napisał(a) trajano » 13.10.2008 08:59
janniko napisał(a):Trajano
A napisz coś więcej o tym co ci się tak bardzo "spodobało" w Hiszpanii, bo planujemy w najbliższych latach zajechać tam na wypoczynek, no i zbieramy info.
Janniko, przepraszam że nie odpisałem na Twego posta wczoraj ale byłem troszkę zmęczony
Do Hiszpanii pojechaliśmy samochodem, ogólnie wyszło 3000 km w jedną stronę. Najgorsza droga była przez Francję. Ogólnie tego kraju nie polecam i nie mam pojęcia co w nim ludzie widzą. Mnie kojarzy się z zaszczanymi i zaszczurzonymi ulicami, smrodem, śmieciami i drożyzną.
Ale Hiszpania wypadła nieźle. Torrevieja jest sporym miastem które zostało jakby wybudowane od nowa. Nie ma tam praktycznie żadnych zabytków. W zasadzie oprócz plaży i łazenia po uliczkach to nie ma tam za wiele do roboty. Ceny są identyczne z naszymi. Niektóre rzeczy tylko nieco droższe a niektóre tańsze. Najlepsze są ceny paliwa. jest ono o ok. 1 zł tańsze niż u nas. Sama plaża w Torrevieja jest do bani, bród i tłok, ale kilka kilometrów za miastem w stronę Santa Pola jest świetna plaża, pusto i czysto
Najlepiej jest pozwiedzać sobie właśnie okolice wokół miast, zupełnie inna roślinność a nawet kolory, taki przeplot między Afryką a Europą
Generalnie bardzo ciekawie i ładnie, ale niestety Chorwacja jak dla mnie wypada tu lepiej. Lubię też naszych zachodnich sąsiadów, a głównie Alpy, ale i tak na wakacje jedziemy na Krk. To już postanowione.
Jeśli chodzi o ceny apartamentów w Hiszpanii to koszt ok 300-450 Euro za tydzień w apart. 3-4 osobowym. Nie radzę jechać w ciemno. W Chorwacji to się uda, w Hiszpanii (zwłaszcza w sezonie) niestety nie.
janniko napisał(a):PS
zostaw macha...
Sie rozumie, niezły towaj
wtedy nawet czeskie morze Ci sie spodoba hi hi hi
Ostatnio edytowano 13.10.2008 20:50 przez
trajano, łącznie edytowano 1 raz