Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jeziora plitvickie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 13.07.2006 07:53

Agapit napisał(a):Dwa lata temu jadąc na Korculę nie mieliśmy sposobności zatrzymać się W Plitvicach, bo strasznie lało... planujemy to zrobić w tym roku...może się uda :D, a słyszałam, że warto...

Bardzo! Tam jest prześlicznie. Cudnie kryształowa i kolorowa woda i te stada ryb, które można łapać ręką za ogony. Bajka! :D
jfk66
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jfk66 » 19.07.2006 18:28

Hi. Ile czasu nalezy zarezerwowac by spokojnie zobaczyc Plitvice?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.07.2006 18:57

od 4 do 6 godzin :hut:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 19.07.2006 19:32

Witam
Ja będąc w Plitvicach nocą/skoro świt, mały odpoczynek na 2 wejściu, bilecik i spokojny spacerek czerwonym szlakiem około 5h. Może ktoś zna szlaki i orientuje się który jest najlepszy widokowo, ktoś z Polaków doradził na czerwony. W tym roku zaliczyłem Krka, ale muszę wrócić na Plitvice.
pozdrav :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2006 19:59

Podaj maila to prześlę Ci mapkę i moją wersję zwiedzania w tranzycie (2x przetrenowane): krótko i atrakcyjnie. Sam zdecydujesz czy skorzystasz.
Pozdravki
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 19.07.2006 20:16

slapol napisał(a):Podaj maila to prześlę Ci mapkę i moją wersję zwiedzania w tranzycie (2x przetrenowane): krótko i atrakcyjnie. Sam zdecydujesz czy skorzystasz.
Pozdravki

Witam
Zapodaj na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2006 20:28

Poszło
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 19.07.2006 20:40

Wielkie dzięki, przestudiuję, napewno się przyda.
pozdrav :papa:
malta_d
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malta_d » 19.07.2006 20:48

witam,
w drodze powrotnej z Ivan Dolac zahaczlismy w ostatnia sobote o Plitvice.
z uwagi na spore korki w tunelach dotarlismy dopiero po 13. krotka atrakcyjna trasa to 'F'. parking n2 nastepnie statek p1->p2->p3 dalej pieszo do wielkiego wodospadu, zejscie na dol i powrot kolejnymi jeziorkami do pociagu i z powrotem na parking. samej wycieczki okolo 3 godzin. w zasadzie udalo nam sie ogladnac 'mniejsza' polowe ale prawde powiedziawszy to warto tam jechac przynajmniej na caly dzien z przerwa na obiad badz na 2 dni ( sa takie bilety ).
pozdrawiam
mAro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mAro » 19.07.2006 20:52

a czy da się tam spacerowac z wozkiem dziecięcym???
malta_d
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malta_d » 19.07.2006 21:01

bardzo dobre pytanie :)
pewnie jak nie ma ludzi mozna by powalczyc. kladki sa jednak dosc waskie a zejscie pod duzy wodospad strome. lepsze wydaje mi sie bedzie nosidelko. bez problemu mozna powozic wozkiem na asfaltowych fragmentach.
scoota
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) scoota » 19.07.2006 21:27

slapol napisał(a):Podaj maila to prześlę Ci mapkę i moją wersję zwiedzania w tranzycie (2x przetrenowane): krótko i atrakcyjnie. Sam zdecydujesz czy skorzystasz.
Pozdravki

Hej Slapol! Mam wielką prośbę, czy również możesz mi przesłać mapkę "przetrenowanej trasy" z Plitwic. Z góry dziekuję: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Pozdrawiam! :)
jfk66
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jfk66 » 19.07.2006 21:50

Hi Slapol. Mozna Cie prosic również o mapkę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :P
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 20.07.2006 06:59

Ja ze swojego doświadczenia polecam przed spacerkiem ptzrestudiowanie tras poleconych przez Park. Z tym, że wg mnie podane przez nich czasy zwiedzania są przesadzone. Tzn. trasę ok. 4 godz. można spokojnie pokonać przez 3 godz.
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 20.07.2006 08:10

mAro napisał(a):a czy da się tam spacerowac z wozkiem dziecięcym???

ja bym się chyba nie odważyła. Tam wbrew pozorom jest dużo schodków i wzniesień. Lepiej zapakować maluszka do nosidełka. No chyba, że ktoś zna jakąś płaską trasę, ale ja takiej nie widziałam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

jeziora plitvickie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone