Bocian napisał(a):Hitna pomoć jest właśnie w domu zdravlja na Ivicevica 2.
no byłeś szybszy i bardziej precyzyjny ale o to samo nam chodziło
blanka123 napisał(a):dzieki za szybka odpowiedz mam ubezpieczenie w pzu to do nich zadzwonie , a trzeba jakies dokumenty wypelniac czy wystarczy okazac ubezpieczenie mam tez EKUZ , gdzie szukac ksera w makarskiej w razie kserowania recept ? pozdrawiam
ołowiany napisał(a):blanka123 napisał(a):dzieki za szybka odpowiedz mam ubezpieczenie w pzu to do nich zadzwonie , a trzeba jakies dokumenty wypelniac czy wystarczy okazac ubezpieczenie mam tez EKUZ , gdzie szukac ksera w makarskiej w razie kserowania recept ? pozdrawiam
Infolinia PZzU wszystko powinna załatwić. Umówić wizytę.
farow napisał(a):Hej,
żeby skorzystać z darmowej pomocy lekarza to trzeba paszport, czy wystarczy dowód osobisty?
Trzeba wyrabiac europejska karte zdrowia czy nie ma takiej potrzeby? No i pytanie, czy wykupic dodatkowe
ubezpieczenie podrozne, czy zdac sie tylko na taka bezplatna forme opieki zdrowotnej?
Dzieki za pomoc!
ita napisał(a):ołowiany napisał(a):blanka123 napisał(a):dzieki za szybka odpowiedz mam ubezpieczenie w pzu to do nich zadzwonie , a trzeba jakies dokumenty wypelniac czy wystarczy okazac ubezpieczenie mam tez EKUZ , gdzie szukac ksera w makarskiej w razie kserowania recept ? pozdrawiam
dokładnie, zadzwoń wszystko załatwią za Ciebie.
ołowiany napisał(a):ita napisał(a):ołowiany napisał(a):blanka123 napisał(a):dzieki za szybka odpowiedz mam ubezpieczenie w pzu to do nich zadzwonie , a trzeba jakies dokumenty wypelniac czy wystarczy okazac ubezpieczenie mam tez EKUZ , gdzie szukac ksera w makarskiej w razie kserowania recept ? pozdrawiam
dokładnie, zadzwoń wszystko załatwią za Ciebie.
I to jest właśnie assistance "dla ludzi"
ita napisał(a):FUX napisał(a):ita napisał(a):No i chyba nie chodzi o assistance tylko o ubezpieczenie podróżne
A co za różnica...
dla mnie spora bo assistance nigdy nie mam a podróżne i owszem
tzn mi się zawsze wydawało, że assistance jest do samochodów nie dla ludzi, ale może się mylę, wcale się nie upieram
ewa.krakuska napisał(a):Pierwszy raz od kilkunastu lat- w dniu dzisiejszym- płaciłam za wizytę lekarską w Chorwacji. Dziecko skarżyło się na dotkliwy ból ucha.
Zapłaciłam 300 kn za wizytę.
Wielokrotnie korzystałam z pomocy lekarskiej . Nikt nie kazał płacić za wizyty. Przed laty dostawałam nawet lekarstwa za darmo!!!
Pani poinformowała mnie że karta EKUZ działa tylko w przypadku nagłej pomocy -hitna pomoć, wizyty w "przychodni" nie są refundowane z NFZ. Dobrze że mam polisę z PZU. Ale muszę sprawdzić przepisy NFZ.
Fanka napisał(a):hmm , a ja słyszałam, że przeziębienie też jest refundowane z EKUZ, bo jest to sprawa nagła....