Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jestesmy wlasnie w Gradac jechalismy przes slowacje i węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ParaBielsko
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ParaBielsko » 11.07.2011 07:58

wiec tak Zamiast na Slowacje lepiej jechac na Brno w czechach i dalej na bratyslawe odpada upierdliwy dojazd do Zliny. Droga nr 86 przez wegry jest calkiem fajna 100-120 mozna smialo leciec. Za granica Wegeier i Słoweni na pierwszym rondzie w lewo w boczna droge. (Jadac na rondzie na wprost wladujecie sie na autostrade.) W miesjcowsci LENDAVA dojezdzacie do takiego nie symetrycznego skrzyzowania na nim w lewo pod gorke i do granicy z Chorwacja. Jechalismy drogą na plitvce i hmmmm droga super aleeeeee okazuje sie ze 150km przed Splitem mamy zamknieta droge a objazd wyglada jakby jechac przez kanion Colorado traci sie ze 2godziny i lekka masakra dla samochodu. Lepiej lecieciec przez cala chorwacje :)
Pozdrawiamy mamy 38stopni :)
to ja ewa
Cromaniak
Re: Jestesmy wlasnie w Gradac jechalismy przes slowacje i wę

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 11.07.2011 11:06

ParaBielsko napisał(a):wiec tak Zamiast na Slowacje lepiej jechac na Brno w czechach i dalej na bratyslawe odpada upierdliwy dojazd do Zliny.

wracałam przedwczoraj przez Slowację.Od Bratysławy przez Zylinę na Czeski Cieszyn.I wcale nie było upierdliwie na tym ostatnimodcinku.
ParaBielsko
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ParaBielsko » 11.07.2011 12:55

Bo tiry nie jechaly Weekend a przez Czechy jest non stop 2pasmowka
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 12.07.2011 08:05

My za 11 dni ruszamy do Gradac. Możecie napisać coś więcej o miejscowości? Jak wygląda plaża (tłumy)? Jak z noclegami? Czy szukaliście na miejscu czy mieliście coż zarezerwowane? No i ile średnio trzeba zapłacić za apartament dwuosobowy?
Będę wdzięczna za wskazówki.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 12.07.2011 08:48

Po ile są kuny? Kumelka przywiozła mi troszke więc chętnie odkupię ale ona sierotka nie pamięta po ile kupiła a niechcę żeby była stratna. :D

Z góry dziękuję

Zostało 16 do wyjazdu...na Hvar
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 12.07.2011 09:27

ParaBielsko napisał(a):Bo tiry nie jechaly Weekend a przez Czechy jest non stop 2pasmowka

no tak ale za to w Austri kilkadziesiąt km nie ma autostrady a jadąc przez Słowacje od Ziliny cały czas autostrada - vhyba że ktoś przez Węgry
aquavita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavita » 12.07.2011 10:11

czy jadąc przez Czechy do Brna i potem autostradą do Bratysławy trzeba kupić słowacką winietę ? jeśli to gdzie polecacie ?
do zjazdu na 86 wegierska jest bez winiety prawda?
w piątek na Bol.........
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 12.07.2011 10:44

a ja to się zastanawiam, jak można w tytule wątku zrobić aż trzy błędy? :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2011 10:54

ita napisał(a):a ja to się zastanawiam, jak można w tytule wątku zrobić aż trzy błędy? :roll:

Witam.

Pisałem kilka razy z Chorwacji albo Słowenii i używanie tamtejszej klawiatury to spora komplikacja, jednak duże literki... fakt.

38 stopni? Muszę kiedyś w końcu pojechać tam w sezonie :)

Gradac - fajna sprawa, szczególnie ten chodzący mi po głowie Sv. Ilija nad Gradacem.

Pozdrawiam.
Interseal
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 12.07.2011 11:59

ParaBielsko napisał(a):Bo tiry nie jechaly Weekend a przez Czechy jest non stop 2pasmowka

Po której jak się jedzie słychać tylko dudum dudum ;) - mnie to osobiście całkowicie wyleczyło z jazdy przez Czechy. Przez odcinek Cieszym -Zilina jechałam kilka razy i może miałam szczęscie ale tiry jakoś w oczy mi się nie rzuciły - czyli nie były upierdliwe.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 12.07.2011 15:46

aquavita napisał(a):czy jadąc przez Czechy do Brna i potem autostradą do Bratysławy trzeba kupić słowacką winietę ?

Trzeba

Prawda
binkowskig
Croentuzjasta
Re: Jestesmy wlasnie w Gradac jechalismy przes slowacje i wę

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 12.07.2011 16:10

[quote="ParaBielsko"]Jechalismy drogą na plitvce i hmmmm droga super aleeeeee okazuje sie ze 150km przed Splitem mamy zamknieta droge a objazd wyglada jakby jechac przez kanion Colorado traci sie ze 2godziny i lekka masakra dla samochodu. Lepiej lecieciec przez cala chorwacje :)
Pozdrawiamy mamy 38stopni :)[/quot

Witam Czy w wolnej chwili pomiędzy "karlovacko a plażą", mógłbyś rozwinąć wątek objazdu? Mam zamiar za miesiąc jechać przez Plitvice dalej na Knin Sinij,Trilj i poprzez Sestanovac zjazd do Jadranki w okolicy Breli. W który miejscu są problemy? Pozdrawiam Grzegorz
aquavita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavita » 12.07.2011 16:57

demi-duox napisał(a):
aquavita napisał(a):czy jadąc przez Czechy do Brna i potem autostradą do Bratysławy trzeba kupić słowacką winietę ?

Trzeba

Prawda

niezmiernie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :lol: teraz to prawie wszystko jasne, gdzie kupić winietę słowacką ,pierwsza stacja ..tak?? :roll:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 12.07.2011 17:29

aquavita napisał(a):niezmiernie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :lol: teraz to prawie wszystko jasne, gdzie kupić winietę słowacką ,pierwsza stacja ..tak?? :roll:

forum/viewtopic.php?t=17828
Niejeden z nas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niejeden z nas » 12.07.2011 21:15

W winiety można też zaopatrzyć się na stacji Shell za Bielskiem B w stronę Cieszyna jadąc "1". pewnie drożej sobie liczą, ale można wydać złotówki.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone