amatus1 napisał(a):Wreszcie Plitvickie odwiedzone. Widoki piękne, ludzi nie dużo chyba z racji później godziny. Stratowalismy z wejścia nr 2 o godzinie 16 trasa H. Skończyliśmy ja w dobrym i troszkę za szybkim tempie o 20. Dosyć długo czekaliśmy na przejazd z St.1 na St.2 ale chyba pod wieczór jeżdżą rzadziej. Wcześniej sprawnie bez czekania na stateczek. Spokojnie fotki można było zrobić bez przepychnia się i wchodzenia w kadry. Wejście do końca czerwca tylko 150 kun. Niestety mapka nie jest dołączona do biletu, można kupic osbno w sklepie z pamiątkami. Ja zrobilem foto trasy i to najlepsze chyba rozwiązanie. Z domu mozna wydrukować ale dobre są oznaczenia. Parking 7 kun za każdą godzinę rozpoczęta a mam wrażenie, że ktoś pisal że był za free. Teraz nocleg a jutro ostatni odcinek do Lokvy.
fish74 napisał(a):amatus1 napisał(a):Wreszcie Plitvickie odwiedzone. Widoki piękne, ludzi nie dużo chyba z racji później godziny. Stratowalismy z wejścia nr 2 o godzinie 16 trasa H. Skończyliśmy ja w dobrym i troszkę za szybkim tempie o 20. Dosyć długo czekaliśmy na przejazd z St.1 na St.2 ale chyba pod wieczór jeżdżą rzadziej. Wcześniej sprawnie bez czekania na stateczek. Spokojnie fotki można było zrobić bez przepychnia się i wchodzenia w kadry. Wejście do końca czerwca tylko 150 kun. Niestety mapka nie jest dołączona do biletu, można kupic osbno w sklepie z pamiątkami. Ja zrobilem foto trasy i to najlepsze chyba rozwiązanie. Z domu mozna wydrukować ale dobre są oznaczenia. Parking 7 kun za każdą godzinę rozpoczęta a mam wrażenie, że ktoś pisal że był za free. Teraz nocleg a jutro ostatni odcinek do Lokvy.
w ubiegłym roku mapka była na odwrocie biletu ...4 godziny to dość expresowo
agata26061 napisał(a):Tylko jedna chińska wycieczka, którą szybko wyprzedziliśmy.
agata26061 napisał(a):My zwiedzaliśmy Jeziora Plitwickie wczoraj. Już o 8.00 byliśmy na miejscu. Zero kolejek do kasy, mało turystów. Tylko jedna chińska wycieczka, którą szybko wyprzedziliśmy. Niestety z dzieciakami nie obeszliśmy całego parku, ale około 11.30 przy opuszczaniu PN Jezior Plitwickich kolejka do kas była tak ogromna, że cieszyliśmy się, że byliśmy tam tak wcześnie
Janusz Bajcer napisał(a):agata26061 napisał(a):Tylko jedna chińska wycieczka, którą szybko wyprzedziliśmy.
Chińska czy japońska
Trajgul napisał(a):P.S. Furę w końcu kupiliscie ?
amatus1 napisał(a):Rok temu parking był płatny?
Malen napisał(a):Dzięki amatus. Przeglądam mapki i wygląda, że różnice
między C i H są niewielkie. Info o schodzeniu w dół,
bezcenne Może ktoś jeszcze się odezwie w temacie
trasy C. Pozdrawiam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne