masterb napisał(a):Mam tylko obawę, czy ta droga DK1 jest mocno górzyska na odcinku Karlovac - Plitvice?
Są zakrętasy
masterb napisał(a):Mam tylko obawę, czy ta droga DK1 jest mocno górzyska na odcinku Karlovac - Plitvice?
walp napisał(a):masterb napisał(a):Mam tylko obawę, czy ta droga DK1 jest mocno górzyska na odcinku Karlovac - Plitvice?
DK1 nie jest mocno górzysta, ale bywa tłoczna i miejscami wąska i kręta. Problemem jest wyprzedzanie, ze względu permanentną obecność linii ciągłej.
Nocą ostrzegają przed zwierzakami. Z drugiej strony, droga jest malownicza.
amatus1 napisał(a):sorrki, że piszę akurat w tym miejscu ale nie mogłem znależć wątku...mianowicie gdzie radzicie zjechać jadać przez CZ-AUS-SLO na jeziora plitvickie? Czy w Karlovac jechac na Slunj czy może jechąc na poludnie autostradą i zjechać np w Otocac?
amatus1 napisał(a):sorrki, że piszę akurat w tym miejscu ale nie mogłem znależć wątku...mianowicie gdzie radzicie zjechać jadać przez CZ-AUS-SLO na jeziora plitvickie? Czy w Karlovac jechac na Slunj czy może jechąc na poludnie autostradą i zjechać np w Otocac?
Mikromir napisał(a):amatus1 napisał(a):sorrki, że piszę akurat w tym miejscu ale nie mogłem znależć wątku...mianowicie gdzie radzicie zjechać jadać przez CZ-AUS-SLO na jeziora plitvickie? Czy w Karlovac jechac na Slunj czy może jechąc na poludnie autostradą i zjechać np w Otocac?
A byłeś już w Rastoke? Jak nie, to jedź jedynką i zrób sobie półgodzinną przerwę przy młynach.
amatus1 napisał(a):Nie chciałbym przebijać się moim słabym autkiem ( w tym roku zmieniłem na benzynę) przez jakieś wieksze wzniesienia:)
amatus1 napisał(a):Dzięki, w takim razie zjeżdżam w Karlovac i szukam noclegu okolicy Rostocke oczywiście jeśli nie odlecę gdzieś wcześniej. Januszu a jak jechałeś dlaej bo co kojarzę stacjonujesz w Brelii?Zjeżdżałeś w Jasenice na autostradę czy może w Perusic a może jeszcze inne rozwiązanie?Nie chciałbym przebijać się moim słabym autkiem ( w tym roku zmieniłem na benzynę) przez jakieś wieksze wzniesienia:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne