Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jeziora plitvickie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 20.07.2006 09:34

Oczywiście, że można z wózkiem. Widziałam takich. Ale kiedy żony podziwiałay widoki, mężowie zajęci byli noszeniem wózków. Zdecydowanie nie jest to miejsce na spacer z wózkiem. Albo nosidełko albo na ręce.

A tak na marginesie - czy korzystał ktoś z toalet na parkingu ULAZ 2 ?
Myslałam, że takich już nie ma, a córka nie bardzo wiedziała jak się z tego korzysta !
S O L
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) S O L » 25.07.2006 13:07

Witam slapol mógłbyś wysłać mi na emaila mapkę z Plitwic.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Będę bardzo wdzięczny...
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 25.07.2006 13:15

S O L napisał(a):Witam slapol mógłbyś wysłać mi na emaila mapkę z Plitwic.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Będę bardzo wdzięczny...

tu była jedna http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=856 ... z&start=15
wystarczy poszukać leniuchu! :D
S O L
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) S O L » 25.07.2006 13:51

Wielkie dzięki...
paulisia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulisia » 05.08.2006 12:49

adgam13 napisał(a):witam, mam pytanie ile kosztuje wejście na jeziora plitvickie w sierpniu :lol:

Byłam na plitvickich 1 sierpnia 2006 roku. Bilety kosztują dla osoby dorosłej 100 kun a ze zniżką dla dzieci 60 kun.
pozdrawiam :D
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 06.08.2006 07:14

Potter napisał(a):A tak na marginesie - czy korzystał ktoś z toalet na parkingu ULAZ 2 ?
Myslałam, że takich już nie ma, a córka nie bardzo wiedziała jak się z tego korzysta !

A owszem! "Malyszowki" ale za to czysciutkie i pachnace. Moj syn tez nie bardzo umial skorzystac, a Najlepsza z Zon usmiala sie prawie do lez widzac mine niemieckojezycznej kobiety po otwarciu drzwi. Myslala babeczka ze czegoś brakuje, he he! Widac, ze nigdy na dworcu PKP njie byla :)
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 12.08.2006 08:57

Będę miał na Plitwicwe tylko ok. 3 godzin czasu- po drodze, czy w takim razie warto zawracać sobie głowę takim szybkim wypadem? co radzicie?
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 12.08.2006 09:17

Warto ! Wybierz sobie po prostu krótszą trasę - taką co piszą, że jest na 4 godziny. Przemierzysz ją w 3 bez zbytniego pośpiechu !
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 16.08.2006 09:06

Grzegorz Ćwik napisał(a):Będę miał na Plitwicwe tylko ok. 3 godzin czasu- po drodze, czy w takim razie warto zawracać sobie głowę takim szybkim wypadem? co radzicie?

Pewnie, że warto! Nie zobaczysz co prawda wszystkiego, ale pewnie zachwycisz się na tyle, żeby tam wrócić drugi raz. :D Wybierz sobie górne, albo dolne jeziora. Dla mnie obie części są tak samo śliczne, więc obie polecam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.08.2006 09:33

ciekawe czemu tak podle ich stronka chodzi ?
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 31.08.2006 14:17

aGGi napisał(a):
mAro napisał(a):a czy da się tam spacerowac z wozkiem dziecięcym???

ja bym się chyba nie odważyła. Tam wbrew pozorom jest dużo schodków i wzniesień. Lepiej zapakować maluszka do nosidełka. No chyba, że ktoś zna jakąś płaską trasę, ale ja takiej nie widziałam.

Widziałam w zeszłym tygodniu sporo matek z wózkami i zastanawiałam się, czy one mają wyobraźnię. Na miejscu dzici w nich siedzących raczej nie jest za fajnie... Jakby nie patrzeć, Park znajduje się w GÓRACH i zdecydowana większość trasy (pomijając drewniane ścieżki) jest po prostu górską ścieżką, pełną nierówności, kamieni, głazów itp. Dla dziecka katorga, dla matki raczej też mała frajda, trzeba naparwde uważać zeby wózka nie rozbić albo nie zgubić koła...
milaczek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) milaczek » 14.01.2008 10:43

slapol napisał(a):Poszło

Hej Slapol! Mam wielką prośbę, czy również możesz mi przesłać mapkę "przetrenowanej trasy" z Plitwic. Z góry dziekuję: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
aniusiaczek1523
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 16.01.2008 23:47

Bilety rok temu (lipiec 2007), 110 kun/os. dorosła , 55kun/dziecko do 18 lat.
mlodyszejniol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyszejniol » 24.01.2008 15:58

Ja na jednej stronce znalazłem coś takiego :
bilety wstępu (95 kun, ok. 53 zł, dzieci 55 kun, ok. 31 zł, ważny cały dzień, także na "pociągi" i stateczki)
banditoss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) banditoss » 24.01.2008 16:17

Co do Plitvic to też nie byłem ale moge polecić wodospady KRK , to coś takiego jak plitvice z tego co pamiętam za bilet za dorosłego w 2007 sierpniu płaciłem 80-90kun ale naprawde warto bo okolica jest piękna, szkoda tylko że wpuszczają tam turystów z psami bo jedyne co nie miło wspominam to własnie bardzo dużo piesków i małych dzieci które biegają po szlakach(drewniane mostki) niepilnowane przez rodziców puszczone na samopas :? osobiście do psów nic nie mam bardzo lubie psiaki 8) pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

jeziora plitvickie - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone