jak to wyglądało

Po kilku mailach chyba udało się dogadać

Wychodzi, że wcześniej kupić nie idzie:

"Dear Piotr,

entrance tickets ON ENTRANCES are available only at entrances. No reservations for days before arrival.

Payment on the spot by Kunas or credit card."

W każdym wcześniejszym mailu, w sumie nawet nie odpowiadając na pytanie, piszą o limitach, kupowaniu online itd
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2019 13:39

Eeeyyy, z głupia franc zajrzałem na stronę NP Plitvice i... można kupić bilety wcześniej, ZDALNIE.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2019 13:58

Pääkäyttäjä napisał(a):Eeeyyy, z głupia franc zajrzałem na stronę NP Plitvice i... można kupić bilety wcześniej, ZDALNIE.

Ale o tym już tu było pisane. Oczywiście że można, kupuje się na konkretny dzień i GODZINĘ, ale można być wtedy maksymalnie 30 minut wcześniej i godzinę później, a kupić go można minimum 48 godzin wcześniej

Skoro ja na 100% będę wiedział w czwartek o 15:00 czy jedziemy tego dnia to mógłbym kupić bilety na 15:00 w sobotę

Interesuje nas sobota lecz wcześniejsze godziny

Również liczyć, że 2 dni wcześniej będą jeszcze bilety online na "atrakcyjne" godziny wejścia to pewnie też by trzeba było mieć szczęście ...

Dlatego pytałem czy mogę wpaść w piątek po południu gdy pewnie będziemy na miejscu i kupić na sobotę np. na 10:00. Kupić z puli online lub tych "zwykłych". Wychodzi, że NIE :(
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 28.06.2019 20:07

piotrulex napisał(a): Skoro ja na 100% będę wiedział w czwartek o 15:00 czy jedziemy tego dnia to mógłbym kupić bilety na 15:00 w sobotę

Wiesz, chyba jest nadzieja :). Bo ja teraz (piątek 21:00) mogę kupić bilet na niedzielę np. na 07:00 lub 11:00.
Więc technicznie, w czwartek wieczorem, chyba będziesz mógł kupić bilety na sobotę rano - pomijam kwestię braków, z powodu wykupienia.

Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować plan :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne