woojtekg napisał(a):Dwa lata temu nasz 3 latek ( 3 lata i 1 miesiąc, bardzo drobny) też przeszedł bez marudzenia i bardzo mu się podobało, ale miał starszego o 2 lata brata, od którego nie mógł być przecież gorszy.
Dziecko nie było mocno wprawione w chodzeniu.
Rok temu zaliczył Trzy korony nie najłatwiejszą trasą.
Dzieci dużo więcej mają siły niż nam się wydaję. Oczywiście pod warunkiem, że rodzicie nie pytają co chwilę czy już jesteś zmęczony, czy może trochę ci pomóc, itd...
Ladybinka napisał(a):jaką opcję wycieczki wybraliście? gdzieś czytałam, że są 2 godzinne, 4 h , 6 h , że oprócz stateczku też jest jakaś kolejka . Polecasz brać spacerówkę ze sobą ?jest tam na tyle miejsca ? chodzi mi o te drewniane pomosty. A co w momencie jak dziecko będzie bardzo marudzić , można zawrócić ?
Ladybinka napisał(a):mnie właściwie nie chodziło tyle o siłę a o to czy nie będzie się nudziła.
Ladybinka napisał(a):dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi !!
pola84 napisał(a):witajcie
potrzebuje sprawdzonego noclegu w Rastoke,najlepiej blisko tych wodospadow,fajnie byłoby ze śniadaniem
masterb napisał(a):Hej,
my sie wybieramy obejrzec NP Plitwickie Jeziora 26.06 w drodze do Cro...
Trasa raczej H, ale bardziej chciałbym podpytać, jaką drogą dojechac do parku...
Ruszam z granicy HR ->CRO, do Zagrzebia i Karlovac wiadomo autostrada i tu mam dwie opcje:
1. Z Karlovac trasa nr 1 do Slunj i dalej do Parku
2. Autostrada za Karlovac i pozniej na droge nr 42 do Parku
Ktora trasa jest szybsza, mniej meczaca i lepsza jakosciowo itp.
dids76 napisał(a):masterb napisał(a):Hej,
my sie wybieramy obejrzec NP Plitwickie Jeziora 26.06 w drodze do Cro...
Trasa raczej H, ale bardziej chciałbym podpytać, jaką drogą dojechac do parku...
Ruszam z granicy HR ->CRO, do Zagrzebia i Karlovac wiadomo autostrada i tu mam dwie opcje:
1. Z Karlovac trasa nr 1 do Slunj i dalej do Parku
2. Autostrada za Karlovac i pozniej na droge nr 42 do Parku
Ktora trasa jest szybsza, mniej meczaca i lepsza jakosciowo itp.
Ja bym wybrał D1, jest sporo bliżej i raczej krócej.
Jeżdżę D1 na południe i według mnie odcinek Karlovac - Plitvice jest z niej najgorszy jeśli chodzi o ruch, ale nawierzchnia i sama trasa ok.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne