Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jestem w Chorwacji - pytajcie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 14.08.2006 09:00

darious napisał(a):Pogoda :) zapraszam tutaj
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=13113

śledziłam już ten temat ';)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 14.08.2006 10:06

*p*a*t*i* napisał(a):Swoją drogą, to strasznie niepokoi mnie ta pogoda... jadę do cro pierwszy raz, namówiłam na wyjazd jeszcze cztery osoby i gwarantowałam wspaniałą pogodę, a tu deszcze w ostatnim czasie same... :cry:

No ja jadę co prawda 3 raz, ale jedzie z nami szwagierka - pierwszy raz. Dwa ostatnie wyjazdy były super pod względem pogody - więc obiecywaliśmy jej 100% pogody i teraz czujemy się za to odpowiedzialni. A tu takie prognozy. My jedziemy dopiero w ostatni piątek sierpnia i co prawda na tej 15 dniowej prognozie ma być pogoda, ale na nasz drugi dzień pobytu jest prognozowane załamanie - liczymy na to że to sie nie sprawdzi i poogoda będzie super. Takie długie prognozy mają mała sprawdzalnośc.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 14.08.2006 10:07

*p*a*t*i* napisał(a):a Paweł jak nie odpowiadał tak nieodpowiada...

Może go jakaś ulewa zalała?... :P
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 14.08.2006 10:33

Mariusz_M napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):a Paweł jak nie odpowiadał tak nieodpowiada...

Może go jakaś ulewa zalała?... :P

Możliwe :lol: :lol: :lol: aczkolwiek wolałabym żeby go słonko na plaży spiekło :lol: (miałbym przynajmniej pewność, że jest słonko :lol: )
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 14.08.2006 10:35

Mariusz_M napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):Swoją drogą, to strasznie niepokoi mnie ta pogoda... jadę do cro pierwszy raz, namówiłam na wyjazd jeszcze cztery osoby i gwarantowałam wspaniałą pogodę, a tu deszcze w ostatnim czasie same... :cry:

No ja jadę co prawda 3 raz, ale jedzie z nami szwagierka - pierwszy raz. Dwa ostatnie wyjazdy były super pod względem pogody - więc obiecywaliśmy jej 100% pogody i teraz czujemy się za to odpowiedzialni. A tu takie prognozy. My jedziemy dopiero w ostatni piątek sierpnia i co prawda na tej 15 dniowej prognozie ma być pogoda, ale na nasz drugi dzień pobytu jest prognozowane załamanie - liczymy na to że to sie nie sprawdzi i poogoda będzie super. Takie długie prognozy mają mała sprawdzalnośc.

Ja jadę 31 sierpnia i mam cały czas ciuchutką nadzieję, że pogoda się wyklaruje :-)) Swoją drogą udanego wyjazdu życzę! :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.08.2006 11:38

Jadę 18.08 do Boraka na Peljesacu

Jedziesz do Borka na Peljescu , nie to zebym sie czepiał. Na poczatku sierpnia wróciłem z Dingaca a do Borka chodziliśmy do konoby (10 minut spacerkiem) Byliśmy w Dingacu czwarty raz. Wszedzie tam sprzedaja wino ale jak chcesz naprawde dobre to przejdz się do Dingaca , do willi Anadingac (w Borku jest willa Dingac , ale to co innego) do Bobo Danicica i tam kup. Pozdrów ich od Slavka iz Varsavi. Bok.
pawel99
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel99 » 14.08.2006 18:36

Pogoda jest w kratke. To pada, to sie rozpogadza. Generalnie jest jednak cieplo (ok. 27 stopni). Jaka temperatura wody, trudno powiedziec. W kazdym razie ja i moja cora kapiemy sie bez problemu (w wodzie - po chwili - cieplej niz na zewnatrz). Przez pare dni byly nocne burze (w dzien raczej nie).
Na razie tyle
Pozdrawiam
Pawel
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 14.08.2006 19:27

Sławek nie to że się czepiasz ale jakby co ta zajżyj http://www.willa-dingacz.izet.pl/Borak.htm
I jakby co to ja się nie czepiam ale chyba tego Borka to nawet na mapie nie ma.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2006 11:46

Sławek nie to że się czepiasz ale jakby co ta zajżyj http://www.willa-dingacz.izet.pl/Borak.htm
I jakby co to ja się nie czepiam ale chyba tego Borka to nawet na mapie nie ma.

