Warto też wybrać się na pobliski szczyt Ještěd, pieszo lub kolejką
Czekam na więcej
.png)
.png)
dangol napisał(a):A co do kupna tylko nowych butów, jest to bardzo dobry pomysł. Narty można kupić używane za niewielkie pieniądze, większość z naszej grupy tak właśniekompletowała sprzęt do biegówek.
piekara114 napisał(a):Ja zimą nie łażęa spodnie mnie zainteresowały, bo w sumie to długaśne są, aby fajnie na buty narciarskie nakładały się.. Muszę jeszcze z raz na narty skoczyć w tym sezonie i czekam na wiosnę i lato...
Nefer napisał(a):A i Liberec niczego sobie.
maslinka napisał(a): Widzę u Ciebie zdjęcie Uczty olbrzymów Černego. Zobaczenie tego przystanku było dla mnie najważniejszym punktem wizyty w Libercu, bo lubię dzieła tego kontrowersyjnego artystyWiększość z nich można podziwiać w Pradze.
maslinka napisał(a):
Warto też wybrać się na pobliski szczyt Ještěd, pieszo lub kolejką
maslinka napisał(a):Czekam na więcej
.png)
.png)

.png)
maslinka napisał(a):Ile ludzi na szczycie![]()
To wstyd, nigdy nie byłam na ŚnieżceTe tłumy mi się nie podobają. Za to przy schronisku Samotnia jest bardzo klimatycznie
Muszę się tam wybrać.
.png)
.png)
marze_na napisał(a):Ja tam Karkonosze uwielbiam nawet z tą masą turystów. Wystarczy podnieść wzrok ponad te głowy na bezkres krajobrazu
. Byliśmy w maju, w niedzielę po długim weekendzie i na Śnieżkę wchodziliśmy w ogonku turystów. W Domu Śląskim trudno było znaleźć miejsce żeby usiąść
.
Moim zdaniem to magia najwyższego szczytu, a kolejka sprawę ułatwia chociaż tania nie jest. Za 2+2 zapłaciliśmy 160 zł.
.png)
ruzica napisał(a):Karpacz-Schronisko nad Łomniczką-Kocioł Łomniczki-Dom Śląski-Śnieżka-Dom Śląski-Strzecha Akademicka-PTTK Samotnia-Polanka-Karpacz
.png)
Beata W. napisał(a):O, fajny wypad, bardzo lubię Karkonosze. A Śnieżka jest chyba najwyższym szczytem który udało mi się w obie strony pokonać na własnych nóżkach
Nefer napisał(a): jest też czeska kolejka z miejscowości Pec pod Snezkou, to i ludzi tam dużo.
.png)
ruzica napisał(a):A do Samotni to się można wybrać, usiąść z piwem nad brzegiem stawu i tak siedzieć cały dzień podziwiając widoki
.png)
ruzica napisał(a):Własnie mi podsunąłeś pomysłNastępnym razem trzeba się wybrać od czeskiej strony
.png)
piotrf napisał(a):Już prawie zapomniałem jak tam jest. . . tak dawno mnie tam nie było , ale Samotnię pamiętam z mojej pierwszej wizyty w Karkonoszach , jeszcze za czasów mojej szkoły podstawowej
![]()
Nefer napisał(a):ruzica napisał(a):Własnie mi podsunąłeś pomysłNastępnym razem trzeba się wybrać od czeskiej strony
No ale chyba nie kolejką...![]()
Od czeskiej strony nigdy nie wchodziłem.
Ładny widokowo jest szlak z Przełęczy Okraj - można iść granicą przez Skalny Stół, albo trochę skrócić trasę i iść przez Czechy cały czas czerwonym szlakiem.