Jeziora Plitvickie - proszę o sprawdzone noclegi w rejonie.
napisał(a) numenius » 15.02.2018 20:27
Witam.
Proszę o polecenie sprawdzonych miejsc noclegowych w miejscowościach w pobliżu NP Jeziora Plitvickie. Do Cro wybieramy się ósmy raz. Tym razem w drodze powrotnej z południowej Dalmacji chcieliśmy zatrzymać się w w/w rejonie i zwiedzić to miejsce. Pomysł jest taki, aby wyjechać z naszej kwatery wczasowej po śniadaniu, aby około 15-16-tej dojechać w ten rejon, zalogować się w kwarterze, późnej zjeść obiadokolację w jakiejś knajpce, odpoczynek, nocleg, po śniadaniu zwiedzanie parku, obiadokolacja, nocleg i po śniadaniu wyjazd do domu.
Kilka lat temu skutecznie wyleczyłem się z wyjazdów w ciemno do Cro. Jeżeli mogę, staram się unikać też jazdy na noc, stąd zamiar 2-ch noclegów w rejonie Plitvic (12/14 VII 2018r.). Stamtąd bliżej do domu, gdy wyjedziemy po śniadaniu, to późnym wieczorem będziemy w miejscu zamieszkania. Jedziemy w dwie rodziny (2, 2+2), fajnie, gdyby była to miejscowość, gdzie są jakieś knajpki, jest gdzie się przespacerować, może jest jakieś miejsce do kąpieli (rzeka, jeziorko, basen).
Zwracam się przede wszystkim do osób, które były, nocowały, widziały i mogą polecić oraz krótko opisać. W zamian służę ew. informacjami z miejsc, w których mieszkałem: Marusici, Poljicy k.Trogiru, Sevidu, Kleku, Molunatu oraz ew. innych miejsc, które miałem przyjemność dotychczas odwiedzić (m.in. Split, Makarska, Omisz, Trogir, NP Krka, Bol, Dubrovnik, Srd, Cavtat, Konavskie Stjeny, Kupari, Prevlaka, Kotor-MN, NP Lovcen-MN, Ston, Prapratno, Neum-BiH).
Z góry dziękuję i pozdr. N