Siema censor! Nie zrozumielismy się! Nie neguję , że jest willa Dingac w Borku , miałem nawet w niej mieszkać ale 4 lata temu była jeszcze nie wykończona i trzeba tam drałować dość mocno pod górę jak się wraca z nad morza.Czepiam się , oczywiście żartem , do wymowy nazwy Borak i Peljesac. Borak - jestem w Borku , Peljesac - jestem na Peljescu. Nie to żebym sie mądrzył. Pozdrawiam i miłego wypoczynku!! Gdzie będziesz dokładnie? Bocian.
CIEMO
Plażowicz
badzmy dobrej mysli !

Nieprzeczytany postnapisał(a) CIEMO » 15.08.2006 14:35

bez obaw, pogoda bedzie piekna z tej prostej przyczyny, ze po prostu musi!!! :D

a jak sie trafi jeden dzien deszczu, to przeciez nie koniec swiata, z reszta to moze nawet dobrze, dla odswiezenia powietrza !

pozdrawiam serdecznie i zycze przyjemnego wypoczynku.

ja rozniez 18 wyruszam ze znajomymi.
pawel99
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel99 » 16.08.2006 10:42

Z dnia na dzien robi sie coraz cieplej. Teraz jest cos kolo 30 stopni i ani jednej chmurki na niebie (podobnie bylo wczoraj). Z tubylczej telewizji wynika, ze powinno byc coraz cieplej. No i to co sie dzieje w rzeczywistosci na to wskazuje. Ponadto jezeli juz tu pada, to nie tak jak u nas - caly dzien. Przychodzi deszcz, odchodzi i wraca slonce (mozna isc na plaze). Mysle jednak, ze to juz koniec deszczowych dni (w przewodniku przeczytalem, ze srednia roczna ilosc dni deszczowych latem w Dubroniku wynosi 2 - norme wiec juz pogoda wykonala). Sorki, ze pisze troche nieskladnie, ale mam dziwna klawiature w kafejce - calkiem poprzestawiane znaki (zarowno w stosunku do tego, co mam w domu, jak i w stosunku do tego, co widze na klawiaturze).
Pozdrawiam
Pawel[/code]
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 16.08.2006 14:27

Właśnie wróciłem z Podgory. Co do pogody: słuchałem codziennie w TV chorwackiej i od poniedziałku (czyli 14.08) w Chorwacji powrót lata (tak mówili w TV i tak faktycznie było:poniedziałek był piękny). Ja byłem od 5 do 15 sierpnia w ciemno (niestety tym razem krócej) i pogoda była chyba najgorsza z moich czterech dotychczasowych pobytów w Chorwacji. Naprawdę w pełni plażowe były raptem 3 dni: w pozostałe mnóstwo chmur, naprawdę sporo deszczu, ale ciepło. Idealna pogoda na zwiedzanie. Ci, którzy wyjeżdżają teraz nie mają się o co martwić: wg TV pogoda ma dopisywać do końca sierpnia.
langusta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) langusta » 16.08.2006 14:56

we wtorek (15.08) ok. 8.30 wyjechaliśmy z okolic Dubrownika, pogoda zapowiadała się super, niebo bezchmurne, słoneczno (tak jak dnia poprzedniego) ale gdy tylko wjechaliśmy do Makarskiej, ok. 11.00 nagle pojawiły się chmury i zaczął padać deszcz, niebo zachmurzone do Splitu :-(

Osobiście polecam okolice Dubrownika
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Jestem w Chorwacji - pytajcie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone